Kako utisati motor?

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Kako utisati motor?

Post by DrMracni »

VeDzA wrote:ja koliko ynam,skidaju se tablice u slucaju vanrednog tehnickog...
E kako coek pocine u sumu od njih :D

tacno tako moj vedza, ovi gradski medjedi me mnogo vise nerviraju :D
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ova priča je poznata od ranije. U Kotoru su koliko znam samo jedan motor poslali na vanredni tehnički pregled iako ni oni tada nisu imali mjerač buke (možda su ga u međuvremenu nabavili,to ne znam). Ja se slažem sa konstatacijom da se pojedini motori moraju utišati. Morao bi se poštovati određeni nivo buke. Za to imaju street legal auspusi iako svi kod nas rađe kupuju race jer se bolje čuju. Lično mislim da dva Leo Vince na KTM Superduke prave malo više buke nego bi trebalo,nemoj neko da mi uzme za zlo ;) :D kao i određene Harley mašine.

Mi jesmo motoristi ali moramo se uklopiti u norme koje su pred nama,a njih diktira EU. Ja ne volim zvuk serijskog auspuha jer je previše utišan i time rizikujemo da ne budemo primjećeni što dovodi do nesreće. Ali stavljanje zamjenskog,glasnijeg ali ne preglasnog neće nikome štetiti. U pojedinim slučajevima je zamjenski sa db killerom tiši od serijskog,tako da ovo kažnjavanje nas koji imamo zamjenske auspuhe pada u vodu,jedino mjerodavno je mjerač buke.
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Prije par god dok je bilo para ka gliba i kat su se kupovali nofi matori svi su da bi bili moderni kupovali i arapoviče. Tadijek se kot majstora po radionica nije moglo proć od debekilera.Tako da pođi kot ovija eminentnih majstora pa pitaj možda se nađe pokoji.
+1389+
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Uvjek moze neko da trazi zvanicno tumacenje zakona (a to svakako nije uprava policije, nego MUP) vezano za te stvari, kako zakon to regulise, naravno prije nego ga neki "strucni" policajac posalje da parkira motor iza CB. Vidim ima jedan KTM evo od prosle godine, par skutera i bio je jedan cetvorotosckas.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Eo linak sa ebay-a. Ispane oko 22 eura sa postarinom. Kaze da pase na 99% izduva. Ima detaljne spec pa provjerite.

http://www.ebay.com/itm/160773900468?ss ... 001wt_1150" onclick="window.open(this.href);return false;
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Post Reply