Buka i sigurnost

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Re: Buka i sigurnost

Post by NikGold »

Stavio sam svirenu od fijata miletrecento pa se dobroooo cujem

nesto me karburatore zahebava pa puca ka na :mrgreen: svaddbuu
+1389+
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

NikGold wrote:Stavio sam svirenu od fijata miletrecento pa se dobroooo cujem

nesto me karburatore zahebava pa puca ka na :mrgreen: svaddbuu
Potvdjujem za "pucanje"... :)
Galiot
NLB Moderator
Vozim: -Triumph Tiger 800 ABS
-Piaggio Vespa PX 200 E

Post by Galiot »

Ene,onaj moj Šarov onomad je znao doooobro da opali,kao posle pasulja sa kolenicom u "Parmu"!

A meni milo.... :D
UGRADNJA I SERVIS:
-Centralno grijanje na sva goriva
-Podno grijanje
-Solarna tehnika
-Vodovodne instalacije
-Klimatizacija
"ŽUKIĆ" D.O.O. 069-049-238
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Ja evo mjesec dana cekam LEO Vince One. Kad sam presao sa KTM 1 cilindar na KTM sa dva, mogu vam reci da me mnogo manje primjecuju samo zato sto je malo tisi na nizim i srednjim obrtajima.
Oliver
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki Bandit 1200

Post by Oliver »

"Kontroverzna"tema o kojoj se uvijek prica medju bajkerima. Ima koliko hoces zagovornika da glasnije pomaze i spasava, a ima i onih koji tvrde da nema nikakvog uticaja. Meni je iskustvo pokazalo da je najbolja zastita defanzivna voznja i razmisljanje unaprijed, dzaba tebi Yoshimura i Leo Vince ako je vozac navio muziku i umislio da je u diskoteci...ili kad se neko ukljucuje sa sporednog puta pa te "ne vidi" . Obavezno truba i blicanje odnosno sta god samo da te vozac primijeti, i usput se naravno pripremam za naglo kocenje/izbjegavanje. A da budem Iskren ja zbog svog meraka volim kad je auspuh malko glasniji od fabrickog, i nesto ne primijetih da me zamara na duze staze, naprotiv - ima li sto sladje nego kad naidjes na tunel pa krene oktanska simfonija da odzvanja :D

A primijetio sam dosta mentalno retardiranih likova sa skroz otvorenim auspusima - made by brusilica and bonsek, koji imaju stvarno odvratan zvuk i naravno njima je izgovor da je to zbog sigurnosti. (da me ne shvatite pogresno, nisam ja protiv "domaca radinost" rjesenja i cackanja auspuha, ali majku mu potrudite se i napravite neki dobar zvuk a ne neko smece koje dreci i iritira).
Sve u svemu mislim da je losa ideja oslanjat se samo na to da ce glasan auspuh da ucini da te drugi primijete. A sa druge strane hoce li pomoci, volim da mislim da hoce :D :D

Eto toliko od mene....odoh sad da slusam moju Yoshimuru do kuce. :violin:
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Pa majka mu stara, kolega, valjda se podrazumijeva defanzivna voznja u gustom saobracaju. Dok vozim imam naviku dapratim retrovizore auta jer tako vidim ko me vidi i primjecuje a ko ne. Isti rezim voznje uvijek imam po gradu, bez obzira na motor koji vozim ali primjecujem da me mnogo manje fermaju.

A lagao bih kad bi rekao da ne volim kad zagrmi na veci gas :mrgreen:
Post Reply