Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
Motociklisti i dalje ne daju mira danju i noću na putevima u kotorskoj opštini. Poseban poligon za vratolomije i egzibicionizam na dva točka im je treći put u Dobroti, kroz naselje Sveta Vrača i serpentinama do Troice, gdje je i pravo trkalište. I pored akcija i kontrola saobraćajne policije, nerijetko se desi da motociklisti prolete policajcu “ispred nosa”, prenosi Skala radio.
Pomoćnik komandira za bezbjednost saobraćaja Odjeljenja bezbjednosti Kotor Aleksa Praščević kazao je za Skala radio da se u Kotoru posljednjih godina značajno povećao broj motocikala koji predstavljaju sve popularniji vid prevoza.
“Najčešći tipovi saobraćajnih nezgoda na području kotorske opštine koje izazivaju motociklisti su bočni i sudari pri vožnji u istom smjeru kao i sudar pri uporednoj vožnji", objasnio je Praščević.
Izuzetno je loša edukacija vozača motocikala o značaju bezbjednog učešća u saobraćaju koja se, prije svega odnosi na edukaciju o značaju korišćenja zaštitne opreme, u prvom redu kacige, zatim zaštitne jakne, pantalona.
“Loše poznavanje saobraćajnih propisa koji se odnosi na brzinu kretanja, zatim uticaj agresivne vožnje na bezbjednost i uticaj alkohola doprinosi čestim nezgodama”, mišljenja je Praščević.
Stoga je, dodaje on, edukacija veoma značajna posebno za mlade, odnosno nove vozače.
Tokom posljednjih šest mjeseci na teritoriji Opštine Kotor, u 23 saobraćajne nezgode su učestvovali vozači motora.
Statistika kaže da je, prilikom preduzimanja represivnih mjera i radnji od strane saobraćajne policije Odjeljenja bezbjednosti Kotor motorciklistima, izdato 215 prekršajnih naloga za nepoštovanje Zakona o bezbjednosti saobraćaja, dok ih je u istom periodu prošle godine bilo 103.
Protiv 66 motociklista je pokrenut prekršajni postupak pred područnim organom za prekršaje u Kotoru, zbog težih prekršaja iz oblasti Zakona o bezbijednosti saobraćaja.
Praščević apeluje na motocikiste da poštuju Zakon, a posebno da koriste zaštitnu kacigu kao i da vode računa o brzini i jačini izduvnih gasova.
izvor: http://www.cdm.me" onclick="window.open(this.href);return false;
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
- Graco
- Grijač guma

- Vozim: KAWASAKI VERSYS
Re: Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
E kamo srece da su najveci problem oboga grada motociklisti! Naravno da ne podrzavam bilo koji vid nasilne voznje, toliko je mladih zivota izgubljeno u zadnje vrijeme.
Bas bi volio da vidim u koliko nesreca su krivi motociklisti kako ovaj policjot kaze!Mislim da ovaj grad ima daleko vecih problema od motora, daj da se bavimo njima, progovorimo vec jednom jer nam ih nece niko sa strane rijesiti! Ocemo li o narko dilerima koji nesmetano rade i truju nam djecu a da to policija ne vidi, ocemo li o ubistvima koja se svako malo desavaju, o narko kartelima...! Nee.. uhvatimo motoriste kad prekorace brzinu 15km! O kulturi u saobracaju ili o kulturi policije!
Mogao bih ovako do sjutra.... da ne zamaram! Pozdrav!
Bas bi volio da vidim u koliko nesreca su krivi motociklisti kako ovaj policjot kaze!Mislim da ovaj grad ima daleko vecih problema od motora, daj da se bavimo njima, progovorimo vec jednom jer nam ih nece niko sa strane rijesiti! Ocemo li o narko dilerima koji nesmetano rade i truju nam djecu a da to policija ne vidi, ocemo li o ubistvima koja se svako malo desavaju, o narko kartelima...! Nee.. uhvatimo motoriste kad prekorace brzinu 15km! O kulturi u saobracaju ili o kulturi policije!
Mogao bih ovako do sjutra.... da ne zamaram! Pozdrav!
- dexbudva
- Silovatelj krivina

- Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©
Re: Одг: Kotor: Motociklisti građanima ne daju mira
Gracaa Brata za Preśednika
poslato iz konzulata italije
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
da te moja konstrukcija pegla?!
- DrMracni
- NLB Moderator
- Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride - Location: Niksic - Kotor
sto jes jes...dexbudva wrote:Gracaa Brata za Preśednika
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Graco
- Grijač guma

Uh brate ovo me iznerviraDrMracni wrote:sto jes jes...dexbudva wrote:Gracaa Brata za Preśednika
- wulfy
- NLB Moderator
- Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada
Ma, kakav predsjednik, za premijera (tada su veće ovlašćenja
)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
-
LION
- Test vozač kaskader

