Peticija za smanjenje registracije???

Post Reply
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Re: Peticija za smanjenje registracije???

Post by ice »

Mnogo nelogičnih stvari u ovu državu, počev od inspekcije koja nikad ovako redovna nije bila, kazne nikad više što na kraju rezultira gašenjem firmi i gubitkom državne kase i za te redovne platiše. A oni koji duguju milione poreza to se oprašta...
No da ne skrenem s teme previše, ja se aspolutno slažem da je odavno prošlo vrijeme da se nešto radi na ovu temu, ali kako je najavljena Asocijacija tako je NLB prepustio njima sve "ozbiljne" rabote a u te rabote spada i ova. Ako Asocijacija ne može da izađe na kraj s papirima ili čime li već, vrlo rado ću se prihvatit ovog problema i uz nekolicinu nas koji znaju pisat zahtjeve predat nadležnim organima i započet proceduru.
Wulfy nek se javi da potvrdi što nam je činjet, obzirom da je on na čelu Asocijacije pa da vidimo dalje korake
mexiko
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: vozio bi , no trpim

Post by mexiko »

cavlovic wrote: 2. Registracija na pola godine zahtijeva ozbiljne sistemske promjene u MUP-u, sto znaci da dovodi u pitanje zahtjev jer su ljudi koji rade na informacionim sistemima nepismeni pa moramo da dovodimo strance da rade izmjene, sto dodatno kosta MUP i drzavu CG.
Bas bih volio da mi ovo malo pojasnis... i kako si dosao do ovog zakljucka :think:
-Smrt fasizmu baba!
- I tebi sinko, i tebi!
Du-Monster
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Ducati monster S2R 1000
Streetfighter S

Post by Du-Monster »

Ako vam ikako mogu ponudit uthehu, kod nas su cijene jos zvjerskije.

Meni je za monstera samo osiguranje (bez tehnickog i registracije) 400 eur, a za Streetfightera 500eur, s time da na bonuse i popuste za iste mozes zaboravit. Sve je umrezeno a drzava kojim slucajem da shvati da ti je jedna od osiguravajucih kuca dala bonus koji ne zasluzujes (makar 5%) kaznila bi ih zvjerskim iznosom (mislim da se vrti izmedju 5 i 10 000 eur kazne, plus zatvaranje na odredjeni rok).

Medjutim, nesto se suska o mogucem spustanju cijene jer smo najskuplji po tom pitanju na nasem brdovitom Balkanu, plus dolazi neka konkurencija iz EU. Pa cemo vidit. Meni je najinteresantnije parcijalno osiguranje, osiguras bajk na 3 ili 4 mj koliko se mislis vozit, ostatak vremena spava u garazi i mirna Bosna a novcanik pun! :mrgreen:

Uglavnom, kako u zadnje vrijeme samo citam magazine moto tematike koje dolaze sa Otoka, dodje mi za plakat kakve oni imaju opcije sto se tice osiguranja... :snooty: :shifty: Al eto, mi smo inace poznati kao najpametniji narodi (za jebavat sami sebe u dupe..)..
http://www.ducati-croatia.hr/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ncrfactory.com/eng/index.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;
*People who ride Duc's live in big houses. People who fix Duc's live in bigger houses. *
98% of all Ducati motorcycles ever sold are still on the road. The other 2% made it home.
:)
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

ice wrote:Mnogo nelogičnih stvari u ovu državu, počev od inspekcije koja nikad ovako redovna nije bila, kazne nikad više što na kraju rezultira gašenjem firmi i gubitkom državne kase i za te redovne platiše. A oni koji duguju milione poreza to se oprašta...
No da ne skrenem s teme previše, ja se aspolutno slažem da je odavno prošlo vrijeme da se nešto radi na ovu temu, ali kako je najavljena Asocijacija tako je NLB prepustio njima sve "ozbiljne" rabote a u te rabote spada i ova. Ako Asocijacija ne može da izađe na kraj s papirima ili čime li već, vrlo rado ću se prihvatit ovog problema i uz nekolicinu nas koji znaju pisat zahtjeve predat nadležnim organima i započet proceduru.
Wulfy nek se javi da potvrdi što nam je činjet, obzirom da je on na čelu Asocijacije pa da vidimo dalje korake
AMIN!!!
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

drugovi, ako ovo registrovanje motora na periode od nekoliko mjeseci zahtijeva izmjene nekog zakona, mišljenja sam da su nam male šanse. ili makar da ćemo mnogo sporije doći do nekog rezultata. trebalo bi i to imati na umu.
Endurio
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: F650GS bmw crni, zatamnjena stakla.

