Postovani kolege, kao sto vec neki znaju, ulazim u pricu rentiranja motora pa sam dosao i do pitanja
kasko osiguranja, dje situacija nije nimalo sjajna, ni za fizicka lica kao vlasnike a jos manje za rentamoto
firme. Razgovarao sam sa par osiguravajucih kuca i naisao sam na situacije da nas ili uopste ne zele
kao klijente jer smo rizicna grupa do situacije da moze ali da su premije tolike da maltene radimo samo
za osiguranje. Zatim sam razgovarao i sa nasim kolegama bajkerima od kojih su pojedini u mogucnosti
da nas upute na relevantne adrese za rjesavanje ove situacije, dobio sam savjet da mi kao bajkerska
zajednica razmislimo koji su to rizici koji su nam najbitniji rizici koje bi osiguranje pokrivalo, da bi mozda
pokusali da naprave model koji bi to pokrivao a bio finansijski pristupacniji vecini kolega.
Zato i pisem ovo na forumu, da iznesete svoja vidjenja i iskustva, da date neke sugestije kako bi mogli
zajednicki da dodjemo do nekih zakljucaka koje bi prezentovali i pokusali da ovu pricu pomjerimo sa
mrtve tacke...
Kasko osiguranje za motore
-
marinero
- Grijač guma

- Vozim: Vozim
Kasko osiguranje za motore
http://www.rentamoto.me" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramaro
- Grijač guma

- Vozim: Honda CB500XA
Re: Kasko osiguranje za motore
Ja sam 2012 g. izdavao skutere i obišao sa istom namjerom sve osiguravajuće kuće. Niko nije htio ni da čuje. U jednoj su mi rekli da su ranije probali sa tim ali su na svaki 1€ premije imali 5€ isplate i odustali su od toga. Da li je tačno, ne znam, jer im ništa ne vjerujem, ali tako su mi rekli.
Ja mislim da oni ne bi smjeli da odbiju zahtjev za osiguranje jer su registrovani za pružanje tih usluga, e sad, po kojoj cijeni, to je druga priča i stvar Agencije za kontrolu osiguranja ili kako li se već zove.
Što se tiče osiguranih rizika, mislim da su najinteresantniji osiguranje u slučaju krađe ili vandalizma i šteta u slučaju udesa.
Ja mislim da oni ne bi smjeli da odbiju zahtjev za osiguranje jer su registrovani za pružanje tih usluga, e sad, po kojoj cijeni, to je druga priča i stvar Agencije za kontrolu osiguranja ili kako li se već zove.
Što se tiče osiguranih rizika, mislim da su najinteresantniji osiguranje u slučaju krađe ili vandalizma i šteta u slučaju udesa.
- ice
- NLB Moderator
- Vozim: BMW S1000XR
Drug, ovo je tema koja je vrlo interesantna za sve nas svakako, ali kao što smo i uživo pričali bojim se da nas je toliko malo, a rizični smo gledajući iz njihovog ugla.
Puno osiguravajućih društava su strane firme i nadao sam se makar da će oni imati neku ponudu nama prihvatljivu, ali su se dobro uklopili u sredinu i nažalost ništa od toga.
Ipak, što Ramaro reče, oni nebi trebali da odbiju zahtjev za registraciju ALI tu oni imaju pravo da ti daju ponudu, a to su ponude koje su tebi saopštili koje nama ne valjaju nikako...
Ajde ako imamo nekoga unutar osiguravajućih društava dajte kontakte da pričamo ili šaljemo mejlove od NLB-a zvanično pa da vidimo ima li prostora da se nešto koriguje
Puno osiguravajućih društava su strane firme i nadao sam se makar da će oni imati neku ponudu nama prihvatljivu, ali su se dobro uklopili u sredinu i nažalost ništa od toga.
Ipak, što Ramaro reče, oni nebi trebali da odbiju zahtjev za registraciju ALI tu oni imaju pravo da ti daju ponudu, a to su ponude koje su tebi saopštili koje nama ne valjaju nikako...
Ajde ako imamo nekoga unutar osiguravajućih društava dajte kontakte da pričamo ili šaljemo mejlove od NLB-a zvanično pa da vidimo ima li prostora da se nešto koriguje
- Kesha
- Test vozač kaskader

- Vozim: Hondu
Boris Šaban, direktor NBOCG - Nacionalnog biroa osiguravača CG je bajker.
Valjda se može zakazat sastanak: nbocg@t-com.me ili Telefoni +382 20 243 440, +382 20 246 223
Da ga pitamo i za redovno osiguranje?
Predlažem delegaciju: Ice, Marinero, Poka.
Valjda se može zakazat sastanak: nbocg@t-com.me ili Telefoni +382 20 243 440, +382 20 246 223
Da ga pitamo i za redovno osiguranje?
Predlažem delegaciju: Ice, Marinero, Poka.
Polako žuri - Festina lente
-
marinero
- Grijač guma

