K: enduro do 1500 e

Mali Oglasi clanova NLB Foruma
AnimAlstYle
Stoper
Stoper

K: enduro do 1500 e

Post by AnimAlstYle »

Pozdrav.

Kupio bih enduro do 700 ccm, cijena vrlo skromna 1500 e. Treba uzeti u obzir da sam pocetnik pa bi mi odgovaralo nesto lakse za ucenje.
Tipa BMW f650 ili sl.
Dobro bi mi i dosao neki savjet i ponuda.
Hvala puno.

Nov sam i ovdje pa pozdrav svima :)
067561790
Incognito
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: The Beast

Re: Kupujem enduro do 1500 e

Post by Incognito »

Pozdrav kolega, znamo se sa posla ;)

Pošto sam ne tako davno i ja uplovio u moto vode, mogu ti dati par savjeta...

Prvo, ovo nije baš jeftin hobi... Ako nećeš da potrošiš puno para, a hoćeš nešto samo za po gradu da ti završava posao, onda bolje da uzmeš neki skuter od 125-250ccm... Za 1500e se može uzeti solidan skuter tipa Liberty, i da ti ostane još nešto para za opremu...

Ako pak hoćeš da malo putuješ motorom ili ideš off-road, onda enduro jeste pravi izbor, ali tu ćeš imati problem sa budžetom... Jer za 1500e ćeš knap kupiti neki stariji enduro motor, u koji ćeš vrlo vjerovatno prije ili kasnije imati sitnih ili krupnih ulaganja (samim tim ako ga je neko baš dobro pazio i održavao teško da će ga prodati za male pare)... Tu bih ti preporučio da gledaš Yamahe XTX (660ccm), koja se može naći na granici tog budžeta, a koja je dobar i žilav motor... Međutim imaj u vidu da ti treba oprema, osim ako nisi od onih vozača koji misle da voze u šorc i japanke :)
A moto oprema nije baš jeftina... Minimum koji bih ti preporučio je kaciga, jakna i rukavice... Ako planiraš da ideš offroad tu ni ne pomišljaj bez opreme... Jer na asfaltu možda nikada i ne padneš, a na offroad hoćeš sigurno milion puta, pogotovo dok si početnik... Plus za offroad ti treba i odgovarajući set guma, pa često i sitne kozmetiče popravke motora zbog padova, itd...

Ovdje se vraćam na početak, da ovo nije jeftin hobi... Takođe, registracija za 600-700ccm ti je oko 300 eura, zavisno od godišta...
Moja preporuka ti je ako hoćeš da se ozbiljno time baviš, da uzmeš kredit na onliko godina koliko planiraš da te taj motor služi (ovo sam ja uradio, a i mnogi koje poznajem) i još barem 1000e preko za opremu...
Ako hoćeš motor da voziš samo ljeti po gradu, do posla, itd, onda ganjaj neki skuter za male pare... Sve zavisi od tvojih želja i mogućnosti :)
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao...

Nikša
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Ima i druga opcija. Da za 1500 eura kupis stari dobri enduro, nesto do 650 ccm, ima takvih motora, ja ih znam dosta, jedan od tih je i moja Yamaha Super Tenere. Gledaj da je tehnicki ispravan, da nema puno ulaganja. To su motori sa kojima mozes do kraja svijeta i nazad, samo redovan servis. Vidim da si pitao za BMW F650, ja sam ga prodao za 1200 eura, istekla je registracija, na motoru ima puno ogrebotina, neke su plastike i napukle, motor ne izgleda bas najbolje. Ali je uradjen kompletan servis, zamijenjeno je ulje, filter ulja, rashladna tecnost, kociona tecnost, ulje u viljusci, lezajevi i semerinzi tocka, zadnje disk plocice, gume su dobre, zadnja je presla oko 500 km, lanac i lancanici u odlicnom stanju, remontovan bendix (zamijenjen lezaj), ... Kupac je dobio garanciju na motor do kraja sezone, bez obzira na predjenu kilometrazu, mislim da ti to dovoljno govori o tehnickoj ispravnosti motora. Ako imas mogucnosti za kredit to ti je bolja opcija, kupis nov motor, samo nemoj da ga okitis koferima, crassbarovima, handsguardovima, navigacijama, uticnicama i ostalom mnogobrojnom opremom, pa da ti ga je onda zao provozati po terenu.
Prvo odluci sta te stvarno interesuje, sta volis, za sta ti treba motor, pa ces ga onda lako kupiti.
AnimAlstYle
Stoper
Stoper

Post by AnimAlstYle »

Incognito wrote:Pozdrav kolega, znamo se sa posla ;)

Pošto sam ne tako davno i ja uplovio u moto vode, mogu ti dati par savjeta...

Prvo, ovo nije baš jeftin hobi... Ako nećeš da potrošiš puno para, a hoćeš nešto samo za po gradu da ti završava posao, onda bolje da uzmeš neki skuter od 125-250ccm... Za 1500e se može uzeti solidan skuter tipa Liberty, i da ti ostane još nešto para za opremu...

