Pomoć u odabiru skutera

Predstavljanje , sta vozite i nevozite...
Lokum
Stoper
Stoper

Pomoć u odabiru skutera

Post by Lokum »

Pozdrav društvo.
Treba mi pomoć oko odabira skutera.Nedavno sam prodao moj 50ccm Peda Cobra sa namjerom da kupim 250ccm skuter.
U "igri" su Suzuki Burgman 250ccm (2001 god-1000€) Piaggio X9 (2002-900€) i Aprilia Atlantic 400ccm.(2007-još nije saopštena cijena,samo je ponuđen,jer je pretrpio manju havariju)
Kod sva tri motora je istekla registracija.Vizuelno,prva dva su vrlo očuvana,Aprilia je neznatno oštećena sa strane,oguljena,plastike su ostale cijele,jedan retrovizor polomljen..
Koji od ova tri bi bio najprihvatljiviji,kako po cijeni tako i za buduće održavanje (Nadajmo se da za Apriliju neće biti tražena cifra veća ili ne mnogo veća od traženih za Suzuki i Piaggio)
Kobra-senior
Biker wannabe
Biker wannabe
Vozim: Honda CB 500 XA

Re: Pomoć u odabiru skutera

Post by Kobra-senior »

Pozdrav i dobrodošao.
Teško je dati dobar savjet na osnovu ovako malo informacija. Godište nije jedini parametar na osnovu kojeg se kupuje polovan motor/skuter. Ako ta aprilija ima pjađov motor od 400 cc mogu ti samo reći da ništa dobro nijesam čuo o tom motoru čak naprotiv i koliko znam sam pjađo ga je kratko držao u proizvodnji pa se djelovi teško nalaze.
Lokum
Stoper
Stoper

Post by Lokum »

Kobra-senior wrote:Pozdrav i dobrodošao.
Teško je dati dobar savjet na osnovu ovako malo informacija. Godište nije jedini parametar na osnovu kojeg se kupuje polovan motor/skuter. Ako ta aprilija ima pjađov motor od 400 cc mogu ti samo reći da ništa dobro nijesam čuo o tom motoru čak naprotiv i koliko znam sam pjađo ga je kratko držao u proizvodnji pa se djelovi teško nalaze.
Kobra-senior..Hvala na dobrodošlici..Novi momenti su u "igri"..Atlantic i X9 je otpao (ovi koji su meni nuđeni) ali se pojavio Scarabeo i Yamaha Mayestic..Tako da..
1.Suzuki Burgman 250 prešao je x km(nemam trenutno tu info)..2001 godište...izuzetno očuvan,makar ono što se može vidijeti...1000€
2.Aprilia Scarabeo 250 IE prešla oko 30.000 ..2007 godište...Očuvana,veliki servis urađen prije 3-3.500 km... kofer..................1500€
3.Yamaha Majestic 250 prešla 26000km,kao Burgman izuzetno očuvana,2003 godište...................................................... 1500€
Sve navedene cijene nijesu konačne.
Svima je istekla registracija.
Elem..Pod pretpostavkom da je sve ok sa skuterima,na osnovu vašeg dosadašnjeg iskustva ili informacija sa kojima raspolažete kad su pomenuti skuteri u pitanju...
Što bi bio vaš izbor i po kojoj cijeni,u odnosu na navedene,koje ,ponavljam ,nijesu konačne.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

od ta tri yamaha majestic i .
risk,is what makes life worth living.
Lokum
Stoper
Stoper

Post by Lokum »

sparco wrote:od ta tri yamaha majestic i .
Yamaha je Yamaha,slažem se,ali točak 12...To me "lomi"..Ali baš jedini razlog je to,mali.premali točak..
ramaro
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda CB500XA

Post by ramaro »

Onda Scarabeo...
Lokum
Stoper
Stoper

Post by Lokum »

ramaro wrote:Onda Scarabeo...
Vrlo moguće da taman tako i bude..ali..
Ono što bih ja volio,kao neko ko se ne razumije previše u skutere,da mi pomognete sa par riječi..Zašto ovoga a ne onoga..ili obratno.
Koji je zahvalniji za održavanje,što me najviše zanima,itd itd..
Hvala i za ovoliko.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Post by jovan »

Dobro došao!
Ja sam vozio Suzuki Burgman 250 2001. god.
Odličan skuter, izuzetno stabilan i upravljiv, nisko težište, dobre kočnice. Položaj mi je odgovarao, dosta je dug, nizak. Na otvorenom putu je i dosta brz, 110-120 se vozi opušteno. Dobra zaštita od vjetra, visok vizir, širok naprijed. Za noge dosta prostora da odabereš položaj koji ti odgovara, možeš na njemu da śediš kao na kruzeru. Dobar i za dvoje, dosta prostora za kacigu i malo opreme. Kodirani ključ, zaključavanje brave za paljenje, parkirna kočnica... Jednostavan za održavanje i kvalitetan. Yamahu i Scarabeo nijesam duže vozio, pa ne znam ništa detaljnije o njima.
Lokum
Stoper
Stoper

Post by Lokum »

jovan wrote:Dobro došao!
Ja sam vozio Suzuki Burgman 250 2001. god.
Odličan skuter, izuzetno stabilan i upravljiv, nisko težište, dobre kočnice. Položaj mi je odgovarao, dosta je dug, nizak. Na otvorenom putu je i dosta brz, 110-120 se vozi opušteno. Dobra zaštita od vjetra, visok vizir, širok naprijed. Za noge dosta prostora da odabereš položaj koji ti odgovara, možeš na njemu da śediš kao na kruzeru. Dobar i za dvoje, dosta prostora za kacigu i malo opreme. Kodirani ključ, zaključavanje brave za paljenje, parkirna kočnica... Jednostavan za održavanje i kvalitetan. Yamahu i Scarabeo nijesam duže vozio, pa ne znam ništa detaljnije o njima.
Hvala na dobrodošlici Jovane.
A nadao sam se da niko neće pominjati Burgmana.. :D Šalim se..
Yamaha je otpala,nažalost,zbog malih točkova..
Burgmana sam imao prilike da kratko provozam i sve što si naveo je tačno..Izgled mi se sviđa.Jedino ne znam ništa o njegovom održavanju,rezervnim djelovima jer ipak je vremešan..Ima li ih,koliko su u odnosu na Apriliu (Scarabeo) skupi ili nijesu...
U svakom slučaju hvala ti na informacijama.
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

scarabeo je strasan, za zamjenu ulja sve do zadnjeg sarafa rastavis , mrzjece te svaki majstor sa njim, al da je piaggio jes pa imas djelova buljuk, za suzukija ti ne znam ne volem japance,
risk,is what makes life worth living.
Post Reply