Bijelske krusevice kratka voznja
Razmisljao sam da li uopste da pravim novu temu ili da pisem u neku drugu jer ima vrlo malo materijala,svaka je tematski vezana a opet da pisem u onu najvecu a Mracnog nema ni na vidiku ...ne ide.U Bijelske krusevice nisam nikad bio a tu su mi odmah iza coska .I prije par dana (05.01.2015) uhvatili me crvi u guzicu
Zanimljiva stvar je sto se nalaze iznad Bijele pa se i zovu Bijekske Krusevice ali se moze doci samo iz Kamenara i vjerovatno nekim kozijim putem iz Bijele.
Kratka voznja u najavi ali barem da izgubim sat dva vremena.
Na ulazu u Krusevice vec bije odlican pogled te odlucih da napravim pauzu i napravim koju sliku.
Sa desne strane brda je Bijela,sa lijeve Kamenari a preko puta Tivat:

Kamenari-Lepetani trajekt uvijek pod opsadom,i gledajuci ovu sliku ljepote koju imamo razmisljam kakav turisticki potencijal mi bacamo u beton

Sta je tu je idem dalje.Malo je hladno pa nisam mnogo slikavao(izgleda da imam slabu cirkulaciju kroz ruke pa me bukvalno bole na hladnoci )
U samo selo nema nista zanimljivo za vidjeti ali sam ipak obisao svaki puteljak,dosao do kraja puta i kad sam se okrenuo nazad vidio sam da jedan jako los makadamski put vodi malo dalje nego sto sam mislio,mislio sam da vodi u privatan posjed.Uz malo truckanja sibanja granja i voznju kroz blato odjednom dolazim do ravnice i ispred mene se pojavljuje crkva oko koje je i vise nego sve sredjeno.

Tuda sam se malo motao i opet bacio pogled u daljinu.

i jos jedna

i jedna malo mutnija

Iza crkve se nazirao nastavak puta,20m sam isao ali onda je vec malo veci nagib,kamenje voda,a ja sam idem.Nisam htio da se igram pa da zaglavim i onda nisam nista ucinio.Tu sam se predao i okrenuo nazad.Obisao i Bijelu da vidim dokle se moze doci i zakljucio da fali maksimum 70m puta da bi se spojilo sa Krusevicama ali sta da se radi.Kuci sam malo gledao na google earth i vidim da onaj put vodi za Repaje a odatle se moze za Morinj ili za Pode (iznad Meljina).Tako da cu jedan dan pokusati da predjem i taj dio puta (mislim da nema vise od 500-600m ) ali sa druge strane cu naici i malo se raspitati kod mjestana.Posto me u mom kraju svi gledaju cudno