Sta nosite od opreme ljeti?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Sta nosite od opreme ljeti?

Post by Freeman »

Sta od opreme nosite ljeti po gradu?

Razmisljam sta da uzmem za sebe, da ne bude vruce u tome a opet da pruza koliko toliko zastite.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: Sta nosite od opreme ljeti?

Post by caesar »

Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ja nosim kacigu, jaknu sa stitnicima naravno i rukavice. jakna mi je ljetnja, a rukavice nisu :mrgreen: pa ih trazim!
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Ono, vele da treba svu opremu sve vrijeme (ATGAT i ovo-ono) ali malo je nemoguće, posebno ako ideš na relativno kratku relaciju. Em ti vruće, em je spremanje toliko zamorno da ubija volju. A nije da nijesam probao... Zato, kad su vrućine a idem na kraću gradsku relaciju, nosim samo kacigu. Rado bih i rukavice, ali mi malo bezveze da ih nosim uz majicu kratkih rukava, kao američki peder.
Van grada se pristojno obučem, jakna i rukavice, eventualno pantalone i čizme. I nosim u koferu jednu rezervnu majicu kratkih rukava.
No_LiMiT
Grijač guma
Grijač guma

Post by No_LiMiT »

I ja ako kroz grad idem i/ili na krace relacije samo kacigu, kad znam da cu bit u situaciju dje je spora voznja. Van grada i na duze full gear naravno.
Lavlje-Srce
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Lavlje-Srce »

Trikmajcu i japanke :mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
Freeman
Grijač guma
Grijač guma

Post by Freeman »

Lavlje-Srce wrote:Trikmajcu i japanke :mrgreen:
A jel' mogu bermude ili moram biti u sorcu?

Za na otvoreno znam, nikad nisam posao bez opreme. Ali za po gradu, u jakni se preznojim ako stanem na nekoliko sekundi.

Da li nako ima iskustva sa prslucima?
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

caesar wrote:Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.

Sa tvojim motorom, glupo je nositi bilo sta mimo koznog kombinezona... moje misljenje :)
I kad stojim tesko me pratiti...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Space Director wrote:
caesar wrote:Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.

Sa tvojim motorom, glupo je nositi bilo sta mimo koznog kombinezona... moje misljenje :)
To mi je za zimu. Spolja antilop koza, a sa untrasnje strane sve krzno da me mazi kad vozim :lol:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Air mesh jakna poput ove: http://shop.hostettler.de/popup.aspx?Su ... 21-039.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Obezbeđuje svu zaštitu a pritom ima dovoljno vjetra kroz da se fino rashladi čak i pri nižim brzinama stani-kreni kroz grad.

Rukavice poput ovih: http://shop.held.de/de/manner/handschuh ... esert.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takođe dovoljno prozračne sa zaštitom kao i kožom na dlanovima.

Pantalone kao ove:

Ako idem na dužu vožnju kožne kratke rukavice,kožna jakna koju kombinujem sa underwear garderobom od windstopper i coolmax materijala.

I naravno kacigu i moto patike u oba slučaja.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
Post Reply