Servis Beverly 250

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha X-MAX 250

Servis Beverly 250

Post by cicija »

Prije neki dan sam uzeo Beverlija 250, 2005god, 19000km. Ako mozete da me posavjetujete sta da zamijenim od djelova da ga dovedem u tip-top stanje. Spolja je extra http://prntscr.com/gihxc" onclick="window.open(this.href);return false;, neogreban, ide odlicno, udoban, ne trese, ne dimi... ali ne znam sta je i kad radjeno od servisa, pa bih to sve to odradio da budem miran neko vrijeme.

-koje gume(to vidim da je za zamjenu, prednja je cak i isjecena na jednom mjestu http://prntscr.com/gihch" onclick="window.open(this.href);return false;)
-plocice? ove su na skoro 1mm
-koje rolnice, malossi? koja gramaza?
-kais (malossi?)
-filteri, goriva, ulja, vazduha, isplati li se malossi?
-Ulje mjenjaca, kocnica, masine, koja?
-koji antifriz?
-svjecica, isplati li se stavljati iridiumsku?

ima li jos nesto da bih mogao preventivno pregledati ili zamijeniti?

i jos par stvari-u far mi ulazi voda kad je kisno. i tu ostaje :) jel tesko to skinut i zadihtovat?
kljuc imam samo jedan. jel kodiran, moze li se samo iskopirat?

edit: ispravka kilometraze, dodata nula :)
Last edited by cicija on 01 Oct 2012 08:21, edited 1 time in total.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Servis Beverly 250

Post by jovan »

Ako je motor presao samo 1900 km onda nema potrebe da mijenjas sve sto si nabrojao. Promijeni ulja, filtere i rashladnu tecnost, a ostalo samo provjeri u kakvom je stanju, ne bi trebalo na ovoj kilometrazi da je motor za neki ozbiljniji servis, jos nije ni razradjen.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

moj predlog ti je da prvo provjeris jesi li stavio dovoljan broj nula na ovu kilometrazu. ;) malo mi mnogo malo kilometara za potrosene gume i plocice. ali ti vidji.
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Vidji ovoga , mozda je coek samo kocio a nije ga vozio
+1389+
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cicija »

Ma 19000km, naravno, ipak je 2005 godiste :) aj sad ozbiljno, dajte predlog neki za ovo
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

cicija wrote:Ma 19000km, naravno, ipak je 2005 godiste :) aj sad ozbiljno, dajte predlog neki za ovo
povedi ga ti Vladu i Mađu. http://www.nolimitbikers.com/forum/view ... f=21&t=252" onclick="window.open(this.href);return false;
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cicija »

nije problem povesti ga u servis, nego nisam sad pri para da odradim sve u kompletu... kupio bih gume i zamijenio ulje prvo, a ostalo bih kupovao jedno po jedno tokom zime pa bih na proljece sve odjednom zamijenio. zato mi i treba samo savjet-koje tacno rolnice, koje ulje...kad naletim ili imam viska 20e da kupim
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Motorno ulje AGIP CITY HI TEC 4T SAE 15W-40 SINTETIC. Kociono ulje AGIP BRAKE 4 FMVSS DOT 4 SINTETIC. Ulje za transmisiju AGIP ROTRA 80W-90 API GL 3. Vazdusni filter ako nije ostecen operi i naulji sa uljem za filtere AGIP FILTER OIL MINERAL. Svjecica je CHAMPION RG4HC , razmak elektroda 0,7 do 0,8 mm. Na tu kilometrazu je potrebno podesiti zazor ventila, usisni na 0,10 mm, izduvni na 0,15 mm kod hladnog motora. Sirina novog kaisa je 21,3 mm, a minimalna sirina, do koje moze biti potrosen, je 19,5 mm. Sve ovo moze i od drugih proizvodjaca samo da odgovara specifikacijama.
cicija
Biker wannabe
Biker wannabe

Post by cicija »

ok, konkretno, nema sto :) hvala
jos bi mi mogao reci ako znas koje rolnice? ne zanima me krajnja brzina, vecinom ga vozim po gradu
i da li se isplati da narucim iridium svjecicu ili je to cisto bacanje para :)

vidim da nikome od majstora ne pada na pamet da mijenja ulje u kocnice... moracu to sam odradit, praticu instrukcije ovoga sto ima za prave motore, pretpostavljam da je isto.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Rolnice su 20,5 x 17 mm, ako je standardni varijator, a tezina moze biti od 8 do 16 gr. Imas Malossi rolnice za standardni varijator dimenzija 20,9 x 17 mm tezine 11 gr za beverly 250. Sto se tice svjecice mislim da je nepotrebno za ovaj motor uzimati iridijum svjecicu, uzmi originalnu Champion ili neku drugu (NGK, DENSO) odgovarajuce toplotne moci.
Post Reply