Handguards (štitnici za ručke) i grijači ručki

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Handguards (štitnici za ručke) i grijači ručki

Post by Kesha »

Đe da ih uzmem sa dobrim odnosom cijena/kvalitet?
Handguards da nije samo plastika, malo da su i ojačane? (Louis 120€ npr.).
Ugradnja grijača: može li samostalno i zašto-mora li relej pomeđu? (Louis od 40 do 70€, amazon 60£ pa naviše). Ima li neka caka? Za koju debljinu šipke volana uzimam za moj motor: 22mm?
Polako žuri - Festina lente
Pejamachine
Grijač guma
Grijač guma

Re: Handguards (štitnici za ručke) i grijači ručki

Post by Pejamachine »

Ja sam uzeo daytona grijace rucki u luisu, uz to su mi preporucili i relej pa sam i njega uzeo da ne bih kacio direktno na akumulator..nisam ih skupo platio..nisam ih jos ni stavio, jer ne znam ni kako..onaj iz luisa me je ucio da na kontakt vezem zice a ne direktno na akumulator ali bas ga.nisam nista shvatio kako..

Sent from my HTC 10 using Tapatalk
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Glavni napon na grijače dovedi sa aku, preko osigurača na relej, sa releja spojiš na grijače. Sa kontakt brave komandni napon spajaš na prekidač, sa prekidača na relej. Tako kad uključiš kontakt, pa prekidač, uključuješ relej, koji je male snage, pa ne opterećuješ kontakt bravu dodatnim potrošačima. A relej preko svog kontakta uključuje grijač. Na ovaj način najmanje opterećuješ instalaciju dodatnim potrošačima.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Uzimaš grijače za prečnik upravljača od 22mm. Samo vodi računa da desni ide preko ručice gasa i on mora biti većeg prečnika, a lijevi je 22mm.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

jovan wrote:Glavni napon na grijače dovedi sa aku, preko osigurača na relej, sa releja spojiš na grijače. Sa kontakt brave komandni napon spajaš na prekidač, sa prekidača na relej. Tako kad uključiš kontakt, pa prekidač, uključuješ relej, koji je male snage, pa ne opterećuješ kontakt bravu dodatnim potrošačima. A relej preko svog kontakta uključuje grijač. Na ovaj način najmanje opterećuješ instalaciju dodatnim potrošačima.

Ova su pitanja čekala tebe 8-)
Razumijem ovako teorijski, ali kad bih počeo da čačkam... Pejamachine: da probamo prvo na tvoj motor da instaliramo? :shifty:
A cijene, modeli, snage, kvalitet?
jovan wrote:Uzimaš grijače za prečnik upravljača od 22mm. Samo vodi računa da desni ide preko ručice gasa i on mora biti većeg prečnika, a lijevi je 22mm.
Super, hvala!
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

štitnika imaš raznih. najjeftinije sa ojačenjem sam kupovao na ailiexpers. čak je bilo i dodataka za vjetar itd.

gijači ručki oxford po netu se mogu nać za 35€. čačkaj malo više.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ja sam kupovao ove stitnike sa metalnom sinom:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater" onclick="window.open(this.href);return false;

Meni se dizajn uklopio sa Freeridom, ne znam da li ce i tebi. Ali express je isto opcija, mozda i najjeftinija. Na 990 imam fabricke koji nemaju sinu ali su dosta jaki.

Grijaci rucaka je zasigurno jedna od boljih stvari koje se mogu staviti na motor i prije svega uticu na bezbjednost. Koriste se obicno kad je jako lose vrijeme, desavalo mi se da se tako smrznem da rucice kocnice ili kvacila ne mogu normalno koristiti. Svakom bih preporucio!
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Ovo ti fabricki dodje sa benvejcem, pa te ne umijem sjetovat.
Moze ti valjat.
Hold your horses, man
Freeride
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ja sam narucio na popust grijace sa amazona 15eur , turio rucke sproevio zicu ispod sica , jednu na plus drugu na minus, ona na plus je samo otisla na jedan kraj osiguraca od 10a i sa drugog kraka na akumulator cisto da imam ako izbije nedje nesto da to uzme taj osigurac cijela instalacija mi je trala 20 min
risk,is what makes life worth living.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by Kesha »

sparco wrote:ja sam narucio na popust grijace sa amazona 15eur , turio rucke sproevio zicu ispod sica , jednu na plus drugu na minus, ona na plus je samo otisla na jedan kraj osiguraca od 10a i sa drugog kraka na akumulator cisto da imam ako izbije nedje nesto da to uzme taj osigurac cijela instalacija mi je trala 20 min
Ne nađoh to po amazonu?? Koje su snage?
Post Reply