Hvala Slavko za ustupljenu riječ. Khm,Khm,nastavljamo dalje:
Ovo je stanica sa koje kreće žičara,to jest, Bâlea Cascadă
Ovo je restoran na jezeru Bâlea Lac. Jezero se nalazi na visini od 2034 mnm i ledničkog je porijekla.
Ovo su Italijani koji su umalo pogurali svoje BMW-e u jezero kad su vidjeli novu Apriliu Caponord
Slavko nije mogao da vjeruje svojim očima gdje je došao pa se stalno umivao
Naš prijatelj iz Poljske koji je,vidjevši naše MNE tablice stao da nas pita za zdravlje jednog našeg prijatelja,istaknutog građanina Ivangrada koji je tu trasu prošao prije nas a dobar glas ga prestiže
Lokal na spustu Transfagarasana,divno mjesto za odmor
Inače,vjerujem da svi znate da je Transagarasan napravljen po naredbi Čaušeskua nakon Sovjetskog okupiranja Čehoslovačke 1968.godine. Cesta je sagrađena u cilju boljeg povezivanja sjevera i juga i brže vojne intervencije u slučaju napada Sovjeta. Građena je od 1970-74. i pritom je potrošeno 6 miliona kg dinamita i zvanično je 40 vojnika poginulo.Cesta se uspinje do 2034 mnm. Ima više tunela( ukupno 5) i vijadukta nego ijedna druga cesta u Rumuniji.
Ovo je posvetna ploča graditeljima puta:
Čuvena brana sa čije donje strane su spavali članovi Top Gear-a
Kao što reče Slavko,na putu za TA sreli smo Amera sa Hornetom 600 koji nam se priključio ali je nakon ove stanke odlučio da ipak ide dalje sam jer je za mene koji sam tada vodio grupu rekao da imam previše "road rage" u sebi. Ne znam zbog čega,a baš sam fino vozio
Ubrzo nakon toga nailazimo na putokaz koji smo tražili
I uz malo gasa dolazimo do Transalpine
Na vrhu Transalpine se nalazi Urdele Pass,koji je 2145 nmn i tu se nalazi mali vašar i najbolji plažni bar na kojem sam bio,LOCA BEACH!