Polaganje za "A" ili prevara.

vuk
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Karivolicu

Re: Polaganje za "A" ili prevara.

Post by vuk »

Falco wrote:Nije ni cudo sto se nase vozacke ne priznaju na zapadu. Ja sam polagao i B i A kategoriju ponovo ovdje u Njemackoj. Gledao sam na Youtube kako se A kategorija polaze u Beogradu. To ne moze da se uporedi, to je smijesno. Ovdje ti npr. ne daju da sjednes na motor bez kompletne opreme. O poligonu da i ne pricam. Uz to kategorije su podijeljene i tek stariji od 25 g. mogu sve da voze. Najsmijesnije (ili najtuznije) je kad u Crnoj Gori vidim kacigu na ruci. Pa se onda cudimo crnoj hronici...
Falco, u skoro svakoj poruci mi zvučiš kao Bata Stojković u "Ko to tamo peva", samo čekam kad ćeš reć "Nemačka medicina je najbolja na svetu". Relax ;)
Falco
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: V-Strom DL 650 K9

Post by Falco »

vuk wrote:Falco, u skoro svakoj poruci mi zvučiš kao Bata Stojković u "Ko to tamo peva", samo čekam kad ćeš reć "Nemačka medicina je najbolja na svetu". Relax ;)
Potpuno pogresno protumaceno. Nisam napisao nista drugacije od ovih koji pisu kako su sa dva sata voznje polagali vozacki. Samo sam uz to dodao da to moze i bolje jer sam bio u prilici da se u to uvjerim. Rezultat je manje mrtvih a to nije za "relax"...
A kakva crna njemacka medicina? Nema nista bez doktora koji se ispred klinike pobiju na fer, sve u bijelim mantilima.
Pozdrav lijevom!
kost_u_grlu
Stoper
Stoper
Vozim: Chopper Vista

Post by kost_u_grlu »

da se nadovezem na ovu temu oko polaganja za A kategoriju..

vidim da su A kategoriju podijelili u tri podkategorije (A1, A2 i A) pa me zanima dje u CG ima polaganje za A kategoriju jer koliko vidim ni jedna auto skola nema bez za A1 i A2 kategoriju, sto znaci da ako predjem na neku vecu kubikazu moram cekati da auto skole registruju i nabave motore za tu kategoriju i naravno opet udaranje po dzepu ..

kakav je sad sistem??
Kolasinac
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda VT750C

Post by Kolasinac »

kost_u_grlu wrote:da se nadovezem na ovu temu oko polaganja za A kategoriju..

vidim da su A kategoriju podijelili u tri podkategorije (A1, A2 i A) pa me zanima dje u CG ima polaganje za A kategoriju jer koliko vidim ni jedna auto skola nema bez za A1 i A2 kategoriju, sto znaci da ako predjem na neku vecu kubikazu moram cekati da auto skole registruju i nabave motore za tu kategoriju i naravno opet udaranje po dzepu ..

kakav je sad sistem??
Ako imaš preko 24 godine, možeš u bilo kojoj polagati za A odmah. Ako imaš manje, mislim da ne možeš nigdje, osim ono ako imaš 20, a već si položio za A2 prije godinu dana.
Image
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

Mislim da jos nije usvojen pravilnik za ove nove kategorije, mogu ti provjerit sjutra.
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
kost_u_grlu
Stoper
Stoper
Vozim: Chopper Vista

Post by kost_u_grlu »

mexiko wrote:Mislim da jos nije usvojen pravilnik za ove nove kategorije, mogu ti provjerit sjutra.
ajde ako mozes..
Post Reply