optimizam i besparica part 2, tech talk pomoci oko servisa

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

optimizam i besparica part 2, tech talk pomoci oko servisa

Post by sparco »

e sad drugari moji, odlucio sam da ovu temu pokrenem da se malo medjusobno pomognemo, jer smo svjestni da dostina od nas nema za nase drage dvokolesne masine , servisa i djelova zvanicnih , nego se krpimo cekamo narucujemo iz inostranstva odvajamo velje pare nekad, a oskudacija je zar ne,
naime kad god uzmem neki motor volim znati sve o njemu, mane i prednosti i nacine efikasnog rjesavanja, i ovih dana sam na 10tine foruma kuckajuci sa ljudima saznao dosta korisnog, i pomaganjem drugarima dosao do odredjenih informacija kako jeftinije popraviti masinu i naci efikasno neki dio

evo recimo prvo za sve lezajeve koji vam trebaju za motor, ne morate narucivati fabricke cekati i placati kad imate fag i skf izbor u podgorici za 4 5 eura , ako ocete malu privredu 2 3 eura , al to ne preporucujem takodje semerinzi i slicno, sve u zagoricu u radnji koja i ako nema na lageru za max dan dva nabavi sve

takodje recimo za mog caponorda , koji nekad ima problem sa bombinama postoji caka, da su iste bombine od starih pezo sitroena i slicno, i da su kvalitetnije beru oko 30 eura do 40 , a nove za moj motor 150 ;p i tako dalje

svi koji imate slicna iskustva zamjenskih djelova da se mogu naci u cg navedite koji dio gdje cifre i za koji motor, sezona je i nekad ne bi gubili vrijeme cekajuci djelove zar ne ?

onda za sve vozace triumpha i svih ktm 990 i 1190 masina ima besplatna dijagnostika i mape za zamjenu akrapa leo vinca i slicno sa svim modovima, sa i bez lambde i slicno, cak i koji kabal obd2 koristiti a svi prelazi za prespajanje 16pin obd2 na 6 pin od motora moze se naci u pg za 2 3 eura, pa ako kome treba pomoc tu sam ;) dijagnostika je profesionalna reprogram jednog pametnog bajkera i to softvera koji kosta 4 5 iljada eurica ;p

zatim imamo kolegu equilibriuma koji moze pomoci u izradi crash barova za endure, imamo covjeka za lexan plexi i slicno za nadogradnje vizira , dragana u nk za alu kofere i samo nastavite
risk,is what makes life worth living.
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Re: optimizam i besparica part 2, tech talk pomoci oko servi

Post by caesar »

Evo mali doprinos. Skoro sam radio servis u trucktrade na autu i rece mi gazda da imaju sve vrste semeringa, svih velicina za sve sto se kotrlja na tockovima. Ja sam vec kupio preko ibeja pa nisam provjeravao ovo sto je rekao. Tako ako kome treba moze do tamo da skokne i provjeri da se ne kutara sa ibejom ako je cijena korektna.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

za semeringe vec rekoh ovi iz zagorica rade odlicno, znam trucktrade i skuplji su malacko ;)

zamolio bih i olivera da okaci uputstvo kad mogne da domacu verziju scootoilera koju uveliko svi rade po regionu i kosta do 15 eura da se napravi , a dosta je korisna stvar , ako ne ja cu do vikenda okaciti uputstvo
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

evo odmah ovo smo ugradili u pg na par motora vec, sjajno sljaka

http://forum.bjbikers.com/index.php?/to ... vac-lanca/" onclick="window.open(this.href);return false; ne samjerite sto je sa drugog foruma, al je lijepo pojasnjeno plus na naskom, jer niko ne zna engleski, pa da usteka koji dinar , za uvar je ako ovo napravi ;p
za boskov motor ovo ne postoji, jer tolko trese da bi cio sistem ispao
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Evo i mog podmazivaca :)

http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... =21&t=3205" onclick="window.open(this.href);return false;

A odje se mogu nac djelovi koji pasu na pegasa sa bmw-a,yamahe,huse...

http://www.apriliaforum.com/forums/show ... for-Pegaso" onclick="window.open(this.href);return false;

sjetim li se cega jos,dodajem..
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

vedza koji si na af forumu ?
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

sparco wrote:vedza koji si na af forumu ?
isti sam na svaki forum ;)
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

da li neko od vas ima obd2 kabal sa ftdi chipom ? ako ima ondak gratis dijagnostika i mape za sve ktm 990 i 1190 modele i neke novije 690 i sve triumphe koji postoje ;)
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by sparco »

neko pomenu sad na drugoj temi moguce probleme sa centralnim nogarom, i strahom od crkavanja onog prekidaca tj senzora , e pa rjesenje je lako jedan dzek i jedna zica u ovom obliku i mirni ste

zica za premoscavanje ovakvog tipa http://www.ducati.ms/forums/attachments ... g-link.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
i samo premoscavanje http://www.triumphrat.net/photogallery/ ... emId=50787" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

svi kojima su izbrisani postovi znaju ko su i zašto su obrisani. ajmo ovaj dio foruma da ostavimo korisnim i sve što je za OFF da ostane u Kontejneru, molim vas
Administracija na +40
Post Reply