Dje, kako, ...

Kupovina motora, djelova i opreme
Post Reply
fukara
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Piaggio Beverly 200 na klocne :(

Dje, kako, ...

Post by fukara »

Ljudi, molim vas ako ko zna kako da dodjem do djelova ili polovnog komplet agregata za beverly 200 pisite. Desio mi se peh, po mojem zaključku izduvni vetil ili ventili su se slomili u toku rada motora (od njih nema ništa samo se dio vrata vidi u kanalu) i napravili totalni masakar od klipa, cilindra, glave ... Prije jedno sat sam otvorio motor i vidio taj uzas. Nije mi nista značajno nagovještavalo ovakvu muku. Kliktanje se neko čulo ali ništa za brigu mada sam cešće mijenjao ulje zbog toga da bih tražio eventualne opiljke u ulju, kontrolisao sve i sve je bilo ok makar je tako izgledalo. Sad da sam bio odgovorniji i otvorio motor na vrijeme mozda bi bilo po poslovici "Bolje sprječiti no liječiti" ali sad kasno. Što mi u suštini treba, glava, možda ne kompletna (klackalice bi trebalo da su ok) ali ventili definitivno, cilindar , klip digtunzi svi, lanac bih promjenio isto, i to bi bilo to ako ne nadjem da je otisla radilica možda pumpa uljna od opiljaka no iskreno se nadam da je to ok. Tako pomagajte ako dje ima kakav udareni ili sto tako, ma sve sto može da koristi pisite.... E da motor mi odgovora i iz vespe GT200 mislim da su to isti agregati.
Beskontaktne (pristup karticom) Brave za Hotele, Apartmane, Ormarice...
Darko 069-151-476
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Dje, kako, ...

Post by jovan »

Ako je to Piaggio leader 200 cc agregat onda ti odgovara i od Gilere, Aprilie, Malagutia i jos nekih modela od 200 kubika. Prvo moras da utvrdis zbog cega je doslo do havarije motora da ti se ne bi sve ovo ponovilo kad kupis djelove i sastavis motor.
Post Reply