Kada snovi postanu stvarnost (Alpi)

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
dule
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 ADV

Kada snovi postanu stvarnost (Alpi)

Post by dule »

Alpi, destinacija o kojoj mastam vec dugo vremena :mrgreen: al posle dugog cekanja dodje i taj dan.

Moto turu smo nazvali ("Ride to the hills" Alpi 2014)

Ekipa je izgledala ovako..

Bato
Beograd
Suzuki GSF1250s Bandit
Image

Stevan
Novi Sad
Suzuki V Strom 1000
Image

Miki
Beocin
Honda Hornet 900
Image

I moja malenkost
Dule
Mojkovac
Yamaha fz6s
Image
dule
Grijač guma
Grijač guma

Re: Kada snovi postanu stvarnost (Alpi)

Post by dule »

Ideja je bila obici sve poznatije prevoje na Alpima, a isto tako i obici Jadransku magistralu u povratku, ruta je izgledala ovako
Image
3500 km, bilo je planirano da ostanemo 9 dana sto se posle ispostavilo da je to malo dana za tu kilometrazu :mrgreen:

A evo kako izgleda noc pred polazak :doh:
Image

Posto je ostatak ekipe cekao mene u srb, ja sam dan prije krenuo za Beograd, kako bi se nasli i dogovorili oko polaska i oko dogovora kakav logo odraditi na majce( a evo i kako to izgleda)

Image
dule
Grijač guma
Grijač guma

Post by dule »

Prvi dan -Ponedeljak

Dogovor je da se ja i Bato nadjemo u 9 sati i odemo po majce koje smo vec narucili jos dan prije, ja stizem oko 9 sati, Bato me vec ceka na dogovoreno mjesto, pozdravljamo se i krecemo po majce koje nas vec cekaju, dolazimo do stamparije uzimamo majce i krecemo iz Beograda.

Dogovor je bio da se nadjemo sa Stevanom i Mikijem na nekoj pumpi malo prije Hrvatske granice,posto oni krecu iz Novog Sada. Samo sto smo izasli na auto-put, pocinje kisa, mislim se u sebi 'gdje sad, tek smo krenuli'.Ubrzo stajemo na prvoj pumpi, ja oblacim kisno odijelo Bato oblaci dodatnu postavu za kisu.

Image

Image
Image
Nastavljamo dalje po kisi , kisa toliko jako pada da jedva Bata vidim ispred sebe , posle nekih 20 km kisa prestaje, odjednom sve suvo i pocinje sunce.Dogovor je bio da se nadjemo u 10 sati sa Stevanom i Mikijem, malo kasnimo i dolazimo na pumpi, oni nas gledaju, zbunjeni sto smo mokri i u kisna odijela, oni su prosli bez kapi kise, Pijemo pice na brzinu i krecemo ka Zagrebu.Cilj prvog dana putovanja je bio da sto prije dodjemo do Zagreba i zato smo se opredjelili za dosadni auto-put.Ostaje nam oko 400km auto puta, ja testiram svoj rucni tempomat koji se posle pokazao kao odlicna stvar.Dolazimo u Sloveniju, kupujemo vinjete i nastavljamo, dogovor je da svratimo u TC Motoshop da Stevan kupi pantalone.

Image

Image

Stevan nalazi pantalone koje mu odogovaraju, uzima ih i nastavljamo u potrazi za adresu koju nam je kolega Jaka dao, brzo se nalazimo sa Jakom, on je inace nas kolega koji se ponudio da mu mi budemo gosti i da spavamo kod njega( JOS JEDNOM HVALA JAKI NA TAKO LIJEPOM GOSTOPRIMSTVU, OSJECALI SMO SE KAO KOD KUCE)

Tu su i komsinice koje su nam kuvale kafu
Image

Tu je i Jaka koji nam prica o njegovim mnogobrojnim putovanjima po Evropi
Image
dule
Grijač guma
Grijač guma

Post by dule »

Drugi dan

Ustajemo u 7 sati i polako se spremamo za polazak ka prvom osvajanju prevoja koji nas ceka u Austriji (Grossgloknera)
Jaka nas ispraca i naravno slika
Image

Dogovor nam je bio da kad udjemo u Austriju prvo odemo u Villach i posjetimo moto radnju LOUIS, ulazimo unutra, razgledamo opremu , ja se odlucujem da kupim gornji dio aktivnog vesa i podkapu.

Image
Image

Nastavaljamo dalje ka Grossglokneru, kako ulazimo dublje u Austriju predjeli su sve ljepsi i ljepsi , prolazimo kroz sela, oko nas sve pokoseno i sredjeno, svaka travka stoji na svoje mjesto, put odlican..

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
dule
Grijač guma
Grijač guma

Post by dule »

Navigacija nas vodi dalje uzanim i strmim putem prema Grossglokner, i brzo nailazimo na rampu gdje placamo 24eura za prolazak prevoja. Put je pun krivina a na nasu zalost previse klizav od kise , na pola puta do vrha pocinje i magla :doh: :doh: ne zna se sta je gore kisa koja rominja ili magla koja se spusta, ipak ne odustajemo stajemo svako malo da se slikamo :mrgreen:

Image
Image
Image
Image

Dolazimo do vrha prolazimo kroz tunel i na drugu stranu nas ceka prevelika magla, hladno i lose vrijeme, temperatura ne prelazi 10 stepeni, mi nastavljamo dalje jer do Grossglokner vrha imamo jos nesto malo kilometara

Image
Image

Nastavljamo dalje i za divno cudo , kisa prestaje a magla pocinje polako da se dize, put suv , ponovo osmijeh na licu i posle nekoliko km dolazimo do vrha..

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image

Posle krace pauze i slikanja na vrhu, krecemo polako da se spustamo, vrijeme sve bolje i bolje :dance:
Image
Image
Image

Nailazimo na jezero Zell am See koj je pravo turisticko mjesto, prepun kampera i bajkera, trazimo put kojim mozemo prici skroz do obale i posle malo lutanja najzad nalazimo restoran koji je blizu jezera, parkiramo motore i idemo do same obale ...
Image
Image
Image

Posle pauze i popijenog piva , nastavljamo dalje ka selu Kalls am Grossglokner dje cemo spavati te noci. Put je do tamo savrsen , blage krivine, suv put odlican za malo brzu voznju, dolazimo u mjesto gdje spavamo, Bato pokusava da preko navigaci nadje gdje se tacno hotel nalazi, malo lutamo, posle nekog vremena uz pomoc mjestana tog sela nalazimo hotel.

Image

Image
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Cestitam Dule i cekam te na Biogradskom da mi sve na tenane ispricas,pozdrav.
dule
Grijač guma
Grijač guma

Post by dule »

javi se kad budes gore ;)
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

...imal dalje... :)
dule
Grijač guma
Grijač guma

Post by dule »

ima nego nikako da se nakanim da napisem nesto :DD
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

posto izgleda niko vise postavlja putopise...konacno da krenemo...:)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Post Reply