Evo ovako, ljeti sam često u kolima zbog rabote koju radim. Pa srijećem dosta motorista naših i stranih. Aj, stranci su uglavnom u prolazu pa su svi sa ful opremom. Ali mene interesuju ovi naši. Ustvari kao i što sam naslov teme kaže je nošenje ili ne nošenje kacige. Ja sam iz Bara pa ću reći za moj grad konkretno, primjećujem da dosta ljudi uopšte ne nosi kacigu. Jednostavno prolaze pored policije i ako ih zaustavi ide ono standardno izljube se kad se vide i "đe si brate " "što ima" "j.be li se što ove sezone" i još dosta takvih stvari koje svi uglavnom znamo kako idu. Po standardu je kaciga na po glave, oko ruke, vezana za rep ili za zadnje sjedište. Jednostavno kao da zakona nema. Kaciga suži kao ukras na motor, kad se parkira da se okaci na retrovizor. Pa sam se pitao, možda policija ne smije da reaguje ili se boje od nekoga. Ja sam uvijek stavljao kacigu i ako sam možda prije nekih desetak godina bio predmet sprnje i zajebancije ali nisam odustajao i dan danas je nosim kad god sjednem na motor i nadam se da me neće zakačit ovaj novi "zakon" ne nošenja kacige
Mene interesuje jel ovo samo u mom gradu ili je svuđe ovako? Oće li se ovaj problem i ovo nevaspitanje ikad riješiti kod nas?
P.S. Ako ima neko sa foruma što ne nosi kacigu dok vozi ja mu se unaprijed izvinjavam, da ne pomisle ljudi da sam htio nekoga da vrijeđam ovom mojom temom. Ovo je samo moje mišljenje o ovom problemu...