Post by Endurio »

1. Da svako skine volan sa motora i da se dođe pješke sa volanima ispred Skupštine, uz uzvike Brm Brm Brm, mala se stidi... i da se bači mačka na zastavu ispred skupštine, a da se zakači slogan, Nolimitfuckers.
2. Možda bi trebalo kupit skuter ili KTM Adventure Ranku za frizuru, jer neb' morao da se češlja i koristi balzam na meku kosu, pod uslovom da ne nosi kacigu. Sa tim olakšanjem, ja mislim da bi se izmijenio zakon lagano. Ako bi bio neko iz opozicije da i njemu kupimo motor, onda bi se zajedničkim silama i uz , čini mi se izmijenio zakon.
3. Nužda zakon mijenja(velika nužda)
4. Da se doradi spomenik Petra Cetinjskoga na kružni tok, tako da mu se podbači motor među noge, pa da ispane ka' da shedi na njega i čita knjigu.
5. Da se kupi sprava za balansiranje ljudi, pa se odrade crnogorski namještenici.
6. Da dobrovoljni pistaš, provoza Ranka kroz tunel Budoš, pa da se izmijeni zakon odmah po izlasku iz tunela.
Ovo su jedine opcije.
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Endurio wrote:1. Da svako skine volan sa motora i da se dođe pješke sa volanima ispred Skupštine, uz uzvike Brm Brm Brm, mala se stidi... i da se bači mačka na zastavu ispred skupštine, a da se zakači slogan, Nolimitfuckers.
2. Možda bi trebalo kupit skuter ili KTM Adventure Ranku za frizuru, jer neb' morao da se češlja i koristi balzam na meku kosu, pod uslovom da ne nosi kacigu. Sa tim olakšanjem, ja mislim da bi se izmijenio zakon lagano. Ako bi bio neko iz opozicije da i njemu kupimo motor, onda bi se zajedničkim silama i uz , čini mi se izmijenio zakon.
4. Da se doradi spomenik Petra Cetinjskoga na kružni tok, tako da mu se podbači motor među noge, pa da ispane ka' da shedi na njega i čita knjigu.
5. Da se kupi sprava za balansiranje ljudi, pa se odrade crnogorski namještenici.
6. Da dobrovoljni pistaš, provoza Ranka kroz tunel Budoš, pa da se izmijeni zakon odmah po izlasku iz tunela.
Ovo su jedine opcije.
ahahhahahahahahahaahha
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

Endurio wrote:1. Da svako skine volan sa motora i da se dođe pješke sa volanima ispred Skupštine, uz uzvike Brm Brm Brm, mala se stidi... i da se bači mačka na zastavu ispred skupštine, a da se zakači slogan, Nolimitfuckers.
Ovo su jedine opcije.
7.provozat ranka preko kutskog brda poslije ponoca,uz malu nocnu muziku :mrgreen:
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

ice wrote:Mnogo nelogičnih stvari u ovu državu, počev od inspekcije koja nikad ovako redovna nije bila, kazne nikad više što na kraju rezultira gašenjem firmi i gubitkom državne kase i za te redovne platiše. A oni koji duguju milione poreza to se oprašta...
Imam osjećaj da se uveliko radi na ovome i da je pitanje momenta kad ćemo saznati da smo blaženi među vozilima u saobraćaju. Mada osjećaj za filing me znao često prevariti u prošlosti :mrgreen:
Ja lično u fioci na dohvat ruke držim jednu Cuba fat lady koju ću tom prilikom da sagorim.
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
Madza
NLB Moderator
Vozim: BMW R1200GS Adventure

Post by Madza »

Bogami ce ti sacekat jos dosta ta Cuba fat lady,jer ovi se ne odricu poreza na SIM kartice po euro,a kamo li registracija dje mogu drat kako oce ;)
Post Reply