gsx 600/750 k7

Novosti, komentari novih i starih motora...
Majorcina
Stoper
Stoper
Vozim: nemam motor jos

gsx 600/750 k7

Post by Majorcina »

Kolko se krecu cijene ovoga motora?nesto se razmisljam da uzmem konkretno jedan od ova dva.i kako su se pokazali ovi motori jer su po meni spolja prejebno izgledaju
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki gsxr750

Re: gsx 600/750 k7

Post by Citizen Pg »

ako je prvi motor nemoj taj molim te...
SuperMoto_Fan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX650-Dominator

Post by SuperMoto_Fan »

Slozio bih se sa kolegom. Na to cudo se ne moze uciti voznja...
POzdrav, i pamet u glavu!
Majorcina
Stoper
Stoper
Vozim: nemam motor jos

Post by Majorcina »

to racunam da kupim sad u toku zime/kraj ljeta,a ucicu se na gileru rx200,nego me interesuje ovaj motor pa ako moze pomoc
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma

Post by Citizen Pg »

cijene ti se krecu od 3500-5-6000e
sve zavisi kakvo je stanje, koliko ulaganja ima i ostalo znas i sam...
meni je jedan na auto diler zapao za oko http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/110747#" onclick="window.open(this.href);return false;
na slike lijepo izgleda, ali se dugo vrti...
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Sve zavisi kakav mix imaš u glavi. Ako te vuče zbog izgleda ok ali ako te vuče zbog brzine složio bi se sa kolegama. Izbjegavaj ga još koji dan.

Što se tiče samog motora meni je 750cc onako potaman i odličan je. Obrati pažnju da ove motore voze uglavnom "manje savjesni pojedinci u saobraćaju" i da ih slabo ili nikako održavaju. Pranje i lickanje ne računam. Kažu bez centa ulaganja a nije baš tako.

Uglavnom niko nikada ne promjeni ulje u viljuškama i semeringe.Kočiona crijeva. Svećice Iridium. Kočione rotore provjeri obavezno. Pogledaj u manualu šta mu je sve za promjenu i pregledaj motor i obori mu cijenu jer govorimo o "performance" djelovima koji nisu jeftini. Važno je da mu elektroniku niko nije dirao jer to ako se dira zna problema da bude. Ne mislim na remapiranje već na stavljanje raznih elektronskih varalica na kablove itd.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ja sam juce probao jedan GSXR 600 K7 za jednog druga.On je htio da ga kupi dok ga nismo provozali...ljudi kakva baracina od motora.
Prednja kocnica mi propade,da nije bilo zadnje poginuh.Sa lijeve i desne strane radjene plastike i naknadno lijepljena naljepnica.

Pakne vidimo se,lanac isto,volan vuce u stranu,istekla reg,glicerin u kocnice vosak,ulje u viljuske i ostalo nije mijenjano od kad je izasa iz prodavnice.

Momci kupe motore pa im nista ne mijenjaju nego ga voze i posle hoce iste pare nazad.Dobar GSXR se tesko moze naci ispod 5.000 eura.Ako hoces dobar GSXR 600-750-1000cc moras odrijesit kesu inace krpi se sa baracinom i opet te izadje vise para kad sve stavis na papir!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Madza wrote:Ja sam juce probao jedan GSXR 600 K7 za jednog druga.On je htio da ga kupi dok ga nismo provozali...ljudi kakva baracina od motora.
Prednja kocnica mi propade,da nije bilo zadnje poginuh.Sa lijeve i desne strane radjene plastike i naknadno lijepljena naljepnica.

Pakne vidimo se,lanac isto,volan vuce u stranu,istekla reg,glicerin u kocnice vosak,ulje u viljuske i ostalo nije mijenjano od kad je izasa iz prodavnice.

Momci kupe motore pa im nista ne mijenjaju nego ga voze i posle hoce iste pare nazad.Dobar GSXR se tesko moze naci ispod 5.000 eura.Ako hoces dobar GSXR 600-750-1000cc moras odrijesit kesu inace krpi se sa baracinom i opet te izadje vise para kad sve stavis na papir!
Dobro sroceno madza.
Samo bi dodo.. Ucit ces se vozit preko zime na skuteru od 15-tak konja da bi na ljeto "zno" vozit zvjer od 130konja?
Koracas kracim putem do citulje..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Citizen Pg
Grijač guma
Grijač guma

Post by Citizen Pg »

Madza wrote:Ja sam juce probao jedan GSXR 600 K7 za jednog druga.On je htio da ga kupi dok ga nismo provozali...ljudi kakva baracina od motora.

zaboravio si gume iz 2007 god sa strasnim sarama :mrgreen:
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Citizen Pg wrote:

zaboravio si gume iz 2007 god sa strasnim sarama :mrgreen:
E to,to :lol: bitna je sara,a to sto je stara 5 godina nikom nista.Freska mu je guma kao betonjerka :D
Post Reply