Ako pak hoćeš da malo putuješ motorom ili ideš off-road, onda enduro jeste pravi izbor, ali tu ćeš imati problem sa budžetom... Jer za 1500e ćeš knap kupiti neki stariji enduro motor, u koji ćeš vrlo vjerovatno prije ili kasnije imati sitnih ili krupnih ulaganja (samim tim ako ga je neko baš dobro pazio i održavao teško da će ga prodati za male pare)... Tu bih ti preporučio da gledaš Yamahe XTX (660ccm), koja se može naći na granici tog budžeta, a koja je dobar i žilav motor... Međutim imaj u vidu da ti treba oprema, osim ako nisi od onih vozača koji misle da voze u šorc i japanke :)
A moto oprema nije baš jeftina... Minimum koji bih ti preporučio je kaciga, jakna i rukavice... Ako planiraš da ideš offroad tu ni ne pomišljaj bez opreme... Jer na asfaltu možda nikada i ne padneš, a na offroad hoćeš sigurno milion puta, pogotovo dok si početnik... Plus za offroad ti treba i odgovarajući set guma, pa često i sitne kozmetiče popravke motora zbog padova, itd...

Ovdje se vraćam na početak, da ovo nije jeftin hobi... Takođe, registracija za 600-700ccm ti je oko 300 eura, zavisno od godišta...
Moja preporuka ti je ako hoćeš da se ozbiljno time baviš, da uzmeš kredit na onliko godina koliko planiraš da te taj motor služi (ovo sam ja uradio, a i mnogi koje poznajem) i još barem 1000e preko za opremu...
Ako hoćeš motor da voziš samo ljeti po gradu, do posla, itd, onda ganjaj neki skuter za male pare... Sve zavisi od tvojih želja i mogućnosti :)
Nadam se da sam ti koliko toliko pomogao...

Nikša
Kolega, hvala na savjetima. Bas su mi korisni.
Naravno da ne razmisljam bez kacige, rukavica i jakkne nikud. Za sta ce mi takodje trebati savjet.
Sto se motora tice, ideja mi je da kao pocetnik krenem sa nekim starijim a samim tim i jeftinijim motorom kako ne bih glavoboljao Previse ako ga ogrebem ili bilo sta. Znam da cu vjerovatno ulagati ali mislim da mi je ovo pametnije dok se prilagodim, naucim i sl.
A onda kasnije idemo dalje i bolje.
Ako grijesim imaj slobodu da me ispravis ;)
Hvala.
AnimAlstYle
Stoper
Stoper

Post by AnimAlstYle »

jovan wrote:Ima i druga opcija. Da za 1500 eura kupis stari dobri enduro, nesto do 650 ccm, ima takvih motora, ja ih znam dosta, jedan od tih je i moja Yamaha Super Tenere. Gledaj da je tehnicki ispravan, da nema puno ulaganja. To su motori sa kojima mozes do kraja svijeta i nazad, samo redovan servis. Vidim da si pitao za BMW F650, ja sam ga prodao za 1200 eura, istekla je registracija, na motoru ima puno ogrebotina, neke su plastike i napukle, motor ne izgleda bas najbolje. Ali je uradjen kompletan servis, zamijenjeno je ulje, filter ulja, rashladna tecnost, kociona tecnost, ulje u viljusci, lezajevi i semerinzi tocka, zadnje disk plocice, gume su dobre, zadnja je presla oko 500 km, lanac i lancanici u odlicnom stanju, remontovan bendix (zamijenjen lezaj), ... Kupac je dobio garanciju na motor do kraja sezone, bez obzira na predjenu kilometrazu, mislim da ti to dovoljno govori o tehnickoj ispravnosti motora. Ako imas mogucnosti za kredit to ti je bolja opcija, kupis nov motor, samo nemoj da ga okitis koferima, crassbarovima, handsguardovima, navigacijama, uticnicama i ostalom mnogobrojnom opremom, pa da ti ga je onda zao provozati po terenu.
Prvo odluci sta te stvarno interesuje, sta volis, za sta ti treba motor, pa ces ga onda lako kupiti.
Ja sam nasao jedan na autodileru, crveni, daje ga 1500 sa koferom. Treba da ga pogledam ovih dana jer ceka zamjenu bendixa. Kaze da nije padano sa njega, da je redovno servisiran. Gume nisu neke. Tako da bi me on izasao nekih 2000 ako ne bude jos nesto za ulaganja. Nekako mi se svidja ovaj bmw a i kazu da je dobar motor.
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

evo i ja da se uključim :) nista bez mene! :mrgreen:

na ove teme smo dosta već pisali, a i dalje neprekidno pričamo. :D
odličan si motor odabra da kupiš. i prati taj smjer. to ti ja savjetujem. ;)
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Ako ti odgovara Aprilia Pegaso Cube 650, javljaj :)
Ima 3 kofera a uskoro ce biti i svijeze ofarban... garanciju imas isto na nju, a Jovan je odrzavao i moze ti rec kakva je.
Sto se cijene tice mislim da se mozemo dogovoriti :)
AnimAlstYle
Stoper
Stoper

Post by AnimAlstYle »

Moze lock. Kupljena Aprili Pegaso Cube 650, gore pomenuta.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Re: K: enduro do 1500 e

Post by Kesha »

Čestitamo!!
Polako žuri - Festina lente
AnimAlstYle
Stoper
Stoper

Re: K: enduro do 1500 e