GUSLE

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Re: GUSLE

Post by Bandit »

poka wrote:a pravi će ko kod nas gusle?
Prave Pokasu,ali ni jedne nemaju zvuk kao Saponjiceve.Inace kod nas ih pravi Cedo Nisavic u BP,odlicne gusle takodje...mada se ljudi koji nisu bas upuceni znaju prevariti i kupiti kitnjaste gusle za velike pare
...Gusle ako nemaju dobar zvuk ne vrijede nista!
14:23
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

E to vidis. Bogomi sam mislio da je rad taj koji je presudan za cijenu. Naravno zna sam da je zvuk bitan ali nisam zna da tolika razlika može bit. I još da napišem, da je i ova cijena koju si naveo, prilično niska , kad su već to najbolje.
Bandit
NLB Moderator
Vozim: Po malo

Post by Bandit »

Vrhunaska izrada i zvuk dostizu cijeni od 2000e... Kao neko ko s relativno razumije u gusle ,ove prve podmiruju svaku potrebu.
14:23
DODAMAN
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Black cruiser

Post by DODAMAN »

Bandit wrote:Dodaman,obicne gusle sa kozom bez ornamenata su oko 100 e. Sa orlom su od 150 pa navise. Pravi ih,a ne pravi no saliva Milic Saponjic,glasoviti guslar iz Cacka. Vecina guslara gusla na njegovim guslama.Mozemo se dogovoriti sa njim da nam ih posalje.
Cim odvojim nesto sa strane, mozda tek na ljeto, javljam ti pa da salije jedne
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Post by LuTheDuck »

volim gusle... volim cut i da neko samo svira, a tek ako zna i da zapjeva mi je toplo kraj srca...

poznate guslare nijesam sluso dugo, obicaj mi je bio da ih cunem svaki put kad podjem frizeru (max 1 u 2 nedelje :)) jer je on vazfa pusto gusle, no na zalost k njemu vise ne mogu...

elem, moj jedan prijatelj fino gusla, otac mu je bio cuven po tome, njemu je to vise hobi... kanio sam se naucit da gudim od njega, ali nikako da nadjem vremena :)

inace, usle sam fobio na poklon ko mali, a i one su male :) hehe

p.s. sto se tice samog instrumenta, meni su gusle najljepse kad samo imaju kakav prost rad na vrat i jarca na vrju... cijenim ja sve pokusaje da se one ucine ljepsima, sto manastirima, sto likovima sto orlom mjesto jarca... ali na kraju manastir unisti rezonanciju, a orao u 99% slucajeva lici na vranu :/
I was born to be the best, number one and nothing less
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

Moja omiljena (zanemarimo sve osim same pjesme):

Inače, i ja volim "Gorski vijenac". :) Nije da ih slušam svakodnevno, ali s vremena na vrijeme volim da čujem dobru priču (i šaljivu poskočicu)...
Inače, za par dana idem na slavu kod dobrog prijatelja na čijoj se slavi uvijek čuju gusle (on i njegov brat pomalo guslaju, a njihov otac, brat od strica i stric baš vrhunski guslaju), to je tek priča za sebe.
Image
Post Reply