1. Skinuti plastiku - poklopac ventilatora , 2 ili 3 sarafa i jedna kopca sa donje strane (koja sastavlja poklopac sa zastitnom plastikom oko cilindra)

2. Odvojiti ventilator od magneta, jednostavnim skidanjem tri sarafa koja se vide na slici ...

3. Kada skinemo ventilator dolazimo do magneta. Saraf koji drzi magnet nemoze se samo gedorom odvrnuti zbog okretanja radilice a samim tim i magneta. Najednostavniji nacin za skidanje je kompresor i pneumatski pistolj, a ukoliko ga ne posjedujete, mogu se izvrsiti i neke druge metode :
* Kaisem za skidanje filtera ulja na kolim uhvatiti magnet, a drugom rukom gederom odvrnuti maticu
* Ukoliko posjedujete alatku za blokiranje variomata, blokirati variomat i odvrnuti maticu
* Sarafcigerom ili negom manjom sipkom zablokirati magnet tako sto ce te u neku od rupa na njemu uvuci sipku i zaglaviti je na nekom dijelu bloka motora (pri tom paziti da se ne ostete namotaji, tj da rupa bude sto blize ivici magneta)

4. Slijedi skidanje namotaja magneta , na slici su zaokruzena dva sarafa koja treba odvrnuti da bi se namotaji odvojili, kada se oni skinu potrebno je otkaciti i struju, na keewayu je to 1 dzek i 3 odvojene zice, nalaze se kod CDI - ja (samo pratite struju i lako ce te ih naci)

5. To je kompletan postupak, slijedi sastavljanje koje ide obrnutim redom, znaci provuci struju kroz blok motora(gore na slici prikazano gdje) , namjestiti gumu koja sprecava ulaz vode, spojiti struju , zasarafiti namotaje, montirati magnet, ventilator i poklopac ....
A evo kako izgledaju namotaji posle montaze "majstora" iz Krisme motors. Upravo zbog ovoga je i bila potrebna zamjena jer zbog namotaja nisu radila svjetla na motoru. A uzrok je bio saraf koji je zavrsio u prostoru namotaja, a tamo mu uopste nije mjesto , tj bio je slobodan i vrtio se kroz prostor namotaja i posteno ih ostetio ...

Eto to bi bilo to od mene, samo napomena. Po slikama se vidi da nisu sve napravljene na istom motoru i u isto vrijeme. Razlog je to sto nisam stigao juce sve da slikam , pa sam neke moje starije iskopao po kompjuteru, ali nema nikakve razlike medju tim motorima ...
PoZzzz