Ekipa,moze se reci familijarna:otac zeljko,sestra vanja i ja.

Na pocetku da se zahvalim mojoj moto bratji,na nesebicno pruzenoj podrsci u svakom pogledu..nebo,poka,jole...hvala vi(treptaji ociju)
1.dan lagana turica do zlatibora,neki 260 km.podjosmo preko niksica,zabljaka,pljevalja...i vec na pocetku,prva i srecom jedina nemila situacija,za koju i dalje pomislim da je bila samo san
Vozimo ka niksicu,ja prvi(normalno),brzina neki 90 kmh.ulazimo u budos,koji je prvih 100njak metara ne osvijetljen.jos uvijek oslijepljen,vidim pred sobom mozda 15 m,i tacno u tih 15 metara,i tacno na moju putanju,head to head,stoji OVCA
pokusavam da ukocim...naravno,za to je kasno...
zadnje sto ucinjeh,skrenuh u desno,sto je minijaturno pri toj brzini i toj razdaljini...vanja,naravno ne kapira sto se desava,ali kaze da me samo cula kako vicem aaaaaaa
srecom,u zadnju milisekundu,ovca pravi skok u desno
dobro je,mozemo dalje...
Brzo stizemo do granice,nema guzvi sa nase strane,ali zato sa srpske nekih 2 km kolona.

nas smjestaj za prvu noc

njihov smjestaj

predvece setnja zlatiborom,posjetilaca ima poprilicno.mi idemo ranije na spavanje,jer nas sjutra ceka preko 500 km puta.
Drugi dan namijenjen je prelasku srbije i dolasku u Tismanu,malom rumunskom gradicu smjestenom u nacionalnom parku,dje smo imali rezervisan smjestaj za drugu noc.
Kretali smo se preko uzica,cacka,kragujevca,pa autoputem do pozarevca,a onda nekim selima,stigli do golubca.od golubca idemo ka djerdapu,u drustvu dunava..

s druge strane rumunija..

Granicu prelazimo brzo,i na raskrsnicu posle brane,mi skrecemo lijevo ka gradu Orsova.Put vodi ka sjeveru,ka temisvaru,ali posle nekih 30 km,skrecemo ka nasem cilju,tismani.dalje put vodi u planine,kroz sumu,uz nas potok..savrseno,ali za kratko...
Ni iz cega se pojavljuje kolone auta,narod rostilja uz potok,muzika tresti,asfalt postaje uzasan-krpljen po sto puta...i tako nekih,20 km.
slike ovoga dijela nemam,jer je fotoraf bio preumoran
Kasno stizemo u hotel,i saznajemo da primaju samo leje,da stvar bude gora nemamo dje da zamijenimo eure
srecom,jedan gospodin,vidje da smo ka' prebijene macke,i zamijeni nam eure..
Hotel je ekstra,lokacija jako dobra. 7.5 eura po osobi,sa doruckom!