BD-Zlatibor - BG - ZG (U2) - i ostatak Hr -2650km

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
jagerbd
NLB Moderator
Vozim: Speed triple 1050 - 2005
Vespa PX 200 - 1987

BD-Zlatibor - BG - ZG (U2) - i ostatak Hr -2650km

Post by jagerbd »

E pa evo ovako....
Prvo cu napisati rutu koju sam obisao sa suprugom, a potom i zahvalnicu onima koji su mi omogucili to...:)

Ruta: Budva - Zlatibor-Mecavnik-Bajina basta-Valjevo -Beograd- Zagreb (koncert U2)- Karlovac - Plitvice- Otocac- Rijeka -Pula -Rijeka -Senj- Otocac- Split- Brac (uzduz i poprijeko Supetar - Postira- Sumartin - Bol -Supetar)- Split- Ston- Prapratno-Mljet (opet uzduz i poprijeko)- Ston- Dubrovnik- Budva.
Sve u svemu za 8 dana 2650 km lijepih puteva , lijepih predjela i divnih dogadjaja.

Supruga ce se vjerovatno obratiti njeznijem polu sa postom KAKO SAVLADATI STRAH od motora i malo brze voznje

Zahvaljujem se prije svega kumu Baji koji mi je nabavio ulaznice za koncert U2 sto nas je i motivisalo da krenemo na ovaj put, a potom i kolegi bikeru WULFYju koji mi je ljubazno ustupio kofer GIVI 52 l bez kojeg definitivno ovaj put nikada ne bi uspjeli napraviti, a slican ce biti moja sledeca investicija.

Pa da pocnem sa motivom :) Image

Cuveni kofer pozajmljen od Wulfyja bez kojeg put ne bi bio moguc Image

Rucno radjen nosac za Speed triple....i dalje smo majstori za budzenje svega i svacega :roll: :roll: Image

Dalje ide naravno sam pocetak putovanja . Do Zlatibora smo putovali u drustvu Galiota (Gordana i Dragan) i prva pauza nam je bila ispred kafea LongRoad u Podgorici gdje su pale i prve fottke
Image Image
I samo neka neko kaze da naked motori nisu stvoreni za putovanja u paru :lol: :lol:

Sledeca pauza je zbog iznenadnog :o naleta zime napravljena malo iza Kolasina gdje je pocelo da se radi na utopljavanju Image
a uskoro su neke kapi kise ucinile da uslikam i 3 vanzemaljca :lol: :lol: :lol: Image

Nedugo potom dosla je na red i granica gdje se sve zavrsilo inverznim radnjama Image
a i blizu grane uslikah prvi medju makinama koje su mi zapele za oko
Image

Uskoro smo stigli i na Zlatibor u kamp MK HIGHLANDERS gdje sam dobio nesto sto ce me pratiti cio put. Kamp je prelijep a iz onoga sto sam vidio u petak, a cuo da se desavalo u subotu i nedelju znam da cu biti njihov gost i sledece godine. Malo slika iz kampa i obratite paznju na rostilj koji je bio bozanstvennnnnnnnnnnnnn.
Image

Image

Image

Image

2. makina koja je zapela za oko ali prva po ruznoci Image

Image

Image

Ovim klincima je nesto bilo bas vruce pa su koristili case od 2 litra Image

Setajuci kasnije pijacom u gradu sam nasao nesto sto bi svaki pravi biker trebalo da stalno nosi u ruksaku: prvo da pocasti a onda da zasladi :lol: :lol:
Image Image

Sa Zlatibora pun nas je poveo do Mecavnika (Drvengrada) i tu je prvo odmah slikana i 3. makina
Image

a potom smo se malo slikali
Image

Image

i iskulirali uz odlicne sokove koje sa jedne strane krasi lik covjeka cije bi ideje, smatram nekako prirodno, svakako trebalo da cuce u svakom od bikera
Image

Dalje nas je put nosio preko planine Tare Image

Put do vrha Tare je odlican, pun krivina i okruzen sumom i lijepim predjelima. Image
Neki tuda idu motorom, neki kolima a bogami ima i junaka koji deru po biciklu Image

Bajine baste i Drine Image

Ka Valjevu preko nekih vuk.j.... dje smo morali ipak da sjasemo sa metalnog ata Image

i odmorimo pretrnule donje dijelove tijela na lijepim padinama

Image

Image

Od Beograda do Zagreba put je bio blago receno monoton ali zelja da cujemo U2 nas je tjerala da redovno pazimo na table Image.
U rezervisanoj sobi je slijedilo kratko osvjezenje i potom malo setnje kroz grad Image

