Djeca mi dirau motor.

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Djeca mi dirau motor.

Post by caesar »

Jel ima neki recept da mi djeca ispred zgrade ne diraju motor? Da li da ih bijem ili da ih pustim dok se ne izmerace pa i ako nesto pokvare. Mozda da motor na elektro-mrezu prikopcam. Tada ga sigurno nece dirati vise :mrgreen: . Bojim se ako im viknem da gore ne napravim pa se navade iz inata. Jel ima ko kakvog iskustva?
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Re: Djeca mi dirau motor.

Post by Maki »

Moj ti je savjet da se sprijateljis sa tom djecom na foru "stariji brat", pa ih malo sjednes na motor itd. Ali najbitnije da pridobijes njihovog vodju.
Nakon toga dobijas male terijere, cuvare svog motora.
Barem je moje iskustvo bilo takvo ;)
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Ja koji god motor da sam imao vazda su mi se peli na njega od 7 do 77.

Mladi,stari,momci,djevojke,studenti,vojnici...pa cak i policajci.Vise puta sam nalazio starije zene sa cerkama da se slikaju.Djeca se penju kad god mi ledja vide.

Prije par godina na Yamahu fazer mi se jedno dijete opeklo na grane,jer sam tek stigao sa primorija,a motor usijan.Vriska,muka...roditelji na mene dje drzim motor...ja na njih dje pustaju djecu....a muka!

Druze od djece nema odbrane bez garaze ili ulaza ako ga mozes ucerat...ili neko zabaceno mjesto dje ima neko obezbedjenje ili dje ne dopiru gramlini!
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Zajebata situacija :!: Jedna od solucija , a vjeruj mi i najjisplativija, je da prodaš motor :D
A onda moš i da zoveš policiju oni uzmu otiske i ufatu bandite
A onda isto moš i da staviš naljepnicu KO se POpne na Motor a nije vlasnik istog majka mu Qrva

Bez zezanja najgore je sto mogu panut zajedno sa motorom i eto belaja. Ovog ljeta ja svratio kod kumova u Šavnik i djeca odma na motor i naravno obale ga i pane na jednog malca od 3 godine. Uh imao sam dumrem, srećom ništa mu nije bilo a svi su me gledali kao da sam ja kriv i što nisam došao kolima ka sav normalan svijet.( jes pa da mi auto prevrnu :lol: )
+1389+
vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Post by vuk »

Da citiram jednu crnohumornu izjavu od našeg druga The Stig-a: "Za motor je bolje da padne na dijete nego na beton" :)

Bešale, ovo je i meni noćna mora :? Posebno sa bočnim nogarom (koji je bolna tačka Aprilije Pegaso :lol: )
urke
Grijač guma
Grijač guma

Post by urke »

[quote="NikGold"]
A onda isto moš i da staviš naljepnicu KO se POpne na Motor a nije vlasnik istog majka mu Qrva

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: najjace ! ! !

A jesi razmisljao da nabavis nekog pita :D
Maki
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: penzionerski

Post by Maki »

vuk wrote: Bešale, ovo je i meni noćna mora :? Posebno sa bočnim nogarom (koji je bolna tačka Aprilije Pegaso :lol: )
E bravo, i to sam zaboravio da kazem :clap:
No_LiMiT
Grijač guma
Grijač guma

Post by No_LiMiT »

Alarm
SteX
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 6225SMC '07

Post by SteX »

zlatila se Amerika shto se toga tiche, da panesh na sred ulice da se razbijesh ko govedo, niko zivi ti nece doc da ti pripomogne jel ih frka da ih ne tuzish, tako i za motor, ili auto, mada radje bi da se brinem oce li mi se djeca pet na njega ili ce mi se nacrtat neki mini Van ispred i za 10 sekundi uvalit motor unutra. shto je nocna mora ovdje svaki dan. i zato ugradih scorpio alarm, bukvalno kucnesh na rezervoar on se pali i vrishti kao lud chuje se 100 metara probi ushi, koshta nedje oko 400 dolara i vrijedi svakog centa :D

to ti moze bit odlichno rijechenje, kucaj na google scorpio motorcycle alarm, on je bukvalno plyg and play, samo ga prikopchash na akumulator, 2 sensora i dugme za paljenje gashenje na privjesku :D
mnogo dobra stvar
Never Regret anything you do, because in the end those are the things that make you who you are.
http://www.facebook.com/stexmne
Slowhand
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Honda CB1000 Big1

Post by Slowhand »

Najbolju varijantu ima drug ICE,

kupiš grdni žuti autobus, i nikome ne pada na pamet da se penje na njega, ili da uopšte pomisli da je to motor...... :mrgreen:
A gdje ide ovaj put.......
Post Reply