Eo ja sam na mom matoru posle duže razmišljanja stavio nešto novo. Naime, fabrički na mom motoru dođu lančanici 17/42. Na mnogim forumima sam čitao tome i svelo se na to "kako kome odgovara". Meni su bile opcije -1/+2, -1/+1 i 0/+2. Posle razmatranja svega opredjelio sam se za najmanje agresivnu varijantu od 0/+2. Takođe sam smanjio hod gasa tj. preuzeo ručicu gasa od R1. Takođe je odrađena konverzija sa lanca i lančanika 530 na 520. Ono što sam ja danas primjetio ili mi se čini nakon kraće vožnje je sledeće. Motor je dosta oštriji i startniji i u vožnji prilikom promjene brzina i ubrzavanja to ide dosta tečnije. Koliko sam čitao ovom promjenom motor gubi 10km od konačne brzine ali to neću nikad primjetiti nadam se.
Jel ko mjenjao ove stvari i kako se vama čini ova modifikacija na sportskim motorima i onima koji to nisu?
Lanac, Lančanici i broj zuba
- caesar
- Test vozač kaskader

- Vozim: GSX-R 1000 K6
Lanac, Lančanici i broj zuba
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
-
jovan
- Test vozač kaskader

- Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X - Location: Niksic
Re: Lanac, Lančanici i broj zuba
Ja sam na BMW F 650 stavio prednji lancanik 15 zuba, zub manje od fabrickog. Vozim puno vise po terenu, pa mi je trebalo manje brzine i vise obrtnog momenta na zadnjem tocku. Na terenu se osjeti, motor lakse krene na usponima, manje su vibracije, lakse povlaci iz nizih obrtaja. Osjeti se i na asfaltu, motor je startniji, malo bolje ubrzava u visim stepenima prenosa. Planirao sam da probam i sa 2+ zuba na zadnjem lancaniku.
Sto se tice konverzije sa 530 na 520 i 2+ zuba na zadnjem lancaniku trebalo bi da je motor osjetno ostriji, da bolje ubrzava.
Mana ovakvih konverzija je skracen vijek trajanja lanca i lancanika.
Sto se tice konverzije sa 530 na 520 i 2+ zuba na zadnjem lancaniku trebalo bi da je motor osjetno ostriji, da bolje ubrzava.
Mana ovakvih konverzija je skracen vijek trajanja lanca i lancanika.
-
veleGR
- Grijač guma

- Vozim: Suzuki gsx-r 1000
Re: Lanac, Lančanici i broj zuba
Ja sam proslo ljeto vozio Yamahu fz6n i promijenjen je bio prednji lancanik fabricki 16 (mislim) a stavljen je manji sa 15 zuba. Osjetna razlika je bila, mnogo je bolje povlacio iz manjih obrtaja, i brze je punio..
Samo polako, puni gas.