Koleze, u bratsku nam susjednu serbiju, usvojene su izmjene zakona o registaciji vozila dvotočkaša kojima se značajno(za neke tipove motora i duplo) smanjila registracija, pa bi bilo sjajno da se i u matičnu nam CG počne sa tom pričom.
Da se ne bi folirali, valjalo bi da ako već postoje istaknuti klubovi u CG, onda da se i malo aktiviraju i živnu po tom pitanju, ako se što može uradit po tom pitanju, tj. klepećanju po ušima/džepovima/mošnjicama bajkera sa registrovanjem vozila(čoče luksuznoga, a mi vazda u znoj i muku, đe im je taj luksuz, ko je ovo oko nas)...
Ako treba bilo koja pomoć od nemotoklubovanih slobodnjaka, tu smo nadam se, bar što se mene tiče, npr. znam Mila, Aca, Vesokobara, Milana(ne Krkovića nego brka Roćena) i to sve iz novina, pa ako se može što, daj da ih pritisnemo sunce im žarko..
Pozdrav, baš ono srdačni.
Predlog za smanjenje/povećanje registracije dvotočkaša
- Endurio
- Grijač guma

- Vozim: F650GS bmw crni, zatamnjena stakla.
- poka
- Ready for DAKAR

- Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor
Re: Predlog za smanjenje/povećanje registracije dvotočkaša
na mjesto si sve što si reka, pa evo da sačekamo da ljudi navale da organizuju nešto po ovom pitanju. i naravno ispratimo, pomognemo, podržimo svime što se može. PRATIM.
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
ja najvjerovatnije necu vise registrovat motor,ali sam voljan da pomognem koliko godj mognem,da stvarno otimacini stanemo na rep 
- sLowRider
- Test vozač kaskader

- Vozim: GO!!!!!!!
Braca moja iz sumeee!
E usta vas...
E usta vas...
Hold your horses, man
Freeride
Freeride
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
mi smo krenuli da radimo na tome ima već jače od pola godine, kako za smanjenje cijene registracije tako za dozvolu registrovanja motora polugodišnje il kvartalno...
ako zatreba pomoć javićemo, isto tako ćemo i javit ako dođe do kakvog kompromisa sa glavešinama.
hvala ti gazda!!
ako zatreba pomoć javićemo, isto tako ćemo i javit ako dođe do kakvog kompromisa sa glavešinama.
hvala ti gazda!!
-
markobr
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350 - Location: Bar
Ja se slažem sa svim vezano za smanjenje regisracije. Imam druga iz Pariza i on tamo registruje motor na onoliko na koliko želi da ga vozi znači tri mjeseca ljeta i to je to a ostalo vrijeme je registrovan kao da je u garaži. Isto tako imaju i Italijani a i ostale normalne zemlje. Ja ođe plaćam registraciju 320eu a vozim 3-4 mjeseca od prilike i to ispane 100 eura mjesečno i onda mi motor leži cijelu zimu. Jbg preskupo čini mi se. Ako treba da se organizujemo naći ću ja iz Bara još dosta ljudi koji će ovo podržati ako trebaju potpisi ili nešto.
Uglavnom ja sam za ovaj prijedlog i učinjeću sve da dođe i kod nas neki normalan zakon o registraciji.
P.S. Ima još jedna fora sa osiguranjem isto informacija iz Pariza. Oni dobijaju 10% popusta svake godine na osiguranje ako ne naprave neki udes ili neku zaje..nciju sa vozilom. A poput može ići do 50%.
Uglavnom ja sam za ovaj prijedlog i učinjeću sve da dođe i kod nas neki normalan zakon o registraciji.
P.S. Ima još jedna fora sa osiguranjem isto informacija iz Pariza. Oni dobijaju 10% popusta svake godine na osiguranje ako ne naprave neki udes ili neku zaje..nciju sa vozilom. A poput može ići do 50%.
- Maki
- Grijač guma

- Vozim: penzionerski
U srecna vremena je taj popust na osiguranje za ne-prekrsajce vazio i kod nas, ako se dobro sjecam
-
cavlovic
- Grijač guma

- Vozim: KTM 990 SM-T
Vazio je ali je daaaavno ukinut. Mnogi od nas nijesu ni bili u planuMaki wrote:U srecna vremena je taj popust na osiguranje za ne-prekrsajce vazio i kod nas, ako se dobro sjecam
Trebalo bi da do kraja ove godine profunkcionise novi sistem bonusa i malusa, tj za one pazljive, koji nemaju registrovane stete, godisnje dobijaju po 10% popusta, do 30% max, a oni koji prave stete drugima, placaju po 10% skuplje polisu, do 30% skuplje max.
Ipak, nije polisa "problem" kod registracije. Vise se izdvaja za porez na upotrebu motornog vozila, i to na vece kubikaze.
Za motor preko 1099ccm, prve godine porez je 300 EUR, a polisa 183.97 (ista cijena za sve motocikle radne zapremine preko 749ccm). Porez se smanjuje za svaku godinu starosti po 5%, i to do 50% max umanjenja.
Osiguranje za motor je skuplje od osiguranja za Golf 1.9tdi, iako golf moze neuporedivo vise stete da napravi od bilo kojeg motora. Ovo bi trebalo da vam bude glavni adut kod pregovora oko smanjenja cijene osiguranja. Ja vjerujem da steta koju naprave motori je visestruko niza od stete koju naprave automobili. Govorim o prosjeku. Prosjecna cijena osiguranja kod automobila je oko 120 eur, pa tom logikom osiguranje za motocikle treba visestruko jeftinije da bude.
Porez treba potpuno ukinuti. Pa valjda im je u interesu da imaju sto vise motocikala jer ce smanjiti zagadjenja, guzve, nervoze i sl.
Ako vam treba neka pomoc iz svere osiguranja, u bilo kojem dijelu, stojim na raspolaganju.
p.s. Ima li sto novo u vezi sa smanjenjem registracije?
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Registraciju ce tek smanjiti kad se izadje na ulicu motorima. Nece se odreci toga bez zveka. Do tada iscrpiti sva pravna sredstva, sto se vjerujem i radi trenurno, da bi imali legitimitet u eventualnom gradjanskomotornom protestu. Ako Lgbt mogu da traze svoja prava mozemo i mi. Nismo ni mi gubavi 
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
tako je caesare , o gaj julije ! 
risk,is what makes life worth living.