Samostalno tumaranje po ovija planina

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Honda NX500 Sold
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Samostalno tumaranje po ovija planina

Post by CAMARO SS »

Preimenovao sam temu 'Bijelske krusevice kratka voznja' u trenutnu jer uvijek imam jednu dvije slike da postavim malo da osvjezim forum.A ne ide da svaki put pravim novu temu zarad 2-3 slike tako da cu u ovoj temi pisati o tim mini kratkim voznjama da nebi zagusavao sa 2365347 tema .

Bijelske krusevice kratka voznja
Razmisljao sam da li uopste da pravim novu temu ili da pisem u neku drugu jer ima vrlo malo materijala,svaka je tematski vezana a opet da pisem u onu najvecu a Mracnog nema ni na vidiku ...ne ide.U Bijelske krusevice nisam nikad bio a tu su mi odmah iza coska .I prije par dana (05.01.2015) uhvatili me crvi u guzicu :D,sta cu,gdje cu, idem gore :D.
Zanimljiva stvar je sto se nalaze iznad Bijele pa se i zovu Bijekske Krusevice ali se moze doci samo iz Kamenara i vjerovatno nekim kozijim putem iz Bijele.
Kratka voznja u najavi ali barem da izgubim sat dva vremena.
Na ulazu u Krusevice vec bije odlican pogled te odlucih da napravim pauzu i napravim koju sliku.
Sa desne strane brda je Bijela,sa lijeve Kamenari a preko puta Tivat:
Image

Kamenari-Lepetani trajekt uvijek pod opsadom,i gledajuci ovu sliku ljepote koju imamo razmisljam kakav turisticki potencijal mi bacamo u beton :cry:
Image

Sta je tu je idem dalje.Malo je hladno pa nisam mnogo slikavao(izgleda da imam slabu cirkulaciju kroz ruke pa me bukvalno bole na hladnoci )
U samo selo nema nista zanimljivo za vidjeti ali sam ipak obisao svaki puteljak,dosao do kraja puta i kad sam se okrenuo nazad vidio sam da jedan jako los makadamski put vodi malo dalje nego sto sam mislio,mislio sam da vodi u privatan posjed.Uz malo truckanja sibanja granja i voznju kroz blato odjednom dolazim do ravnice i ispred mene se pojavljuje crkva oko koje je i vise nego sve sredjeno.
Image

Tuda sam se malo motao i opet bacio pogled u daljinu.

Image

i jos jedna

Image

i jedna malo mutnija

Image

Iza crkve se nazirao nastavak puta,20m sam isao ali onda je vec malo veci nagib,kamenje voda,a ja sam idem.Nisam htio da se igram pa da zaglavim i onda nisam nista ucinio.Tu sam se predao i okrenuo nazad.Obisao i Bijelu da vidim dokle se moze doci i zakljucio da fali maksimum 70m puta da bi se spojilo sa Krusevicama ali sta da se radi.Kuci sam malo gledao na google earth i vidim da onaj put vodi za Repaje a odatle se moze za Morinj ili za Pode (iznad Meljina).Tako da cu jedan dan pokusati da predjem i taj dio puta (mislim da nema vise od 500-600m ) ali sa druge strane cu naici i malo se raspitati kod mjestana.Posto me u mom kraju svi gledaju cudno :mrgreen: barem sa vama da podijelim moje putesestvije :P
Last edited by CAMARO SS on 20 Feb 2015 17:44, edited 3 times in total.
Hobi je nesto besplatno a veoma skupo.
jovan
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Honda XR 600 R
Yamaha XTZ 750 ST
Buell XB12X

Re: Bijelske krusevice kraka voznja

Post by jovan »

Nadji kakvih zanimljivih puteva, pa zovi da ti se pridruzimo, ovamo se ne moze od snijega i leda.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Da, ovamo je sjeverni pol :)
Bravo... izabrao si pravi put : )))
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
fat boy
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Opet mali strom

Post by fat boy »

Bravo, lijep pogled odozgo :clap:
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

pokusavam da nesto iskombinujem da se napravi neki krug mozda Crkvice-orijen-vrbanj pa onda mora asfaltom jedno 10-ak km e sad opet gledam da li nazad podi-lastva-bunovici-gornji morinj
ili ako uspijem da izbijem lastva pa rijevo-bijelske krusevice.
Sa crkvica se moze umjesto preko orijena(ako je snijeg) da se ide preko dizdarice nije makadam ali su fini predjeli mada opet problem je sto se mora proci pored deponije a to kvari utisak potpuno
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

jovan wrote:Nadji kakvih zanimljivih puteva, pa zovi da ti se pridruzimo, ovamo se ne moze od snijega i leda.

Nastavili ovo vrijeme ovako,mozemo slobodno po durmitoru :)

stvarno sjajni pogledi na zaliv...keep trasin,pa da nas ugostis jedan dan :D
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

:clap:
Hold your horses, man
Freeride
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

pretrpjecemo smetliste ako se moze napraviti dobra voznja
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
poka
Ready for DAKAR
Ready for DAKAR
Vozim: Kratkotrajni Turistički Motor

Post by poka »

:clap:
CAMARO SS
Grijač guma
Grijač guma
Yamaha XTZ750
Honda XR400R

Post by CAMARO SS »

Danas pokusao sa druge strane da dodjem do Krusevica.Meljine-Podi-Lastva-Rijevo-Krusevice.U Lastvu je vec pored puta bilo malo snijega tako da sam ga ocekivao uspu.Usao u Rijevo a u daljini sve snijeg,reko nema problema lagano cu,kad ono medjutim ...sve zaledilo:
Image

Jednostavno nisam mogao dalje,snijeg se potpuno zaledio tako da nisam ni pokusavao da idem dalje,ostavljam to za sledeci put.Kad sam vec tu ajde da krenem na Bunovice pa cu izaci na Morinj.I tu razocarenje,Na samoj raskrsnici Lastva-Rijevo-bunovici vidim novi beton :(.
Posto na Bunovice ima manastir koji je tek prije par godina uradjen i imaju monahinje pa je i logicno sto betoniraju ali opet steta :(
Srecom samo su 100-tinjak metara izbetonirali .
Raskrsnica HN-Bunovici(pravo)-Morinj(desno).Ako malo obratite paznju vidjecete tragove od bicikla :D
Image

Put prema Morinju:
Image
Image

Spustajuci se nizbrdo na krivini naidjem na vrlo klizav led i tu sam izgubio kontrolu,isao sam veoma lagano ali opet nista nisam mogao
isao sam pravo na neko grmlje u sred krivine iz kojeg nema sanse da bi ikad izvadio motor.Razmisljao sam da ga okrenem i da
najvjerovatnije padnem u sred krivine ali bi barem uspio nastaviti put.Srecom samo sam se poprijecio,Ostao sam kao na slici
samo pola metra visocije.Dosao sam odozgor :D
Image

Nakon 100m sam napravio pauzu malo da se odmorim i da podignem srce iz pete i vratim ga na svoje mjesto :mrgreen:
Tu sa jednog brezuljka pravim i koju sliku
Image
Image

Nego jeli ima neko lance za snijeg :mrgreen:
Post Reply