opletena crijeva
-
NikGold
- NLB Moderator
- Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r
Re: opletena crijeva
Ja sam pak radio kod sjeverne braće i cijena je bila oko 25 za prednje crijevo. Eve ga kontakt http://www.bobansajle.co.rs/main.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
+1389+
- Space Director
- NLB Moderator
- Vozim: TDM 900
Re: opletena crijeva
bu2rider wrote:evo dacu ja da probate kako koci dobar motorSpace Director wrote:poka wrote:kad vec heklamo ova crijeva ovoliko, o kolikoj cifri pricamo? koliko su kostala kod djenka tad? makar okvirna cijena?
U Zagrebu su kostala 50e, prednje i zadnje. Kontakt imaku Galiot i Animal.
Ja se nisam pokajao. Jeste da sam ja moja opletena crijeva dobio na poklon (hvala kumovi, hvala) ali da nisam dobio na opet bi dao 50e u zamjenju za nemanje onog, sto bi rekla zapadna braca, spuzvastog osjecaja na kocnici.
Takodje, ima ljudi koji nisu zagovornici voznje boljih motora od onog koji trenutno mogu da priuste sebi. Ja jesam i mislim da svako treba da proba bolji motor od svoga. Probajte kako koci neki model koji ima dobre kocnice, pa cete vidjeti razliku. I najvjerovatnije ce taj model imati opletena crijeva.
Dobra informacija za plocice. Ima li neko da preporuci neku dobru firmu?![]()
![]()
![]()
ne znam za razliku ovako u obicnoj voznji...moja honda tj obije su imale odlicne kocnice a nisu imale opletena crijeva i dozirale su se extraa...medjutim ovaj ktm koci kao djao ali ima i opletena crijeva i brembo klijesta ...vjerovatno je to oboje u kombinaciji ubitacno.....kod honde na stazi se desavalo da se pregrije i da slabije koci zato sto nije imala opletena crijeva....ali kod tkm je to druga prica skroz ima mnogo jake kocnice tako da ,bar se meni cini, cak i abs i ne treba....
Na Brembo klijesta i opletena crijeva dodaj tu jos i radijalna klijesta, koja opet na svoj nacin doprinose kvalitetu kocenja...
Jbg, za tu masinu, moras imati i dobre kocnice, inace... bruka
http://www.carbibles.com/brake_bible.html" onclick="window.open(this.href);return false;
I kad stojim tesko me pratiti...