Buka i sigurnost

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
Poki
Stoper
Stoper
Vozim: KTM 690 sm

Buka i sigurnost

Post by Poki »

Moja opazanja su sledeca, sto bucniji auspuh manje su sanse da vas neko ukloni sa puta :D . Najvecu problem je sto vas ljudi uopste ne vide ali zato treba da vas cuju :D
Novi automobili imaju dobru izolaciju zato vi nabavite bucniji auspuh naravno sa prigusivacem da bi prosli tehnicki :dance:
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Buka i sigurnost

Post by DrMracni »

"Loud Pipes Saves Lives"

iz licnog iskustva kao vozaca motora i auta moram da potvrdim da ipak stoji cinjenica. Najgora moguca stvar je da si neprimjetan, bilo to da se nalazis iza ili ispred vozila, dok sa nekim bucnijim auspuhom definitivno ljudi obracaju paznju...

jeste da ta buka smeta prilikom duze voznje...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Sa prijašnjim motorom nisam imao problema da neću biti uočen,ARROW je odlično odrađivao svoj posao ;)

Ali sad je već problem,pogotovo mi je bila prva vožnja kad sam i sam bio nenaviknut da ljudi ne čuju da se približavam. Posle sam počeo trubiti i blicati ali aftermarket auspuh je u razmišljanju za nabavku.

Postoji problem upravo u količini buke,tj,glasnoći auspuha. Ako je jako glasan počinje da smeta u dužoj vožnji a opet sa tihim auspuhom vas niko ne čuje. Youtube tu dosta pomaže u izboru ali teško se dolazi do nekih brendova koji se možda pokažu kao dobri. Ne znam,nisam pametan :?
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

Nego vazda postoji opasnost da od finog kulturnog covjeka, pretvore u dzibera sto turira i cudo cini da se ne moze od njega ostati... Pogotovo ako makete db kilere, ja sam moje zapikovao cisto da ne dodjem u iskusenje... ;)
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

SlavkoPejovic wrote:Nego vazda postoji opasnost da od finog kulturnog covjeka, pretvore u dzibera sto turira i cudo cini da se ne moze od njega ostati... Pogotovo ako makete db kilere, ja sam moje zapikovao cisto da ne dodjem u iskusenje... ;)
:clap: :clap:
I metni onu kacigu
Hold your horses, man
Freeride
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

SlavkoPejovic wrote:Nego vazda postoji opasnost da od finog kulturnog covjeka, pretvore u dzibera sto turira i cudo cini da se ne moze od njega ostati... Pogotovo ako makete db kilere, ja sam moje zapikovao cisto da ne dodjem u iskusenje... ;)
Pricaju ljudi bas od Ulcinja do Braca
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

dexbudva wrote:
Pricaju ljudi bas od Ulcinja do Braca
Molim kolega a Split...tu je pocelo... :pray:
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by SlavkoPejovic »

sLowRider wrote:
:clap: :clap:
I metni onu kacigu
Eeee je mislim da je nijesam stavio dva puta tokom citave godine i to kad se prebacim preko ulice da preparkiram Kawu... Ali postujem ne treba ni toliko :hand:
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

Neka ne offfuj ovoliko izbacice nas :hand:
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

moj se motor skoro ne cuje. i to mi u putovanju nekako odgovara. ali grad je malo problematican. ako ne sviram non stop niko me ne cuje. volio bih da se malo jace cuje. tako da sam i poceo da razmisljam o nekom auspuhu. naravno cim dobijem na nekoj partiji klikera! :mrgreen:
nikako ne volim kad se auspuh cuje prejako, pogotovo kad puca, ali da znaci malo vise zvuka, znaci.
Post Reply