GRACO...potpuno se slazem sa tobom.Mozda ostalima jeste do zejebancije,ali iskreno da zivite u kotor i da vidite ono sto mi vidimo i da srijecete ljude koje mi srijecemo i da vidite na sto se sve oci zatvaraju,malo bi vam se taj isti Kotor,omrzo,zgadio...kako god.Ni jedna od ove dvije rijeci nije suvise krupna za opis i osjecaj koji vecina ljudi koji zive u Kotor imaju o tom istom ,,lijepom gradu,,.
Tacno nisu samo motori problem...i ne samo sto nisu nego ima mnogo vecig problema...koje policija ,,ne vidi,,...,,ne primjecuje,,...i ,,nezna,,...trpimo razne dilere,razne tipove u tamnim dzipovima bez tablica i tako dalje i tako dalje....
To je nas grad kotor...to je gradu u kome vecina ljudi pazi dje ce da sjedne i popije kavu,jer nije svudje bas pozeljno sjest...a motori i motoristi tu najmanje smetaju.Sto mene stalo sto neko po troici razvija brzine svjetlosti...to je njegov problem.Bolje po troici nego po ulici.Ali me zanima zasto policajac nesmije pojedinima bez kacige ALI NESMIJE da napise kaznu...to me zanima...zasto pojedine tatine ceri i sinovi se voze bez kaciga,a policajac ih srdacno pozdravlja...to me zanima.Zar to nije problem...
Kotor je posao,,MEKA,,za dosta stvari,ali najmanje su tu krivi i najmanje stete ugledu grada motorciklisti...ima tu mnoooooggooooo gorih i jako ruznih stvari....
Nego se nemas kome ni obratit,i ako imas neki veci problem moras ga sam rijesavat,od te iste policije ni koristi ni srece,nesmiju,nemogu,nisu nadlezni,neznaju ko...itd...itd......to je ziva istina.
Tako da mi je ovaj,,prioritet,,za motorcikliste jako smijesan i u isto vrijeme zalostan...
U tu policiju ima jako dobrih ljudi,svaka njima cast,da ne bude da je sve po njima.
Tacno nisu samo motori problem...i ne samo sto nisu nego ima mnogo vecig problema...koje policija ,,ne vidi,,...,,ne primjecuje,,...i ,,nezna,,...trpimo razne dilere,razne tipove u tamnim dzipovima bez tablica i tako dalje i tako dalje....
To je nas grad kotor...to je gradu u kome vecina ljudi pazi dje ce da sjedne i popije kavu,jer nije svudje bas pozeljno sjest...a motori i motoristi tu najmanje smetaju.Sto mene stalo sto neko po troici razvija brzine svjetlosti...to je njegov problem.Bolje po troici nego po ulici.Ali me zanima zasto policajac nesmije pojedinima bez kacige ALI NESMIJE da napise kaznu...to me zanima...zasto pojedine tatine ceri i sinovi se voze bez kaciga,a policajac ih srdacno pozdravlja...to me zanima.Zar to nije problem...
Kotor je posao,,MEKA,,za dosta stvari,ali najmanje su tu krivi i najmanje stete ugledu grada motorciklisti...ima tu mnoooooggooooo gorih i jako ruznih stvari....
Nego se nemas kome ni obratit,i ako imas neki veci problem moras ga sam rijesavat,od te iste policije ni koristi ni srece,nesmiju,nemogu,nisu nadlezni,neznaju ko...itd...itd......to je ziva istina.
Tako da mi je ovaj,,prioritet,,za motorcikliste jako smijesan i u isto vrijeme zalostan...
U tu policiju ima jako dobrih ljudi,svaka njima cast,da ne bude da je sve po njima.
- Graco
- Grijač guma

Zbog ovih "zajebanata" i jesmo dje smo!
- Galiot
- NLB Moderator
- Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E - Location: Risan,MNE
Shvatam Vas,Grača i Liona,ali ne shvatam Vaš gnjev povodom ovog texta. Zašto se okrećete odmah na krupnije probleme? Pročitajte text opet,smireno i vidjećete da se spominju riječi apel,upozorenje,neobrazovanost a to jeste istina. Treba razdvojiti motoriste koji prave hiljade km obilazeći destinacije i gradske motoriste koji prave hiljade km donjim putem i Trojicom. Ovi drugi su ti na koje se odnosi ovaj text,ali to samo mi pravimo razliku. U Kotoru ima nekoliko mladih skuteraša,motorista-tipa srednja škola koji zvek čine donjim putem sa npr, YZF-R125-icama,na svaki je montiran Akrap,Leo i ostali otvoreni topovi. Oni apeluju da se nosi oprema,kacige i ostala. Cijelo ljeto sam na motoru,nekoliko puta su me zaustavljali i odmah me puste čim vide opremu i registrovan motor. Apel je dobro upućen,Trojica je javni put,nije trkalište. Treba usmjeriti snagu na obuzdavanje i obuku mladih vozača kako bi se izbjegle tragedije,Policija je tu donekle nemoćna,oni djeluju represivno jer je ekonomska strana ipak u ovoj državi jača,tj,punjenje budžeta ima primat. U pravu ste da bi trebalo prvo riješiti krupnije probleme ali dok se to riješi dosta omladine bi moglo stradati jer se na njih ne obraća pažnja.
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
Sent from my Triumph Tiger 800 using Tapatalk 2.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
- Graco
- Grijač guma

A dje Galiote vidje apel? Procitaj na Skala radio komentare naroda! Razlika kod motorista postoji, sto kazes za nju znamo ja i ti a policija slabo pravi razliku!
I da se razumijemo, ja to divljanje nikako ne podrzavam! Znas dobro kako vozum. mene samo nerviraju teme kojim se bavimo! Kolio je zivota izgubljeno u ovim obracunima po Kotoru a koliko srecom nije! A ovim pricama ce pocet hajka na sve nas!
I da se razumijemo, ja to divljanje nikako ne podrzavam! Znas dobro kako vozum. mene samo nerviraju teme kojim se bavimo! Kolio je zivota izgubljeno u ovim obracunima po Kotoru a koliko srecom nije! A ovim pricama ce pocet hajka na sve nas!