Borisa sam kontaktirao i upravo on je predlozio da malo razmislimo. Da vidimo sto velikoj vecini
odgovara pa da sa tim predlozima dodjemo na neki sastanak sa osiguravacima. U toj prici ne smijemo
zanemariti ni uvoznike, da cujemo i njihov glas jer i oni imaju benefite od ove price, ljudi ce lakse moci da
priuste novi motor na kredit ili lizing. Evo neke orjentacione premije, za novu Afriku cija cijena ce biti nesto vise
od 13000 evra premija iznosi 1500 evra. Moram da napomenem da je to cijena za rentakar firmu jer je doplata
100% sto znaci da je za fizicko lice pola od toga na godisnjem nivou. Za CB500 je nesto manje od 600 a upola
manje za fizicko lice. Eto, sad imate neku sliku kako se krecu cijene, ajde sad da vidimo sto bi kome odgovaralo.
P.S. Zaboravih da napomenem da su ovo cijene bez uracunatog rizika od kradje, tako da...
odgovara pa da sa tim predlozima dodjemo na neki sastanak sa osiguravacima. U toj prici ne smijemo
zanemariti ni uvoznike, da cujemo i njihov glas jer i oni imaju benefite od ove price, ljudi ce lakse moci da
priuste novi motor na kredit ili lizing. Evo neke orjentacione premije, za novu Afriku cija cijena ce biti nesto vise
od 13000 evra premija iznosi 1500 evra. Moram da napomenem da je to cijena za rentakar firmu jer je doplata
100% sto znaci da je za fizicko lice pola od toga na godisnjem nivou. Za CB500 je nesto manje od 600 a upola
manje za fizicko lice. Eto, sad imate neku sliku kako se krecu cijene, ajde sad da vidimo sto bi kome odgovaralo.
P.S. Zaboravih da napomenem da su ovo cijene bez uracunatog rizika od kradje, tako da...
-
veljilaz
- Stoper

- Vozim: Yamaha YBR 250
Poštovane kolege,
I meni je ova priča puno interesantna, pošto je lizing, za sada, jedini način da bih mogao doći do novog motora.
Više puta sam pitao za ovu mogućnost kod zazstupnika, zadnji put sam dobio odgovor da može lizing ali uz neke ekstremno velike premije.
Dobro bi bilo razmotriti mogućnost da u rizike kod osiguranja motocikla ide rizik od krađe, kao i oštećenja, slično ili identično kao i za kasko osiguranje automobila.
Ja kao bajker smatram da bi osiguravajuće kuće trebale tazmotriti ovu mogućnost, ali da treba intervenisati kod lizing kuća koje bi uključile u svoju ponudu i lizing za motocikle.
I meni je ova priča puno interesantna, pošto je lizing, za sada, jedini način da bih mogao doći do novog motora.
Više puta sam pitao za ovu mogućnost kod zazstupnika, zadnji put sam dobio odgovor da može lizing ali uz neke ekstremno velike premije.
Dobro bi bilo razmotriti mogućnost da u rizike kod osiguranja motocikla ide rizik od krađe, kao i oštećenja, slično ili identično kao i za kasko osiguranje automobila.
Ja kao bajker smatram da bi osiguravajuće kuće trebale tazmotriti ovu mogućnost, ali da treba intervenisati kod lizing kuća koje bi uključile u svoju ponudu i lizing za motocikle.
-
bokibd
- Test vozač kaskader

- Vozim: versys 1000
Kasko je svakako dobra stvar,jer bez njega nema lizinga. Ali koliko znam kod nas dobro funkcionisu auto krediti kojim se moze kupiti motor a nije potrebno kasko. Ja kad sam kupovao motor za kasko se pominjala neka cifra od 900 eura. Sto je previse po mom misljenju. Za auto od 20000+ je kasko 400-600 eura. A za motor od 10-15 hiljada traze 700-900 eura. Previse. Mora to jos barem 50% nize da ide.
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
-
marinero
- Grijač guma

Boki, nemam iskustva sa varijantom auto kredit za kupovinu motora pa ne mogu da komentarisem.
Ali po pitanju vrijednosti si apsolutno u pravu. Na stranu to sto ja kao pravno lice treba da platim 100%
vecu premiju, premije za fizicka lica su i dalje bezobrazno skupa...
Ali po pitanju vrijednosti si apsolutno u pravu. Na stranu to sto ja kao pravno lice treba da platim 100%
vecu premiju, premije za fizicka lica su i dalje bezobrazno skupa...
- sparco
- Test vozač kaskader

- Vozim: dpv ;)
nikad tu nece biti dobrih uslova, rizik je prevelik i to je to, a svi znamo da osiguravajuce kuce ne volwe da daju pare
risk,is what makes life worth living.