Zamijenio sam Keeway prije godinu dana, uzeo Qingqi kruzer od 250cc, standardni čingi-lingi motor, ali za razliku od Kiveja za kojeg u pogledu kvarova imam samo riječi hvale, ovaj me je o jadu zabavio. Vodio sam ga u Tuze na popravku, kod majstora kojeg mi je preporučio drug od kojeg sam kupio taj motor, računajući da će ga najbolje znat čovjek koji ga održava već nekoliko godina. Elem, nije to uspjelo. Nijesam mogao povezati ni mjesec dana normalne vožnje, ispijao mi je akumulator za par dana, pa sam ga palio na gurku i onda bi odmah upalio, ali svjetla, žmigavci i slične trakalice nijesu davali znake života. Pizdio sam, ali trpjeh, računajući da ću ubrzo skupiti lovu da kupim novi motor ili popravim taj, jer mi se sviđa, generalno. U međuvremenu su se nizali drugi kvarovi, zamijenih lanac i lančanike, regler, dva akumulatora promijenih, trista sitnica... Onda mi je odjednom otkazala prednja kočnica, samo propada, a povezana je sajlom, uglavnom, prije ću zakočit nogama nego njom, 0% efekta ima. Na kraju, pošto sam ga i tako vozio nekoliko dana, posljednji put je jedva upalio na gurku (prije toga svaki put iz prve), jedva me je dovukao do kuće, samog, a ranije je i dvoje bez problema i, kao kap koja je prelila čašu - osjećala se nekakva guma i paljevina iz auspuha, čini mi se da sam malo i dima crnog vidio. Od tada, evo tri mjeseca, nije paljen.
Problem je u tome što mi se sve to desilo u Kolašinu, a tamo nema nikoga ko radi motore, makar ne na tom nivou, jer mu treba uraditi kompletnu struju, kočnice, motor pogledati i sve to, komplet. Moram ga nekako spustiti do majstora, a nemam pojma kako. Tad mi rekoše da u Lovćen osiguranju ima tri šlepa godišnje besplatno, pogledam - kao za pakost, Kivej mi je bio na Lovćen, Ginči na Generali group, a ne znam ima li to osiguranje besplatan šlep, jer bih se onda usudio da ga lagano spustim dokle može, ako ne stignem do PG makar. To je prvo pitanje. Drugo, i ako ima, može li šlep-služba da preveze motor, imaju li uslove za to, da se ne prevali neđe...? Bih ga povezao do Nikšića na popravku, a nemam pojma kako, jer i ako nađem kombi neki, ne znam kako da ga obezbijedim do dolje. Eventualno, treće pitanje, može li se dovesti Muhamed brijegu, kao alternativa, je li to prezahtjeva posao za majstora da dođe i da ga makar osposobi toliko da se dokotrlja do Nikšića?
Radije bih da ga opravim za ovu sezonu, nego da ga prodajem. Sve i da moram da ga prodam, hoću da ga sredim cakum-pakum, da ne razmišljam hoće li ko glavoboljat oko njega kao ja, a i najprije bih ga proslijedio burazeru, pa da ne strecam noću.
Unaprijed zahvaljujem za svaki savjet!