Image

Image

skupljanja energije Image

Prije pocetka koncerta iskoristili smo prisustvo Djuleta da se uslikamo po x-ti put Image

(a kako je Gaso pominjao Gibonija, evo jedne informacije. Ne znam koliko je nova ili ne, ali od vodje Gibonijeve muzicke ekipe u razgovoru sam definitivno dobio informaciju da svim ljubiteljima njegove muzike , u koje i ja spadam, Dzibo sprema na poklon novi album u Novembru ove godine)
E sada malo slika sa prije i u toku koncerta koji je za mene (a obisao sam ih dosta) bio savrsenstvo zvuka, scene, muzike, a na nasim prostorima moram reci i ORGANIZACIJE

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Sutrasnji dan smo iskoristili da malo sunjamo po Zagrebu gdje sam uslikao zanimljivog ficu Image

odradio jedan polustriptiz ispred Avenue mola Image

a potom se uputio ka Plitvicama gdje sam prvo naisao na krajnje granice jedne nase opstine Image

a potom i na pocetak granica iste te opstine :roll: :roll: Image

A ugledavsi sledeci prizor
Image

Plitvice su morale malo sacekati i onda smo se obrusili umjesto na krivine na
Image

Restoran se zove Marko, nadomak Plitvica od strane karlovca i sve sto smo jeli je izuzetno ukusno bilo a cijene vrlo pristojne

Potom su na red dosle Plitvice
Image

i malo setnje po njima
Image

Image

Image

a potom GAS GAS fantasticnim putem ka Otoccu (san svakog lovca na krivine) i autoputem Image
ka rijeci kod prijetelja Senka i njegove supruge Zeljke, kojima se i ovako moram zahvaliti na izuzetno srdacnom doceku

Sutradan nas je put vodio po Istri u pravcu Pule (GRAD KOJI ME OSVOJIO NA PRVU LOPTU), gdje smo prvo naisli na neke cudne zivotinje :oops: :oops:
Image

na neke trgove
Image

a onda hopla i na ARENU Image

Image

Tu se covjek morao zagledati u svaki kamen
Image

a potom i zamisliti uz lepezu cigareta o istoriji i bivsoj JUGI
Image

Jos se malo prosetalo po Puli
Image

ciju Vam reljefnu mapu ekskluzivno predstavljam
Image.

Uslijedio je povratak u Rijeku duz obale a ujutro preko Senja penjanje na autoput odakle se vidi i malko ostrva Paga
Image
koje je toga jutra nekako djelovalo sumorno.

Kroz Sveti Rok
Image

spustili smo se do Splita
Image

pa trajektom na Brac, gdje smo se smjestili u malom mjestu Postira
Image

Potom je palo kupanje na plazi Lovrecina u cijem se zaledju nalaze anticke rusevine
Image

a na samoj plazi doradjeni britanac
Image

Pojevsi nesto u postirskoj marini
Image

bacivsi pogled ka obali
Image

ubrzavsi malo prelijepi zalazak sunca
Image

uputili smo se ka Bolu i Zlatnom ratu, na koji smo dosli u neobicno doba dana, sto nam nije pokvarilo dobro raspolozenje i zurku na samom vrhu plaze

Image

Image

U povratku sa Bola ukazao nam se neobicno lijep prizor (od mjesta prije Splita pa skroz do iza Makarske) obale koji nisam mogao adekvatno da uslikam (oprastajte)
Image

Ujutro smo iz Supetara
Image

gdje sam uslikao i 4. bike (tacnije quad, ali ga vozi cica preko 80 ljeta , koji hoda na stapu, a u toku voznje je na uzici za quad vezana pudlica :shock: :shock: :o )
Image

krenuli trajektom ka Splitu i nasoj finalnoj destinaciji MLJETU

Prije toga smo morali naravno zaci malcice na Peljesac
Image

Ston
Image

gdje smo morali probati cuvene kamenice iako im nismo ljubitelji
Image

a onda iz obliznje luke Prapratno gdje je konjic bio natovaren do maksimuma
Image

odmorili malo na trajektu
Image

i prvo sto smo sreli na Mljetu bio je njihov cuveni ZMAJ :lol:
Image

a onda smo naisli na ove dvije slatke i dobre djevojcice (Ljubicu i Andjelu) koje su nam ponudile smjestaj kod njih i gdje nam je bilo izvrsno. Mama im je inace Cetinjanka, od Kaludjerovica. :) a to odamah nosi i popust za zemljake
Image
a ovo je prezentacija apartmana i trazite Darinku itd itd http://www.apartmani-hrvatska.com/osobna.asp?BR=5349

Na cijelom putu najljepse utiske nosimo upravo sa ovog ostrva koje nam je relativno svima blizu, 170km od Budve. Ostrvo je raj za ljude koji vole prirodu, mir i tisinu i zele da pobjegnu od uzurbane svakodnevnice.

