Kako i kaže naslov, imam nedoumicu prilikom parkiranja. Da li da ga ostavljam u prvoj brzini ili u neutral položaju?
Malo mi je čudno da ga palim iz prve brzine. Da li paljenje iz prve može da utiče na ispravnost u budućnosti? Mislim ulje u kvačilu nije zagrijano. Ima li to ikakve veze
Any thoughts?
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Kad je motor hladan palim ga kad je mjenjac na leru. Kvacilo ne odvaja dobro kad je ulje hladno, pa ako je u brzini pravi veliko opterecenje na alnaser, akumulator, bendix. Kad je motor zagrijan i zaustavim se na kratko palim motor dok je mjenjac u prvoj brzini, kvacilo dobro odvaja, pa je opterecenje na mehanizam za startovanje manji, a prilikom kretanja izbjegavam onaj udar koji se javlja kod ubacivanja u prvu brzinu.
jovan wrote:Kad je motor hladan palim ga kad je mjenjac na leru. Kvacilo ne odvaja dobro kad je ulje hladno, pa ako je u brzini pravi veliko opterecenje na alnaser, akumulator, bendix. Kad je motor zagrijan i zaustavim se na kratko palim motor dok je mjenjac u prvoj brzini, kvacilo dobro odvaja, pa je opterecenje na mehanizam za startovanje manji, a prilikom kretanja izbjegavam onaj udar koji se javlja kod ubacivanja u prvu brzinu.
upravo ovako
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
jovan wrote:Kad je motor hladan palim ga kad je mjenjac na leru. Kvacilo ne odvaja dobro kad je ulje hladno, pa ako je u brzini pravi veliko opterecenje na alnaser, akumulator, bendix. Kad je motor zagrijan i zaustavim se na kratko palim motor dok je mjenjac u prvoj brzini, kvacilo dobro odvaja, pa je opterecenje na mehanizam za startovanje manji, a prilikom kretanja izbjegavam onaj udar koji se javlja kod ubacivanja u prvu brzinu.
+1
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238