Maroko 2018

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
Post Reply
C.h.a.r.u.g.a
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki GTR-1400

Maroko 2018

Post by C.h.a.r.u.g.a »

...Maj ove godine...Duško moj veliki prijatelj zove me da dodjem u Maroko...sve nešto odlažem...i na kraju odlučim se...ako ću da idem idem....MOTOROM
....zašto naglašavam...pre dve i nešto više godine imao sam težak udes...ruka radi 30 posto....kičma bila na dva mesta pukla....bolovi i dan danas svakodnevni....a i u glavi malo straha...
Hvala bogu nikada nisam dozvoljavao da strah bude primarna stvar za moje odluke...i normalno....natovario GTR-a, neophodnim stvarima..drugari i sin me ispratili ispred kuće......sa starom majkom uspeh i da se posvadjam....to ce me gristi to kraja zivota....ispostavilo se da sam je tada video uzivo....zadnji put.......sin me isprati sa njegovim moptoromdo Zmajeve pumpe...lepo se izljubimo i pravac Zagreb.
...u Zagrebu dočeka me dobar drug..kasno sam i krenuo iz Beograda...dok sam uzeo vizu.itd.
Prespavah u Zagrebu ujutro kafica i preko Slovenije u Italiju...odredište luka Savona pored Genove....odatle kreće trajekt za Tanger I Maroko....put dosadan ...promašio terminal...jedva nadjem trajekt i gle sranja...karte rasprodate odavno...u tom periodu pocetak jula je najveca guzva....svi Arapi idu brodom na odmor kucama...karte se rezervisu mesecima unapred....
...gomile Arapa koje rade u Italiji odavno su ga zauzele...navalim kao mutav na telefon , valda mi iz ovih krajeva budemo toliko dosadni... uglavnom uspemo da se ubacim na brod...ali nemam ni kabine ni sedišta već...snadji se na palubi...
...ja srećan...koliko sam sranja preživeo u životu...pa preguraću i dva dana na brodu...
I tako stojim ja lepo na pristaništu platio kartu 230 eurića....preznojio se kao konj....žedan....gladan...a ovi Arapi oko mene samo nešto žvaću i zalivaju ....dolazim u iskušenje da ih pitam za flašu vode...vidim nekog policajca dole....objasnim čoveku da crkavam i on me pusti u neku zgradu ima automat za piće..kafu...i slatkiše... snabdevanje uspelo...napunio se keksom i bonama i taman dodje vreme za ulazak na brod....tu je još gomila motora ali mene šalju prvog pošto jedino ja idem za Tanger svi ostali do Barselone....uvežemo dole Kawu...da se ne bacaka...sve mi draži taj motor...1400 ccm ..potrošnja 5,1 litar...nisam divljao ..uglavnom
Vozio izmedju 130/40 ponekada brže...zablejim se pa 160...autoput..dosadaaa..
Popnem se ja tako na brodić i čekam polazak...sve se nešto odužilo i u jedan posle ponoći 07.07.2018. zaplovio....
Ha..gužva na brodu niko ne zna Engleski Nemački sreća znam po malo Italijanski i prolazi...ljudi se razmesti li po brodu podovima poneli prostirke hranu kampuju cele porodice... Ja u restoran malo kafa malo koka kola...pa uzmem jedno pivce da se opustim i tako do ujutro na stolici..pomalo zadremam pa se ukočen probudim...one povrede samo vrište...šta ću to sam i hteo ...
...i Izlazak sunca na pučini bio bi divan da nisam sav smrvljen...odoh na palubu u bar pa opet kafica...kola...kroasani...ponekad nadjem i nekoga da prozorima koju reč...pritom zadremam redovno...pa opet pokočen ....par puta klupa slobodna a ja se izvalih...i milina...rekoh sebi večeras ostajem ovde...medjutim zajebah se ajde što noću bude hladno nego rosa neka pada i sve mokro....te ja opet unutra u bar... Ovo je sve ukratko...kad god mi frka a ja se setim zatvora kod braće Hrvata pa mi odmah sve lepo..odem u restoran da jedem..parče ribe...pomfrit...parče lazanje...mala voda 21 euro...I tako ponekad pa ajde kao bar da se najedem.......drugi dan pristajemo u Barseloni tu smo bili jedno 5 sati...
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

...e rodjaci...što sam mislio da je gužva na brodu i kada su izašli svi oni motori...zajebao sam se....moreee Arapa ulazi i sada što su spavali na zemlji X2 ...žene se svadje...dece džulumenta...urlaju...cile vrište...e sad već ni u baru nema mesta...druga noć guženja ..uh...opet jutro...opet ceo dan cunjanje po brodu...dremka u 100 poza...uveče..Gibraltar...blizu smo a meni još gore...tek sada vreme stalo...u neko doba oko jedan iza ponoći Tanger...pristanemo...e onda nekoliko sati dok su se svi sa stvarima decom babama dedama uz nezamislivu graju iskrcali a ja medju zadnjima...izadjem oko pola pet ujutro....pa jedna policija pa druga policija...red na izlasku iz luke i carinska kontrola....prejebem sve to udjem preko reda ovi seru nešto na arapskom i francuskom..ja engleski i nemački uz osmeh i prodjoh nekako.... ja i Kawa najzad na asfaltu....tražim prvi skver ...tu me čeka moj drug Duško Marokanac...došao čovek autom iz Kazablanke da me sačeka...izljubimo se po naški pa ja za njim preko nekih planina i pored Ceute....o ljudi kakav pogled...žao mi što nisam slikao...ako budem uspeo u povratku obavezno...dakle stigosmo u Cabo Negro...posle jedno 50km...ima čovek kuću u ekskluzivnom odmaralištu Maroka...svratimo tu negde u jutarnjim satima da nešto sažvaćemo. mesto prelepo...noću osvetljeno, bolesnoća ali murije gomila...pitam zašto...i dobijem odgovor ..kralj ima tu kuću i došao na odmor...mašala

Image

Image

Image

Image

Image

[youtube]https://youtu.be/GA4fM7294xs[/youtube]
C.h.a.r.u.g.a
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki GTR-1400

Re: Maroko 2018

Post by C.h.a.r.u.g.a »