Pozdrav

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
Whiskey
Stoper
Stoper
Vozim: BMW R-1200 GsA

Pozdrav

Post by Whiskey »

Pozdrav svima. Ime mi je Tomaž iz Ljubljane, Slovenija. Na NLB Forum sam se registrovao iz više razloga. Pre svega imam dugoletnjeg prijatelja i poslovnog partnera iz HN. Svake godine tako više puta dođem u posetu čak i u Februaru kada je u MNE več prijatno toplo. Tako sam u više navrata skoknuo do njegove lokacije na vrhu Obosnika iznad Boke, te jednom sa biciklom iz Tivta po starom razglednom putu na Lovčen. Vozim BMW R-1200 Gs Adventure 2009 i do sada sam prešao sa njim više od 80.000 km što uključuje vožnje u okolini: HR (mali i veliki Alan, Bjelasica, Jadranska magistrala "n" puta), BiH, MNE (Durmitor), MAK, AL (3x), 2009 (Namibia: 3.500 km po makadamima sa Yamahom XT-660), 2011 - 10.000 km (Morocco, West Sahara, Mauritania sve do kratera Guelb el Richat u Sahari), 2012 - 6.000 km (opet Morocco sa ciljem što više off asfalt: mali, veliki (tizi n'Ouano - top tačka) i anti Atlas. Po pustinji samo od Zagore do Foum Zguida pošto je tih dana pržilo više od 47 st. koje mi izmjerio moto kasnije negde prije Taroudanta.)

U Septembru (šestoga) opet skrečem pravcem Balkana. Prvo do Sarajeva. Onda produžavam preko Romanije do Drine, SRB - Mokra gora, Sjenica (meandri Uvca -> Delimeđe), Novi Pazar, MNE - Rožaje, KOS - Peč, Prizren, skijalište Brezovica, MAK - Struga, AL - do Elbasana napred po kanjonu Devoli do Korce, Leskovik, Peremet preko brda do kanjona Osum, Corovode, Berat, Kruje, Skadar u Prokletije Kir -Teth - Boge i dalje Hani Hoti - Rrapsh pass - Tamare - Selce - Vermosh - MNE - Gusinje. Spavao bi u eko selu ispod Komova kod prevoja Trešnjevik. Brine me sledeči dan. Išao bi do Bukuminskog jezera i napred do Rikavačkog. Do ovde nema problema. Na Google Earth video sam neki put od tamo prema Koritima preko nekog prevoja na visini od oko 1.830m. Prijatelj mi slao link na vaš forum kada su prošle godine (ili ove ?) austrijanci sa tri motora vozili taj put. Pitao bi vas, ako neko zna, provoznost tog puta. Idem sa svojim GSA srednje otovoren sa gumama TKC-80. Taj put bi vozio po planu u subotu 15.9. Rado bi željeo, da se neko od vas pridruži ili možda čak ranije kada dodjem u Skadar, pa bi zajedno vozli kroz Teth i do Gusinja pored granice sa MNE.

Evo, da nije previše za prvo javljanje, Tomaž
Last edited by Whiskey on 18 Aug 2013 11:12, edited 2 times in total.
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Re: Pozdrav

Post by Galiot »

Pozdrav i dobro došao!!
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Post by DODAMAN »

Lijepi predjeni kilometri :clap:
Dobrodosao :handgestures-salute:
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

pozdrav drug!
mislim da mozes ovim putem za koji pitas. ali kako ima drugova koji bolje znaju od mene, nadam se da ce ti oni malo preciznije ispisat sve.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Dobrodosao!!!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

pozdrav kolega!
poslao sam ti poruku ali da sacekamo i misljenje NikGolda on zna taj put. a i ostale kolege naravno!
za sve sto treba tu smo naravno!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

Kakvo predstavljanje, svaka čast! Ako budeš imao vremena molim te napiši neku o tim putovanjima, vidim da ih ima dosta i to na nama nepoznatim mjestima.
Što se tvog problema tiče, mislim da ćeš naći odgovor od momaka koji voze off.
Živio!
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Dobrodosao :D
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Одг: Pozdrav

Post by NikGold »

zivio
sve se moze,
sudeci po predjenoj km nemate problema. ako bude frke +38267179336

pOsLaTo iZ SSPARTE
+1389+
Whiskey
Stoper
Stoper
Vozim: BMW R-1200 GsA

Post by Whiskey »

Hvala svima na podršci i odgovorima.

@NikGold, mi se čujemo danas. Imam još par pitanja.

@Ice: U slovenačkom Motosvet Forumu več sam napisao putopis o Maroku-Zapadnoj Sahari- Mauretaniji sa 2011 te u nastavku istog posta još Maroko 2012. Sa puno slika i zemljevidima sa dnevnih dionica. Ako slovenački ne pravi prevelikih problema, može se dobiti osnovni utisak sa oba putovanja. Link: http://www.motosvet.com/tabla/topic/361 ... anija-2011

Kuči imam i svoj Disk Server sa ogromno slika sa svih vrsta putovanja širem sveta. Koga interesuju slike si ih može pogledati: http://www.s59w.com/photo Motociklističke su ispod ikone MotorcycleTravel. Samo treba kliknuti na ikonu, pa se nalazite u podmeniju ... i tako dalje.

Tomaž
Locked