Evo novi zakon koga interesuje:
http://www.upravapolicije.com/fajlovi/u ... tevima.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo sam stavio na stari topic ali evo i ođe da prokomentarišem:
Člаn 23
U vozilu se u sаobrаćаju nа putu ne smije koristiti niti nаlаziti uređаj, odnosno sredstvo kojim se moţe otkrivаti ili ometаti rаd uređаjа zа mjerenje brzine kretаnjа vozilа, odnosno drugih uređаjа nаmijenjenih zа otkrivаnje i dokumentovаnje prekršаjа.
Zаbrаnjeno je stаvljаti u promet ili reklаmirаti uređаje i sredstva iz stаvа 1 ovog člаnа.
Član 319
Novčanom kaznom od 150 eura do 1.000 eura kazniće se za prekršaj:
1) vozač koji u vozilu u saobraćaju na putu koristi uređaj, odnosno sredstvo kojim se moţe otkrivati ili ometati rad uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, odnosno drugih uređaja namijenjenih za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja ili se takvi uređaji ili sredstva naĎu u vozilu (član 23 stav 1);
Znači li ovo da više ne možemo nositi kamere na glavi na motoru ili u kolima kad vozimo. Jer se kamera može tretirati kao uređaj za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja.
Ovo mi nije jasno...
Zakon o bezbjednosti saobraćaja važi od 2013-te god
-
markobr
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350 - Location: Bar
- LuTheDuck
- Grijač guma

- Vozim: uglavnom mene vozaju
Re: Zakon o bezbjednosti saobraćaja važi od 2013-te god
ne, ne kolega...
kaze "sredstvo kojim se moţe otkrivаti ili ometаti rаd uređаjа zа mjerenje brzine kretаnjа vozilа, odnosno drugih uređаjа nаmijenjenih zа otkrivаnje i dokumentovаnje prekršаjа"
to su ti radar detektori, radar jammeri itd itd... sad su ih zabranili zakonom, a do sad je bilo driblanja samo
kaze "sredstvo kojim se moţe otkrivаti ili ometаti rаd uređаjа zа mjerenje brzine kretаnjа vozilа, odnosno drugih uređаjа nаmijenjenih zа otkrivаnje i dokumentovаnje prekršаjа"
to su ti radar detektori, radar jammeri itd itd... sad su ih zabranili zakonom, a do sad je bilo driblanja samo
I was born to be the best, number one and nothing less
-
markobr
- Grijač guma

Ali odnosi se na to i na ovo drugo. Znaci na uredjaje za ometanje i na uredjaje za dokumentovanje. Zato sam to pomislio.
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Odnosi se na uredjaje za otkrivanje radara, a tebi niko ne brani da stavis na auto ili motor kameru.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
markobr
- Grijač guma

Pise za otkrivanje i dokumentovanje prekrsaja. Zato me to buni.bokibd wrote:Odnosi se na uredjaje za otkrivanje radara, a tebi niko ne brani da stavis na auto ili motor kameru.
Jer pise za radare u prvom dijelu...
- VeDzA
- Test vozač kaskader

- Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R - Location: Podgorica
markobr wrote:Evo novi zakon koga interesuje:
http://www.upravapolicije.com/fajlovi/u ... tevima.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovo sam stavio na stari topic ali evo i ođe da prokomentarišem:
Člаn 23
U vozilu se u sаobrаćаju nа putu ne smije koristiti niti nаlаziti uređаj, odnosno sredstvo kojim se moţe otkrivаti ili ometаti rаd uređаjа zа mjerenje brzine kretаnjа vozilа, odnosno drugih uređаjа nаmijenjenih zа otkrivаnje i dokumentovаnje prekršаjа.
Zаbrаnjeno je stаvljаti u promet ili reklаmirаti uređаje i sredstva iz stаvа 1 ovog člаnа.
Član 319
Novčanom kaznom od 150 eura do 1.000 eura kazniće se za prekršaj:
1) vozač koji u vozilu u saobraćaju na putu koristi uređaj, odnosno sredstvo kojim se moţe otkrivati ili ometati rad uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, odnosno drugih uređaja namijenjenih za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja ili se takvi uređaji ili sredstva naĎu u vozilu (član 23 stav 1);
Znači li ovo da više ne možemo nositi kamere na glavi na motoru ili u kolima kad vozimo. Jer se kamera može tretirati kao uređaj za otkrivanje i dokumentovanje prekršaja.
Ovo mi nije jasno...
I kamera moze da posluzi za dokumentovanje prekrsaja,ali tvoja kamera ne moze da ometa policijsku kameru.
Znaci,za postojanje prekrsaja se traze sredstva koja mogu da otkriju ili ometaju policijske radare,kamere...i ostale igracke plavaca.
Ovako bar ja svatih
-
markobr
- Grijač guma

Ok, bolje da je tako.
Ali ako se ovi uhvate za kamere ili nešto tako, ma ima da kažnjavaju kao ludi.
Ali ako se ovi uhvate za kamere ili nešto tako, ma ima da kažnjavaju kao ludi.
-
cicija
- Biker wannabe

- Vozim: Yamaha X-MAX 250
Kad smo vec kod te teme, sto smo obavezni od opreme imati na motoru? Da li je obavezna prva pomoc, fluerescentni prsluk?...
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
U zakonu još ništa nema o tome, ali kako mi Wulfy reče sigurno će do sezone izbaciti neki podzakonski akt ili slično čime se to obavezuje.
Kad imaju pravila za tramvaje i auto puteve biće i za to
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
Kad imaju pravila za tramvaje i auto puteve biće i za to
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Da, i ja sam trazio ali ne nadjoh nista o tome. Cudno mi je da su propisali nosenje svjetlucavog prsluka za: pjesake u koloni, pjesake koji guraju kolica, bicikliste... a nijesu za motore. Ili je to bio previd sa njihove strane ili su izvukli pouku iz losih iskustava nekih evropskih zemalja koje su pokusale uvesti ovu obavezu motoristima i suocile se sa ogromnim otporom i protestima. Npr. u Francuskoj su u par navrata svi veci gradovi bili blokirani bajkerima koji su protestvovali protiv te odluke, jer ih zakon "radi njihove bezbjednosti" obavezuje na nosenje prsluka, a ne obavezuje ih na nosenje zastitne opreme.
Sent from my LOGORSKA VATRA using DIMNI SIGNALI.
Sent from my LOGORSKA VATRA using DIMNI SIGNALI.