Kad je coveku dosadno, svasta mu pada na pamet...
Elem, otisao sam par dana na odmor i nadjos sebi glup posao... Vec duze vreme gledam kakomi farovi zute tj po njima se skuplja neki sloj zbog kojeg losije rade. Vozio sam auto jednom na poliranje, medjutim to je ispalo prosecno, pa sam odlucio sam da probam. Nema tu niceg novog, mnogi to rade ali ja se do sada nisam usudjivao da probam sam. Evo mog iskustva, ako nekome zatreba.
Google mi je pruzio tehnicku podrsku i nakon malo pretrage nadjoh nekoliko dobrih tekstova o tome kako se to radi. Odlucio sam da probam, pa sta bude

Farove sam polirao spolja, a iynutra sam ih oprao jer se i unutra skuplja neka prljavstina.
Farove sam prvo skinuo sa auta, skinuo sijalice, motor za podesavanje farova, a preostale zice tj konektore sam samo uvio u najlon (mada ovo nije neophodno jer ce se po ovakvom vremenu svakako brzo osusiti).
Za pranje sam koristio blagi rastvor sampona za pranje automobila. Napunio sam do pola far sa tim rastvorom, otvore za sijalice zatvorio gumama koje dodju uz far i muckao do besvesti

U vodu sam stavio nekoliko (citaj 15-ak) sitno iseckanih komadica sundjera, kako bi se reflektujuce povrsine bolje oprale. Nakon toga sam dobro isprao vodom a nakon ispiranja cesmovacom, poslednju ruku sam isprao demineralizovanom vodom kako posle susenja ne bi ostajale fleke po reflektujucoj povrsini. Susenje je trajalo par sati (temperatura napolju je bila 37). Nakon susenja sam otvore sa zadnje strane fara zatvorio papirnom trakom i krenuo da smirglam... Jeste dosadno ali jebiga, lepota je zrtva i muka

Smirglao sam vodobrusnim papirom granulacija: 800, 1000, 1200, 2000 i 2500. Po faru mi je trebalo jedno 40-ak minuta uz koriscenje dosta vode na farovima i piva da majstor okrepi dusu

Nakon smirglanja sam za poliranje koristio 3M pastu za plastiku. ne zanm tacno kako se zove ali su mi u prodavnci rekli da ako mi sledeci put bude trebala ista, trazim #M pastu za poliranje plastike sa "crnim cepom"

Jbg, Balkan je to....
Meni je trebalo nekih 4 sata da sve zavrsim, ukljucujuci i skidanje i vracanje farova. Rezultat? Nije ispalo lose. Verovatno to moze i bolje

Ako nista drugo, nocu se sada vidi znacajno bolje..
Ovako je bilo pre:
Posle smirglanja:
Posle poliranja: