BMW F800GS

Novosti, komentari novih i starih motora...
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Re: BMW F800GS

Post by sLowRider »

DrMracni wrote:pronadjoh na bjb pa reko' da podijelim

Ovome cirkusantu i unistitelju vrhunskih covjekovih proizvoda je trebalo dat neki KTM..
Ja bih ga tako mazio i pazio i vozio po citav dan :D
Hold your horses, man
Freeride
RRRRRRRR
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Pedale :-)

Post by RRRRRRRR »

Space Director wrote: A sto se cijene tice, jes malo skuplji, ali, ako bi se skupilo nas 3, 4, da kupimo svi po jedan, dobili bi ga za mnooogo manje para, pa cak i to igra u cijeloj prici :)
A koliko bi to bilo po tvom saznanju Direktore?
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Ako ikog zanima, cijena F800GS je 10.600 EUR u voli motors, dok je cijena F650GS 8.900 EUR.

Ko sve u CG ima F800gs? Neko od forumasa? Bi li mi dao krug :) jer razmisljam o kupovini a ne bih da kupujem na slijepo.
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Roki wrote:Osjetih se prozvan pa da i ja recem 2 slova.
Ne da je dobar motor nego ubija a najvise ubija vjetar. Direktore , zastita od vjetra mu je ka na padobranu. Ja vozim nakeda tako da znam o cemu pricam, a sa osmicom na autoputu pri nekih 150-160 km/h imas osjecaj da te odvaja od asfalta i da ces svakog casa da poletis. Po laksem terenu je fantastican, vozi se vrlo lako, ima ubrzanje strava, ljepote mu se ne mozes nagledat ali meni su puno zasmetale vibracije ( prodavac u BMW-u mi je rekao da je to kod velikog broja interesenata razlog sto ga ne kupuju ). Ja sam ga vozio preko 200 km i svu mi je kicmu rastresa pa znam da ne bih imao sanse sa njim da prelazim dnevno po 400-500 km i za mene definitivno nije a znajte da krepah od muke jer sam toliko zelio da ga imam. Moje misljenje je da je , za mladje i zdravije od mene, super enduro.
A gledajte kako lijepo izgleda ispred kuce

Image

Image
Posto sam iscitao ovu temu, a i pola internet sajtova na temu F800GS problema sa vibracijama, dacu mali doprinos. Izgleda je najcesce problem u prednjoj felni. Nijesu sve idealno okrugle (koliko to god smijesno zvucalo kao pojava u 2012. godini) pa na odredjenim brzinama dolazi do vibracija. Jedini nacin je zamjena felne, a ona je pokrivena garancijom kod ovlascenih dilera u inostranstvu. Ne znam kakva bi reakcija bila kod nas da se covjeku zadesi ovakav problem i da ga prijavi dileru...

Ukratko je objasnjeno u ovom postu: http://www.advrider.com/forums/showpost ... stcount=19" onclick="window.open(this.href);return false;

Pored problema sa felnom, sami agregat ima malo vibracija, mada vecina kaze da im ne smeta da voze po cijeli dan. Izgleda si ti naletio na 1/30 sa problemom :)

Mozda ce pomoci nekom u slucaju da razmislja o kupovini :)
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

mozda i prekasno pisem o svemu, ali ....
kad uzmognem malo, tesko da cu moc da odolim ovom motoru. sto se svega napisanog tice, naravno da znate bolje od mene. ali kako napisa bandit, treba poc do kotora zamolit kolegu za krug (spremit pare u slucaju pada ;) ) pa onda vidjet.
ono sto sam htio pitat, ima li 650 sa 1 cilindrom, 650 sa 2 cilindra, i ovaj od 800 samo sa jednim cilindrom? cuh da ove 650 imaju i sa jedan i sa dva cilindra, pa reko ako je tako ima li i 800 sa dva cilindra? nisam nista o ovome uspio nac. mislim da je jedina mana (ako jeste uopste) to sto ima jedan cilindar.
a zaboravih napisat, MOTOR JE BRUKA!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Nesto si se ti presabro , ima jedan cilindar i jos jedan i jos dva al manja mislim kociona cilindra.
+1389+
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

NikGold wrote:Nesto si se ti presabro , ima jedan cilindar i jos jedan i jos dva al manja mislim kociona cilindra.

Hihihi, ne zamjeri mu on vozi kavasaki, tj. ne razumije se u motore
Hold your horses, man
Freeride
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

sto se svestranosti tice ovj gs je prava mjera ne bi pored njega 1200 pogledao, sve je knap za dual namjenu , ;) eto pa kakav god da je ja bi ga vozio
risk,is what makes life worth living.
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

sLowRider wrote:
NikGold wrote:Nesto si se ti presabro , ima jedan cilindar i jos jedan i jos dva al manja mislim kociona cilindra.

Hihihi, ne zamjeri mu on vozi kavasaki, tj. ne razumije se u motore
Jos je i rasista!

poka wrote:.. mislim da je jedina mana to sto ima jedan cilindar...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

e moj Vedža oli izbacit ovog žutalja te ti kvari ovu sliku
+1389+
Post Reply