Problem s instalacijom...

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Problem s instalacijom...

Post by Kolasinac »

Od jutros mi se motor čudno ponaša, a pojma nemam zašto, ako nije zato što sam juče ponovo nešto manje od sat vremena vozio po kiši... Dakle, kad okrenem ključ, ne daje znake života, ne pokazuje mi svjetlo na neutralnoj i tako dalje, upalim ga na kurblu i radi kako treba... E sad, problem je u tome što, i to čak ni kada je upaljen, ne pokazuje nivo goriva, lampicu za ler ili brzinu, niti mu radi sirena ili bilo šta drugo dok su isključena svjetla. Znači, normalno radi samo kad je upaljen i kad su uključena svjetla, ako mu svjetlo isključim, ne radi čak ni sirena. Nemam pojma o čemu se radi, ali vjerujem da mora biti do akumulatora ili instalacije. Ima li iko ideju šta da čačnem?
Image
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Re: Problem s instalacijom...

Post by Damir'Tattoo »

Osuši li ga, radi li?
bikerboy
Grijač guma
Grijač guma

Post by bikerboy »

desava se kod kineza da pobudali zbog akumulatora..probaj neki drugi da stavis
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

I ja mislim da je zbog akumulatora, ali bi mi bilo logičnije da onda ništa ne radi kad su uključena svjetla, jer bi tad više vuklo iz akumulatora, ali je ovdje obratno. Osušio sam ga, ali i dalje nije okej, mislim - nekad je okej, a nekad se ovo opet dešava... Nema veze, kupiću mu novi akumulator čim mognem.
Image
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

nisam previse strucan ali logickim putem gledano ne moze biti akumulator..akumulator ili daje ili pomalo daje ili ne daje struju..

po meni tu je neki dio pobudalio koji odredjuje ko dobija struju sa akumulatora i kad..
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

Moguće, ali ovo je mali kineski motor, ne vjerujem da ima neku takvu elektroniku... Ništa, povešću ga kod majstora, koliko god ja volio da prčkam oko motorina, sigurnije je kad je kod nekoga ko zna šta radi.
Image
Post Reply