Stari ADV ili Touring, CG - Inostranstvo

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Post Reply
Off-road
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: DR650se

Stari ADV ili Touring, CG - Inostranstvo

Post by Off-road »

Pozdrav svima,
od Nenad Vasica iz Hercag Novog.
Prije dvije godine sam kupovao Dr650 i tada bio u prepisci ovdje na forumi sa ekipom koja vozi u brdima.
Iako redovno pratim forum, slabo se oglasavam. Priroda posla mi je takva da sam rijetko doma i nemam mnogo vremena da vozim, samim tim niti ista da napisem na forumu.
Medjutim
Razmisljam o kupovini jos jednog motora, necega sto je vise pogodno za asfalt (aprilia caponord, africa twin, super tenera) sve motori starijih godist iz devedesetih i ranih dvehiljaditih, kojih kako vidim i nema kod nas na oglasima.

Ono sto me interesuje je, da li neko zna koja su ogranicenja kod uvoza, to jest preciznije tehnickog pregleda i registracije, na godine, izduvne gasove i slicne stvari? Sta je ono sto me ogranicava i udaljava od odredjenih modela i godista?
Jedino sto nasao na internetu je da od aprila trebala da stupi na snagu euro5 norma za uvoz, ali tu spominju motorna vozila, ne konkretno koja. Tako da nisam uspio da upratim, da li se od odnosi na sva motorna vozila ili samo automobile.
Nisam kuci i nemogu da odem do nekog od tehnickih, osigiravajucih drustava i pitam.

Takodje ako neko zna i ima nesto od ovog tipa motora na prodaju, bi bio zainteresovan da pogledam.

Hvala svima, pozdrav.
Post Reply