Sta od opreme nosite ljeti po gradu?
Razmisljam sta da uzmem za sebe, da ne bude vruce u tome a opet da pruza koliko toliko zastite.
Sta nosite od opreme ljeti?
-
Freeman
- Grijač guma

- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Re: Sta nosite od opreme ljeti?
Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
ja nosim kacigu, jaknu sa stitnicima naravno i rukavice. jakna mi je ljetnja, a rukavice nisu
pa ih trazim!
- vuk
- Silovatelj krivina

- Vozim: Karivolicu
Ono, vele da treba svu opremu sve vrijeme (ATGAT i ovo-ono) ali malo je nemoguće, posebno ako ideš na relativno kratku relaciju. Em ti vruće, em je spremanje toliko zamorno da ubija volju. A nije da nijesam probao... Zato, kad su vrućine a idem na kraću gradsku relaciju, nosim samo kacigu. Rado bih i rukavice, ali mi malo bezveze da ih nosim uz majicu kratkih rukava, kao američki peder.
Van grada se pristojno obučem, jakna i rukavice, eventualno pantalone i čizme. I nosim u koferu jednu rezervnu majicu kratkih rukava.
Van grada se pristojno obučem, jakna i rukavice, eventualno pantalone i čizme. I nosim u koferu jednu rezervnu majicu kratkih rukava.
-
No_LiMiT
- Grijač guma

I ja ako kroz grad idem i/ili na krace relacije samo kacigu, kad znam da cu bit u situaciju dje je spora voznja. Van grada i na duze full gear naravno.
- Lavlje-Srce
- Test vozač kaskader

Trikmajcu i japanke 
http://www.youtube.com/watch?v=___tLrTu ... r_embedded" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Freeman
- Grijač guma

A jel' mogu bermude ili moram biti u sorcu?Lavlje-Srce wrote:Trikmajcu i japanke
Za na otvoreno znam, nikad nisam posao bez opreme. Ali za po gradu, u jakni se preznojim ako stanem na nekoliko sekundi.
Da li nako ima iskustva sa prslucima?
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
caesar wrote:Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.
Sa tvojim motorom, glupo je nositi bilo sta mimo koznog kombinezona... moje misljenje
I kad stojim tesko me pratiti...
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
To mi je za zimu. Spolja antilop koza, a sa untrasnje strane sve krzno da me mazi kad vozimSpace Director wrote:caesar wrote:Ja stalno pored kacige i stitnik za ledja i rukavice. Trebao bih i neke motopatike sa ojacanjima uzete. Mislim da je ovo minimum koji se mora imati ljeti.
Sa tvojim motorom, glupo je nositi bilo sta mimo koznog kombinezona... moje misljenje
AMAT VICTORIA CURAM
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Air mesh jakna poput ove: http://shop.hostettler.de/popup.aspx?Su ... 21-039.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Obezbeđuje svu zaštitu a pritom ima dovoljno vjetra kroz da se fino rashladi čak i pri nižim brzinama stani-kreni kroz grad.
Rukavice poput ovih: http://shop.held.de/de/manner/handschuh ... esert.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takođe dovoljno prozračne sa zaštitom kao i kožom na dlanovima.
Pantalone kao ove:
Ako idem na dužu vožnju kožne kratke rukavice,kožna jakna koju kombinujem sa underwear garderobom od windstopper i coolmax materijala.
I naravno kacigu i moto patike u oba slučaja.
Obezbeđuje svu zaštitu a pritom ima dovoljno vjetra kroz da se fino rashladi čak i pri nižim brzinama stani-kreni kroz grad.
Rukavice poput ovih: http://shop.held.de/de/manner/handschuh ... esert.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Takođe dovoljno prozračne sa zaštitom kao i kožom na dlanovima.
Pantalone kao ove:
Ako idem na dužu vožnju kožne kratke rukavice,kožna jakna koju kombinujem sa underwear garderobom od windstopper i coolmax materijala.
I naravno kacigu i moto patike u oba slučaja.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija