Pozdrav svima

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
shons
Stoper
Stoper

Pozdrav svima

Post by shons »

18 godina, bez motora ali sa planovima posjedovanja jednog u buducnosti.

Da se razumijemo, nisam tip koji ce da uzme supersport i da se seljaci po komsiluku, al sam svjestan da ispunjavam dobro taj stereotip. Nov motociklizmu, trenutno A1 dozvola od prije godine, brzo cu nadam se A2 zavrsiti. Imam nesto iskustva na vespicama po manje koristenim putevima.

E sad, s obzirom da nemam pristup ostatku foruma dok ne napravim ovaj topic i posto sam nestrpljiv mnogo, reko da pitam odje. Kakve su mi opcije sa A2 dozvolom. Gleda li ko to ako me zaustave jer sam gledao neke moto guzzi koji su tik iznad restrikcije od 35kw. Ima jos nekih godinu dana prije nego sto budem imao resursa da ulozim u motociklizam, al eto. Reko da se zanimam u medjuvremenu.

Edit: Evo citam kako sam ovo napisao i vidim da zvucim malo kao neki snob. Prastajte ljudi
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Re: Pozdrav svima

Post by poka »

živio!

pogotovo ako se nećeš seljačit! :) a ja smatram da ti je seljačenje i ovo sa "varanjem" oko dozvole. :)

ovo što si pita oko dozvola, nemoj ni da misliš o tome. imaš samo 18 godina! sačekaj pa kad skupiš pare kupi neki fin motor za početnika. ne znam tačno do koliko je kubika A1, ali sam siguran da i sa tom dozvolom možeš upozant i probat mnogo toga. ali polako, ako što imaš na svojoj strani to je vrijeme. :)
po forumu ćeš nać dosta o svemu. istražuj i čitaj.
Kobra-senior
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda CB 500 XA

Post by Kobra-senior »

Pozdrav i dobro došao.

Kao što vjerovatno znaš sa tom tvojom dozvolom A1 možeš da voziš motore i skutere do 125 cc. Kad položiš za A2 motore snage do 35kw (oko 48ks). Za tvoje godine i iskustvo, vjeruj mi sasvim dovoljno snage, u nekim situacijama čak i previše. A da li policija gleda papire kad te zaustave mogu da ti potvrdim da gleda itekako.
shons
Stoper
Stoper

Post by shons »

Imate pravo. Dosta je tih 35kw. Eto posto imam kad prije nego sto uzmem prvu masinu razgledam sta sve ima i interesujem se o kvalitetu razlicitih marki i slicno. Bas me zainteresovao retro stil tipa yamaha xsr 700 i moto guzzi v7 al je problem sto imaju previse snage. Ako imate neke predloge bas bih volio da cujem. Al eto za prvi motor cu gledati da uzmem neki naked da se naucim prvo pa ako mi padne da mi nije zao.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ja odma podrzavam moto guzzi v7 ;) za njega vrijedi i placat kaznu
risk,is what makes life worth living.
Kobra-senior
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda CB 500 XA

Post by Kobra-senior »

http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/959873" onclick="window.open(this.href);return false;

Pogledaj ovaj oglas. Mislim da bi ovaj motor mogao odgovarati tvojim potrebama, ukoliko želiš motor. Kod skutera ti je širi izbor.
shons
Stoper
Stoper

Post by shons »

@Kobra-senior

Vjerovatno bi odgovarao, al ne znam kako bih stao na njega sa 190cm i 95kg. U svakom slucaju mi je rano za trgovinu jer planiram da kupim motor od svojih para, a za to ce mi trebat malo vremena da se skupi.
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Dobrodošao!
Sa tim gabaritima, bolje idi u vaterpoliste, man'se motora... :D
Ma vozi sve, i znaj - do tebe je.
Polako žuri - Festina lente
Galiot
NLB Moderator