TAMNI VIZIR I POLICIJA....

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
bu2rider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: 990 SMT :)

TAMNI VIZIR I POLICIJA....

Post by bu2rider »

Sad se sjetih ovoga lhjudi, a jako je bitno...
prekjuce ja sa drustvom krenuo do H.Novog preko trajekta, a u povratku smo isli okolo preko kotora...voznaj je bila prelijepa predvecerje.nema guzve,,nema vrucine...nema policije..ma sve extra......put pn krivina ma super zaita...da ne duzim... prolazimo kotor i posto ,srecom, znamo dje nasi "plavci" mogu da stoje, ispred tunela ovog puta, malo prikocimo i naravno vozimo po propisu..ja i drug voziom jedno za rugim i veliki majstor "plavac" gleda nas i dize znak STOP..naravno stajemo sve uredno i ja sad u sebi razmisljam sta je smislio...dje smo pogrijesili...posto kad god me vide samo traze nesto da maltretiraju...kaz gospodin skidajte kacige i vadi dokumenta! mi skinemo i damo dokumenta..on gleda i kaze "GOSPODO MORACU DA VAS ISKLJUCIM IZ SAOBRACAJA JER IMATE TAMNE VIZIRE A TO NIJE PO ZAKONU KAZE"! ja se iskreno nasao u cudu i gledam ga sta prica,i kazem mu pa nje reko jos mrak i zaista nije bio..bilo je oko 7h i ja reko on zbog toga kaze...jer zista nisam imao pojma za tu odredbu u zakonu(niti mi je o neso logicno da Vam iskreno kazem.jer to nije isto sto i zatamljen a stakla..ovo j evise kao naocare)..i on kaze sad cu vam pokazati pise u zakonu kaze zatamljena stala i tamni viziri nisu dozvoljeni!!! Kaze mogu da vas iskljucim iz saobracaja i da oduzmem kacige..(mislim se u sebi to sto bi je ti oduzeo lako bi sedogovorili :mrgreen: al ajde..zakon je zakon...)meni zaista cudno i tu pocinjemo raspravu i ubjedjivanje..ja mu kazem ajde ti provozaj motor po ovome zaropeku bez tamnog vizira pa mi reci jel to bezbijedno..a kaze on a nisi ti jedini koji vozis motor..i vidim ja koja je ura i da je u pitanju maldi nabjedjeni policajac i popustimo naravni i kao ovoga puta cu vam oprostiti..
eto ljudi da znate..ako naidete i vi na nekog mudraca kao ja da znate sta vas sve moze snaci...
pozz,nadam se da ce to nekome korisititi :ugeek: :ugeek:
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Re: TAMNI VIZIR I POLICIJA....

Post by mexiko »

Clanom 244 ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA ("Sl. list RCG", br. 72/05 od 01.12.2005) predvidjeno je da .."U saobraćaju na putu ne mogu učestvovati vozila koja ne ispunjavaju uslove u pogledu providnosti vjetrobrana i svih okana u skladu sa odredbama međunarodne Konvencije o saobraćaju na putevima (zabrana upotrebe zatamnjenih stakala)." Za zatamnjena stakla postoje zakonske odredbe, a sto se tice vizira od kacige, ja to nisam nasao. (evo upravo sam otvorio zakon da pogledam) Nema kaznenih odredbi za to. Jedini nacin je po jedna kopija zakona i pitat policajca da pokaze dje to pise. ;)
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

to treba iskopirati i sa dokumetima drzati :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

Ma nema potrebe, nasmijes se lagano i svojim poslom...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

http://www.ctu-montenegro.org/de/downlo ... zobsnp.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Pa, kada se kupi tamni vizir na njemu piše ,,samo za upotrebu na pisti'' ;)

Mada, to je (po meni) isto kao kada bi kaznili zato što se nose naočari za sunce ...
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

wulfy wrote:Pa, kada se kupi tamni vizir na njemu piše ,,samo za upotrebu na pisti'' ;)

Mada, to je (po meni) isto kao kada bi kaznili zato što se nose naočari za sunce ...
Zavisno od proizvodjacha.
Na mom pishe "only for daylight use" i nema ni pomena o pisti...
mexiko wrote:Clanom 244 ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA ("Sl. list RCG", br. 72/05 od 01.12.2005) predvidjeno je da .."U saobraćaju na putu ne mogu učestvovati vozila koja ne ispunjavaju uslove u pogledu providnosti vjetrobrana i svih okana u skladu sa odredbama međunarodne Konvencije o saobraćaju na putevima (zabrana upotrebe zatamnjenih stakala)." Za zatamnjena stakla postoje zakonske odredbe, a sto se tice vizira od kacige, ja to nisam nasao. (evo upravo sam otvorio zakon da pogledam) Nema kaznenih odredbi za to. Jedini nacin je po jedna kopija zakona i pitat policajca da pokaze dje to pise. ;)
Na osnovu ovog moze da te zeza.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

u sustini skines ga ili podignes, zbog tog ti nista ne moze
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

goku wrote:
wulfy wrote:Pa, kada se kupi tamni vizir na njemu piše ,,samo za upotrebu na pisti'' ;)

Zavisno od proizvodjacha.
Na mom pishe "only for daylight use" i nema ni pomena o pisti...
mexiko wrote:Clanom 244 ZAKONA O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA ("Sl. list RCG", br. 72/05 od 01.12.2005) predvidjeno je da .."U saobraćaju na putu ne mogu učestvovati vozila koja ne ispunjavaju uslove u pogledu providnosti vjetrobrana i svih okana u skladu sa odredbama međunarodne Konvencije o saobraćaju na putevima (zabrana upotrebe zatamnjenih stakala)." Za zatamnjena stakla postoje zakonske odredbe, a sto se tice vizira od kacige, ja to nisam nasao. (evo upravo sam otvorio zakon da pogledam) Nema kaznenih odredbi za to. Jedini nacin je po jedna kopija zakona i pitat policajca da pokaze dje to pise. ;)
Na osnovu ovog moze da te zeza.
JEste, ali kad se ovo u pogledu providnosti vjetrobrana i svih okana ne bi odnosilo na ovo "...vozila koja ne ispunjavaju uslove "...
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Hoces reci da se ova odredba odnosi samo na vozila tj. vjetrobran na motociklu, odnosno da on ne smije biti zatamnjen?
Pa i meni se chini, jedino ako on kacigu ne tretira kao dio motora :roll: Ali ajde, objasni ti to njemu kad hoce da ti uzme dozvolu...
Vidim i da se famozna "okna" iz zakona nigdje u pojasnjenjima termina ne pominju, tako da mi je nejasno njihovo tumacenje...
U sustini ako je drot bas toliko zadrt i nepopustljiv u svojoj namjeri, treba samo staviti napomenu u zapisnik i uzeti njegov broj znachke i jednostavno ga tuziti. Makar je to ono sto bih ja uradio.
Bas cu da se raspitam kod jednog dobrog advokata pa javljam 8-)
Post Reply