Pitanje u vezi s osiguranjem, šlepom i ponešto još.

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Pitanje u vezi s osiguranjem, šlepom i ponešto još.

Post by Kolasinac »

Pokušaću da što sažetije objasnim šta me zanima (kome je muka da čita, neka samo vidi pitanja, boldovana su). :)

Zamijenio sam Keeway prije godinu dana, uzeo Qingqi kruzer od 250cc, standardni čingi-lingi motor, ali za razliku od Kiveja za kojeg u pogledu kvarova imam samo riječi hvale, ovaj me je o jadu zabavio. Vodio sam ga u Tuze na popravku, kod majstora kojeg mi je preporučio drug od kojeg sam kupio taj motor, računajući da će ga najbolje znat čovjek koji ga održava već nekoliko godina. Elem, nije to uspjelo. Nijesam mogao povezati ni mjesec dana normalne vožnje, ispijao mi je akumulator za par dana, pa sam ga palio na gurku i onda bi odmah upalio, ali svjetla, žmigavci i slične trakalice nijesu davali znake života. Pizdio sam, ali trpjeh, računajući da ću ubrzo skupiti lovu da kupim novi motor ili popravim taj, jer mi se sviđa, generalno. U međuvremenu su se nizali drugi kvarovi, zamijenih lanac i lančanike, regler, dva akumulatora promijenih, trista sitnica... Onda mi je odjednom otkazala prednja kočnica, samo propada, a povezana je sajlom, uglavnom, prije ću zakočit nogama nego njom, 0% efekta ima. Na kraju, pošto sam ga i tako vozio nekoliko dana, posljednji put je jedva upalio na gurku (prije toga svaki put iz prve), jedva me je dovukao do kuće, samog, a ranije je i dvoje bez problema i, kao kap koja je prelila čašu - osjećala se nekakva guma i paljevina iz auspuha, čini mi se da sam malo i dima crnog vidio. Od tada, evo tri mjeseca, nije paljen.

Problem je u tome što mi se sve to desilo u Kolašinu, a tamo nema nikoga ko radi motore, makar ne na tom nivou, jer mu treba uraditi kompletnu struju, kočnice, motor pogledati i sve to, komplet. Moram ga nekako spustiti do majstora, a nemam pojma kako. Tad mi rekoše da u Lovćen osiguranju ima tri šlepa godišnje besplatno, pogledam - kao za pakost, Kivej mi je bio na Lovćen, Ginči na Generali group, a ne znam ima li to osiguranje besplatan šlep, jer bih se onda usudio da ga lagano spustim dokle može, ako ne stignem do PG makar. To je prvo pitanje. Drugo, i ako ima, može li šlep-služba da preveze motor, imaju li uslove za to, da se ne prevali neđe...? Bih ga povezao do Nikšića na popravku, a nemam pojma kako, jer i ako nađem kombi neki, ne znam kako da ga obezbijedim do dolje. Eventualno, treće pitanje, može li se dovesti Muhamed brijegu, kao alternativa, je li to prezahtjeva posao za majstora da dođe i da ga makar osposobi toliko da se dokotrlja do Nikšića?

Radije bih da ga opravim za ovu sezonu, nego da ga prodajem. Sve i da moram da ga prodam, hoću da ga sredim cakum-pakum, da ne razmišljam hoće li ko glavoboljat oko njega kao ja, a i najprije bih ga proslijedio burazeru, pa da ne strecam noću.

Unaprijed zahvaljujem za svaki savjet!
Image
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Pitanje u vezi s osiguranjem, šlepom i ponešto još.

Post by jovan »

Stavi ga na autoprikolicu, dobro zavezi spanerima da se ne prevrne i mozes s njim kod kojeg oces majstora. To ti je najbolja opcija, ne kosta te puno.
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

A ono, to je i meni palo na pamet, nego me je sve strah da će mi sklizat nekako. Mada ga ne bih mnogo više oštetio. :) Usput, na tebe sam mislio kad sam ga u Nikšić namjerio, samo da skontam kako da ga dobacim i javljam se da mi kažeš kad si slobodan, ako nađeš vremena za ovoliki posao.
Image
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Slabo imam vremena, a na tog cunga-lunga kineza izgleda ima puno posla, sta si sve nabrojao da je u kvaru :D
Imam lose iskustvo sa kineskim motorima, nikad to napraviti da valja. On ili radi dobro i ne kvari se nista ili kao ovaj tvoj stalno nesto u kvaru i nikad motora od njega, samo bacanje para.
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma

Post by Kolasinac »

Bogomi sam gledao neki crveni što si sređivao, mislim da je taman Keeway kruzer bio, sređen je bio kao iz fabrike. taman sam s Damirom pričao o njemu i htio da ga kupim, da mi ovaj nije bio baš za sitne pare prodavan... no me je opet skuplje izašao. :D Ništa, ja ću ti se javiti, pa ti ako budeš mogao - možeš, ako ne - nikom ništa. :) Meni sad posao ne da ni da ga vozim preko po sata - sat dnevno narednih par mjeseci, tako da mi se u suštini ne žuri da se završi koliko mi je žurba da se počne. :D
Image
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Peko brate moj napaceni-imam ti rjesenje za tvoje Kineske muke,a nalazi se ni 500 metara od tvoje kuce.Moj i tvoj drugar i bajker Slaven.Popravlja Kineze uspjesno godinama a eno mu pred kucom gomila kosookih skutera.Kolasin je na dva tocka zahvaljujuci njemu :) Odguraj makinu i ponesi nesto para :D :D Evo ti i njegov br.068 641 034.Pozdrav sa ski centra.
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Post by Pejamachine »

Mikan wrote:Pozdrav sa ski centra.
IMa li snijega, kakvo je skijanje?
Mikan
Grijač guma
Grijač guma

Post by Mikan »

Zadnjih nekoliko dana je najbolje skijanje ove zime.Temperatura oko nule a sunce,snijeg tvrd a nije led sestosjed vrti bez obzira na broj skijasa, staze su besprekorno ustampane. :D do nedjelje ce biti isto vrijeme. :) :)
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Dajte mi adrese ta dva majstora u Kolašinu i Tuzima i telefon i ime togs u Tuzima.
Da ih stavim na mapu.
Polako žuri - Festina lente
Mikan
Grijač guma
Grijač guma

Post by Mikan »

Kesha wrote:Dajte mi adrese ta dva majstora u Kolašinu i Tuzima i telefon i ime togs u Tuzima.
Da ih stavim na mapu.
Majstor-Medenica Slaven gornji Pazanj bb Kolasin.tel 068 641 034
Post Reply