Pogled na gradic Sobru na Mljetu gdje smo bili smjesteni Image
Plaza Saplunara na Mljetu Image
Ista plaza slikana iz mora Image
Plaza Blace koja djeluje kao da ste na snimanju filma Plava laguna
Image

Masa starih 'peglica'
Image

koje kasnije postaju popularni rent-a-car na Mljetu ...ima ih u svakakvim dizajnima
Image

jedan od zaliva na Mljetu Image

i jos jedan Image

i jos jedan Image

ulaz u nacionalni park kroz anticku rusevinu
Image

malo slika iz nacionalnog parka
Image

Image

Image

Image

morao sam provjeriti jeli slana ili slatka :lol:
Image

Marija pa Marija :pray:
Image

prolaz koji spaja 2 jezera
Image

Image

Onda smo posli malo do grada i tamo naisli na nesto sto je mene odmah asociralo na Jocka Afriku
Image

U povratku kuci napao me je neobuzdani copor koji se sastojao od 3 RAZJARENE CIVAVE :lol: :lol: :lol:
Image

Jedno divno svitanje u Sobri
Image

Poslije dorucka lagano smo stigli do Dubrovnika i naravno popili kafu na Stradunu
Image

Rekao sam pri pocetku da sam na Zlatiboru dobio nesto sto me pratilo cijeli put. E pa to je ova crvena trakica MK Highlanders koja me cuvala od urokljivih ociju cijelim putem i izdrzala sva moguca maltretiranja :dance: :dance: Image

Poslije 2650 km najzad kuci Image

To bi bilo to da kazem 'ukratko'. Oprastajte svi koje sam smorio pricom, ali mozete samo ga gledate slike ako vam se dopadaju :D :D
Last edited by jagerbd on 18 Aug 2009 16:45, edited 16 times in total.
Speed triple 1050 2005
Vespa PX 200 1987
djodja
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: BMW R1200GS 13

Re: BD-Zlatibor - BG - ZG (U2) - i ostatak Hr -2650km

Post by djodja »

Bravo ti ga Vlado, BRAVO. Sa nestrpljenjem, a siguran sam i kolege, ocekujem slike.
Stewie Griffin (to one of the prostitutes at Cleveland's house):
So, is there any tread left on the tires? Or at this point would it be like throwing a hot dog down a hallway?
Gugi
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina

Post by Gugi »

Ooooooooo komsija.....dobro si se sjetio da nam dodješ... :D :clap: :D :D

Dobraaaa tura :clap: :clap: :clap:
Davaj bre te slike....Ne suJMam da su odlične i da ih ima dosta :clap: :clap:
Roki
NLB Moderator
Vozim: BMW R 80 GS sa prikolicom

Post by Roki »

ma ko ce prebirat toliko slika.......... stavi ih sve ;)
Fahre nie schneller als dein Schutzengel fliegen kann

Ali neki od nas nisu travu pasli,
Pa su nogom u grob a nisu odrasli,
Miliji im pomet i motora jeka,
Mi slobodni nekad, oni dovijeka.
N.Milakovic bajkerima
LION
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader

Post by LION »

bravo.svaka cast :clap:
Space Director
NLB Moderator
Vozim: TDM 900

Post by Space Director »

Vlado, svaka vam cast!
I kad stojim tesko me pratiti...
goku
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda PC35

Post by goku »

Bravo Vlado!
Sa nestrpljenjem ocekujemo fotke ;)
kopljas
NLB Moderator
Vozim: Honda Africa Twin RD07

Post by kopljas »

Svaka cast Vlado.. Ajde slike.... :)
Gasho
NLB Moderator
Vozim: Biciklo...

Post by Gasho »

To majstore...
Zao mi je te se ne vidjesmo, ali kod nas je sve bilo vezano za rok, dok ste vas dvoje uzivali...
Daj slike, naravno...
http://www.ramboamadeus.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.thebooksofknjige.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Ko pjeva zlo, ne misli...
Graco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KAWASAKI VERSYS

Post by Graco »

Dobrodosao Vlado!
Svaka cast!