Pocelo sredjivanje Afrike, a potrajace...

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Pocelo sredjivanje Afrike, a potrajace...

Post by kopljas »

Drugari,
Video sam temu koju je zapoceo NikGold, pa posle onoga sto se desilo mojoj Africi , cela ta njegova prica dobi neki smisao.
Da ne bih previse detaljisao sta joj se desilo evo prosto: zenin brat je slupao I ovo je ono sto je ostalo od nje:

U sustini je vazno da je covek dobro, a motor ce se vec popraviti. Kako je on obecao d ace snositi sve troskove, a to za sada sporo ide, ja sam odlucio da koliko mogu, poradim na njoj. Sada nemam para da je u potpunosti sredim, jbg udarila kriza, a steta je velika. Tako sam odlucio da probam da krpim, sredjujem koliko mogu I umem. Jbg, vozi mi se jako, to mi je jedini luft koji imam ovde, a sada ni motor vise nemam.
Krenuo sam od kontrolne table kojoj su pukla dva nosaca. Prvo sam od zice napravio nesto sto bi predstavljalo armature I davalo cvrstinu plastici. Nakon toga sam zalio plastikom (nisam imao samo crnu boju, sve ostale jesam) tako da je izbor pao na zelenu  Ispod sam nosac ojacao celicnim limom zeleci da mi to bude deo kalupa ali sam na kraju odlucio da ga ostavim, bice cvrsce svakako.

Evo kako to izgleda:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
I tako sam dobio jedan nosac…

Sledece je sredjivanje kofera koji je izgreban. Rastavio sam ga I ideja je dag a pripremim za farbanje (smirglama 800, 1000 I 2500) I nakon toga prefarbam bojom za plastiku (onom za branike automobile, koja ima odredjenu teksturu, bas kao I kofer).
Kofer sam rasklopio I svaki deo ponaosob smirglao koliko je moglo. Ima par dubokih ogrebotina koje se ne mogu ismirglati ali mislim d ace to sprej sve pokriti, imajuic u vidu da prska I sitnu teksturu koja bolje pokriva nego obicna boja. Sivi deo kofera cu ofarbati sivom bojom bez teksture, jedino sto nece biti originalnog teksta. mislio sam da I to napravim ali videcu, Za to bi morao da isecem nalepnice, a nakon toga da lakiram preko njih. Za sad sam deo spremio za farbanje, a sutra planiram da farbam, pa cete rezultat videti uskoro.

Ovako to sada izgleda:

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Naravno I neki sitni delovi su usput dobili novo lice I novu boju:

Image
Image

Za sada toliko. Kres barove I metalnu konstrukciju koja nosi far I sat sam odneo na ispravljanje pa cemo videti hoce li moci. Ako supeju da upasu sve rupe odlicno, ako ne, kupovace se novi deo. Isto se odnosi I na sve ovo sto radim ja sad. Ako ne uspe, bice kupljeno drugo.

Sutra, ako stignem, skidam rezervoar da vidim mzoe li se tu nesto uraditi s obzirom da je sa jedne strane dobrano ulubljen I ima jednu ostro prelomljenu ivicu za koju bas nisam siguran da ce se lako ispraviti.
Inace, sto puta sam se premisaljo oko poravljanja jer je steta velika I mislim da se popravka generalno ne isplati. Ali ovo je ONA Afrika I s obzirom gde je sve bila, ne zelim da je se odreknem. Ako ikako budem mogao, zelim da je zadrzim kao uspomenu.
Nastavak sledi sutra, a i dalje mi fale viljuske, far i plastike.. Plus jos kojesta...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Pocelo sredjivanje Afrike, a potrajace...

Post by DrMracni »

kupis varadera, opicis jos jedan krug oko planete i eto ti motor sredjen za 4 mjeseca :)

bitno je da je sve ok pa polako...
mogao bi i ja kofer ofarbati

zaboravih pitati koja ti je ono planina sa onakvim krivinama ispred kuce? :mrgreen:
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

ne znamo se (ili samo iz vidjenja). divim se svakome ko zna, oce i moze nesto ovako da radi! :clap:
nemam ti sto pametovat oko stete. :( praticu sve sto radis(objavis ovdje) i svaka ti cast na posvecenosti i zelji da je sredis. mislim da vrijedi iako se ne isplati. svaka ti cast :clap:
kopljas
NLB Moderator

Post by kopljas »

DrMracni wrote:kupis varadera, opicis jos jedan krug oko planete i eto ti motor sredjen za 4 mjeseca :)

bitno je da je sve ok pa polako...
mogao bi i ja kofer ofarbati

zaboravih pitati koja ti je ono planina sa onakvim krivinama ispred kuce? :mrgreen:
Rdjo, ovo je Afrika, nemoj da se zezas :)) Bice ona sredjena, samo polako...

Ne znam na koje krivine mislis :) Imamo ih tri :)
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

Ako imas sve djelove od bocnih plastika ima u CT majstor koji to sve krpi i bas dobro radi.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
kopljas
NLB Moderator

Post by kopljas »

Ma nemam rasulo se to ko zna gde u sitne parcice... Nosim se mislju da ne kupim fabricke, vec one kao za Dakar, videcu vec, jer na njih ide drugaciji far tj farovi...

Ali eto, sredice se polako, a u medjuvremenu smo iskoristili vreme za posetu jednoj steni i malo uzivali:

NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Hebi sestru ženinom bratu kad ti je to napravio od afrike kojom si svijet obišao :D .
Ako ti je za utjehu afrika žara bandića je 5x ovako izgledala pa se sad vozi sa 35000 na satu ka nova :lol: .

Mislim da je neko po bjbikersu prodavao štapove od afrike jer je ugradio od ktma , samo polako i strpljivo ali ne kao ja jer će ti se desit kao meni da zaboraviš đe pola djelova stoji . Poz
+1389+
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Srecna rabota majstore... Znaci,dolazis na Lake fest,a?
14:23
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Za ove duboke ogrebotine na plastici ili metalu imaš da uzmeš dvokomponentnu epox smolu. Izmješaš i popuniš. Posle šmirglanje sa vodobrusom i na kraju polir pastom. Provjereno. Mislim da je oko 3 eura i dođe u nekom handy pakovanju sa dva šprica tj ne moraš kantu epoxa da uzimaš. Provjereno je dobra i nema skidanja kad jednom odradi svoje. Prava guba. :mrgreen:

Imaš tih djelova polovnih preko eBay-a da naručiš za male pare. Tipa veličina kao za trećinu cijene, a nekad i niže
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

vidim nisi mijenjao lokaciju u potpisu, jes ti u pg ?
risk,is what makes life worth living.
Post Reply