Sajla

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
MontWheeler
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha DT125

Sajla

Post by MontWheeler »

Zna li iko dje da nadjem sajlu od kvačila za motor. Sve sam preobio po PG i na kraju su mi rekli da posjetim pijacu :D

Kupio sam neku bezveznu (meka je dosta) u jednoj gvozdjari na Zlatici pored pumpe. E sad ne znam dje da nadjem one "nitne" sto dodju na krajevima sajle.

Dje da kupim tu nitnu, ili bolju sajlu? Kod ovih majstora ne mogu da idem jer mi motor odnosno sajla nije tu, a muka me da donosim (citaj - skidam) kosuljicu.
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Re: Sajla

Post by wulfy »

Ja sam svojevremeno na mog kineza umjesto sajle kvačila (original je pucala poslije 1.000 km) stavio sajlu od bicikla (za mjenjanje brzina). Isto ima završetak u vidu nitne i izdržala je sledećih 8.000 km i kasnije je služila sledećim vlasnicima motorina. Sajlu sam kupio u neku radnju biciklističke opreme prema bloku 5.
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

MontWheeler wrote:Zna li iko dje da nadjem sajlu od kvačila za motor. Sve sam preobio po PG i na kraju su mi rekli da posjetim pijacu :D

Kupio sam neku bezveznu (meka je dosta) u jednoj gvozdjari na Zlatici pored pumpe. E sad ne znam dje da nadjem one "nitne" sto dodju na krajevima sajle.

Dje da kupim tu nitnu, ili bolju sajlu? Kod ovih majstora ne mogu da idem jer mi motor odnosno sajla nije tu, a muka me da donosim (citaj - skidam) kosuljicu.
Pogledaj u prodavnicu Tempo, u lepu katu, drze djelove od bicikla, znam da imaju sajli jedno mali milion i precnika i duzina sa sve nitnama na kraju...
Ako ne nadjes javi mi, pa da prekopam po garazi, imao sam nedje jednu za kocnicu zadnjeg tochka za MTB, mislim da bi ti zavrshila posao...
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

-Du you speak English ?
-nein !
-verstehen sie deutsch ?
-jaaa !

Pa pusti tu sajlu covjece covjece :lol:
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

wulfy wrote:Ja sam svojevremeno na mog kineza umjesto sajle kvačila (original je pucala poslije 1.000 km) stavio sajlu od bicikla (za mjenjanje brzina). Isto ima završetak u vidu nitne i izdržala je sledećih 8.000 km i kasnije je služila sledećim vlasnicima motorina. Sajlu sam kupio u neku radnju biciklističke opreme prema bloku 5.

:D ja sam kod DJINE u bd kupoio desetak za Vespu, a jedna je cak uspjela da mi polomi nosac te NITNE sto pominjete na samoj rucici prednje kocnice. Elem ...nema zafrkancije sa sajlama od bicikla...gledate li vi Tour d.France :D ...i oni idu 100 nizbrdo :)
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
MontWheeler
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Yamaha DT125

Post by MontWheeler »

Bih ja do tempa, i ljubazna prodavačica mi je objasnila da je već bilo par momaka koji su kupili sajlu (od bicikla) za motor :lol:

Ne znam, nije to sa bike sajlom bas trajno rešenje... no kada bi našao nedje te okrugle nitnice snašao bih se već nekako.

@jagerbd - čuo sam da nema šta nema kod Đine :)
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

Post by jagerbd »

MontWheeler wrote:@jagerbd - čuo sam da nema šta nema kod Đine :)
Bogami si dobro cuo :lol: :lol: :lol: a ako nema samo pitaj i imace sledeci put
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
Post Reply