Nove tablice?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
slon
Stoper
Stoper
Vozim: XT660X

Nove tablice?

Post by slon »

Istice mi uskoro registracija i treba da uzmem nove tablice. Par pitanja u vezi istih:

1. Neko mi rece da su raspolozive u dvije dimenzije. Je li to tacno?

2. Koliko dodje custom registracija za motor i koliko max. karaktera moze biti na tablici? 4 pretpostavljam..

3. Da li se je za custom tablice naknada jednokratna ili se svake godine mora platiti taj iznos..koliki god da je..

4. Sta se desava kad promjenim motor? Imam li opciju prenosa te registracija na novi? Bilo bi logicno da ima no..
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Re: Nove tablice?

Post by goku »

Ovako, da pokusham da ti odgovorim:
1. Tachno je da se tablice prave u dvije dimenzije i to: manje - za skutere do 50ccm i vece - za sve preko 50ccm
2. Custom registracija za motor se placa dodatnih 50e, maximalan broj dozvoljenih karaktera je 4, dakle PG XXXX ili sl.
3. Naknada je jednokratna
4. U slucaju promjene motora novi vlasnik zadrzava tablice, dakle ne mozes ih "prenijeti" na novi motor, jer su "vezane" za serijski broj motora/shasije

Ovo je sve vazilo do nedavnih izmjena u postupku rada osiguravajucih drushtava, mada, mislim da se nista vezano za ovo sto si pitao nije izmjenilo.
Nadam se da sam ti koliko - toliko pomogao.
Poz.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

U vezi broja 4. sam zbunjen, naime pravilnikom po kojem je donesena odluka o promjeni tablica rečeno je da se broj veže za vlasnika, odnosna da promjenom vozila broj ostaje :think:
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Wulfy, nemam pravilnik kod sebe, a nisam ga ni citao, ali, ako u njemu tako pishe onda tablice se vezuju za vlasnika i mogu se prenositi na vozila...
Znam da je posle nove godine bilo nekih izmjena, aj provjericu sto i kako, pa javljam, kako ne bi bili u zabludi ;)
Nik15
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamahu XT660X

Post by Nik15 »

A sto se tice skutera do 50ccm, da li oni moraju stavljat nove tablice- posto su ove trajne?
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

moraju nove i za skutere
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

ovo pod brojem 4. je čudno skroz. Vezano i za motore i za kola. Ako si platio za tablicu, onda je ona tvoja i logično bi bilo da se prenosi na sledeće vozilo koje kupiš. Recimo uzeo si motor i odabrao neku fancy tablicu, debelo platio za nju, prodao motor i što sad? opet debelo plaćat i ostat bez svoje miljene tablice? to se treba dobro prostudirat...
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Ja bih namerno uzimao tablice svima koji su ih platili.. :evil:
slon
Stoper
Stoper

Post by slon »

ice wrote:ovo pod brojem 4. je čudno skroz. Vezano i za motore i za kola. Ako si platio za tablicu, onda je ona tvoja i logično bi bilo da se prenosi na sledeće vozilo koje kupiš. Recimo uzeo si motor i odabrao neku fancy tablicu, debelo platio za nju, prodao motor i što sad? opet debelo plaćat i ostat bez svoje miljene tablice? to se treba dobro prostudirat...

My point exactly. Ako ostaju vezane za motor, ne bi ih uzeo nikad.
slon
Stoper
Stoper

Post by slon »

goku wrote:Wulfy, nemam pravilnik kod sebe, a nisam ga ni citao, ali, ako u njemu tako pishe onda tablice se vezuju za vlasnika i mogu se prenositi na vozila...
Znam da je posle nove godine bilo nekih izmjena, aj provjericu sto i kako, pa javljam, kako ne bi bili u zabludi ;)
goku, da nisi mozda provjeravao? neko drugi?
Post Reply