Video sam temu koju je zapoceo NikGold, pa posle onoga sto se desilo mojoj Africi , cela ta njegova prica dobi neki smisao.
Da ne bih previse detaljisao sta joj se desilo evo prosto: zenin brat je slupao I ovo je ono sto je ostalo od nje:
U sustini je vazno da je covek dobro, a motor ce se vec popraviti. Kako je on obecao d ace snositi sve troskove, a to za sada sporo ide, ja sam odlucio da koliko mogu, poradim na njoj. Sada nemam para da je u potpunosti sredim, jbg udarila kriza, a steta je velika. Tako sam odlucio da probam da krpim, sredjujem koliko mogu I umem. Jbg, vozi mi se jako, to mi je jedini luft koji imam ovde, a sada ni motor vise nemam.
Krenuo sam od kontrolne table kojoj su pukla dva nosaca. Prvo sam od zice napravio nesto sto bi predstavljalo armature I davalo cvrstinu plastici. Nakon toga sam zalio plastikom (nisam imao samo crnu boju, sve ostale jesam) tako da je izbor pao na zelenu Ispod sam nosac ojacao celicnim limom zeleci da mi to bude deo kalupa ali sam na kraju odlucio da ga ostavim, bice cvrsce svakako.
Evo kako to izgleda:

I tako sam dobio jedan nosac…
Sledece je sredjivanje kofera koji je izgreban. Rastavio sam ga I ideja je dag a pripremim za farbanje (smirglama 800, 1000 I 2500) I nakon toga prefarbam bojom za plastiku (onom za branike automobile, koja ima odredjenu teksturu, bas kao I kofer).
Kofer sam rasklopio I svaki deo ponaosob smirglao koliko je moglo. Ima par dubokih ogrebotina koje se ne mogu ismirglati ali mislim d ace to sprej sve pokriti, imajuic u vidu da prska I sitnu teksturu koja bolje pokriva nego obicna boja. Sivi deo kofera cu ofarbati sivom bojom bez teksture, jedino sto nece biti originalnog teksta. mislio sam da I to napravim ali videcu, Za to bi morao da isecem nalepnice, a nakon toga da lakiram preko njih. Za sad sam deo spremio za farbanje, a sutra planiram da farbam, pa cete rezultat videti uskoro.
Ovako to sada izgleda:

Naravno I neki sitni delovi su usput dobili novo lice I novu boju:

Za sada toliko. Kres barove I metalnu konstrukciju koja nosi far I sat sam odneo na ispravljanje pa cemo videti hoce li moci. Ako supeju da upasu sve rupe odlicno, ako ne, kupovace se novi deo. Isto se odnosi I na sve ovo sto radim ja sad. Ako ne uspe, bice kupljeno drugo.
Sutra, ako stignem, skidam rezervoar da vidim mzoe li se tu nesto uraditi s obzirom da je sa jedne strane dobrano ulubljen I ima jednu ostro prelomljenu ivicu za koju bas nisam siguran da ce se lako ispraviti.
Inace, sto puta sam se premisaljo oko poravljanja jer je steta velika I mislim da se popravka generalno ne isplati. Ali ovo je ONA Afrika I s obzirom gde je sve bila, ne zelim da je se odreknem. Ako ikako budem mogao, zelim da je zadrzim kao uspomenu.
Nastavak sledi sutra, a i dalje mi fale viljuske, far i plastike.. Plus jos kojesta...