Off-Road Thailand Jungle

Predlozi za putovanja, izleti informacije za moto skupove
navig8
Stoper
Stoper
Vozim: Kawasaki Versys 650 LT

Off-Road Thailand Jungle

Post by navig8 »

Kad sam krecao na Tajland pored svega sto sam slusao i znao unapred nekako najmanje sam ocekivoa da ce mi u najboljem sjecanju od svega ostati voznja motora. Posle par novi provedenih u Bangkoku taman kao sa filma Hangover, letimo na ostrvo Koh Samui a odatle na jos manje ostrvo Koh-Phangan inace poznato po tome sto se tamo odrzava cuveni full mon party najveca zurna na otvorenom na svijetu... Odma sa trajekta upada u oci broj motora, znao sam da su glavno prevozno sredstvo ali u tolikome broju nisam ocekivao. Jos jedna stvar koja upada u oci odma je da svaka treca osoba ima zavoje ili flastere po koljenim, bradi laktovima i dlanovima a cini mi se svaka druga izgorene noge od auspuha ha ha. Doduse vecina ljudi vozi male vespe kinske proizvodnje, kad sretnes kakv motor od 150cc kao da je t-max prosao. Mi smo unapred planirali da uzmmo vece motore samo je trebalo vremena dok nadjemo jer ih malo ljudi izdaje. Uspjesmo da nadjemo Honde CRF 250cc prilicno nove 2014 i ocuvane. Na prvi mah mozda nezadvoljni sot nisu jace da bi se na kraju ispostavilo da je sreca sto nesto vece i teze nismo uzeli jer i sa ovima smo jedva uspjevali da izadjemo da ne pricam o natezanju sa motorom na 35 stepeni i blatu. U ugovor za izdavanje pise da se slucajno ne silazi sa puta. A koje? A mi na put bez kolko smo morali :) I tako ustvari od prevoznoga sredstva dodjosmo do glavne zabave. Od slicnih motora vozio sam prije samo jednu yamahu xt660 sa kojom sam uglavno vozio po putevima mozdasam par puta sisao neku livadu jer nije bila moja i to je sav moj predjasnji off road experience.

Krecemo prvi dan do neke plaze do koje moze da se dodje samo brdociem ili tim putem koji koliko god vam ga opisuju unapred ne mozete da zamislite dok se ne nadjete na nejga, zao mi je sto nisam imao go pro cameru jer jednsotavno to ni ona nebi mogla zabiljeziti a takva je nizbrdica i u provatku uspon da tu nema stajanja da sto slikas inace ostadoste tu. Par nekih slika koje sam uspio da napravim gdje sam mogoa da se zasutavim ali to ne mogu prenjeti ni djelic kako je uzivo ustvari.

Image
adult image host

Image
upload a gif

Image
screengrab

KAd smo poceli spustanje, dzaba motorno kocenje i lagana kocnica vise klizate no sto vozite, kise padnu dva puta na dan i ovako razrovareni put rastresu zemlju. Sreca pa su motori lagani nekako smo uspjeli da se spustimo da se ne sutirisemo. Kad smo dosli do plaze, nevjerovatno lijepe da se isplati rizikovat voziti do nje. Ljudi inace uglavnom dolaze camcima sem mjestana koji imaju bas off road dzipove. Mada kad je kisa zabroavi sve.

Image
how to take screenshots

Kako krenu da se oblaci reko bolje da se pakujemo i krecemo jer ako nas kisa ufati nocicemo tu. Iskreno svo vrijeme mi je stvarlo malo nemir kako cemo izac na takvu pedencu, put je pun brzada od bujica vode kada padne kisa i kamenja. Znao sam da ako stanemo tokom penjanja da cemo vjerovatno morat iz pocetka nazad. A vec mi je palo na pamet kako
cemo morat ukrcavamo na ruke motore na ove camce.

Image
free image host

Jos nam jedan od mjestana tu prilazi dok smo se pakovali i pita jesmo li dosli preko planine. Reko jesmo, pa vracate li se tuda isto? Da- Samo se nasmijao i reko Good luck! Al eto uspjeli smo iako smo zastali na jedno mjesto i drug i ja jer nam je tocak upao u brazdu ali srecom kako motori nisu preteski uspjednosmo da nastavimo. Ali borba sa motorm, na 35 spteni, noge u blato, zavisi dje se zasutavis komarice te isfetaju u sekundi mos se mazat sa ciem oces ne pomaze.

Image
image search

Image
upload an image

Image
upload an image

Image
imgurl

KAsnije nas fata tropska kisa, ko je bio u ove predjele zna, jedno 20 minuta kao da vatrogasnim crijevom te neko kupa... srecom tad smo vec izsli na put isli prema hotelu, voda ne moze dovoljno brzo da otece sa ulica prave se ne bare nego jezera maltene, upadali smo u vodu na momente koja mi je bila do sjedista, vec sam vidi oda cu placati novi motor ili porpavku, nisam mogao vjerovat da nije povukao vodu. Ne znam dje su mu stavili usis sa vazduh ali su vjerovatno mislili na "strucnjake" kao sto sam ja kad su ga pravili.

Image
upload pics

Dva puta nismo uspjeli da izadjemo, morali smo da se vratimo, to mi je sad ostalo ako se ikada vratim tamo a evo dok pisem o ovome vec mi ideje se motaju po glavi... Bas nevjerovatno iskustvo narocito za nekoga kome je bilo prvo takve vrste. Na zalost nisam uspio da slikam ni 1% svega interesantnoga sto sm vidio ali evo rek oda vam prenesem bar dio detalja sa puta. Ako neko bude planiroa odmor na Tajland a ljubitelj je motora da se ne zajebe da ovo ne isproba. Sto god da mogu pomoci informacijama tu sam. Karta je skupa naravno ali sami Tajland je dzaba, npr rentiranje ovih motora je 10 dolara na dan. Jedino sto bih savjetovao mozda da eto ponesete svoju kacigu mada je greota glibat ali ove tamo su kineske i ako potrefite broj da pjevate. Mi smo jos i rijetki koji su ih nosili uopste.

Image
image hosting over 10mb
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Re: Off-Road Thailand Jungle

Post by DrMracni »

Super osvjezenje i posebno mi je drago jer se radi o off roadu, pa jos nekom i prvi put :)
Uh mogu misliti kako je bilo dobro :)
Te honde su izdrzljivi motori, a filter je sigurno kao kod ktm-ova odmah ispod sjedista upravo zbog takvih situacija.
I naravno uvijek se najbolje dionice ne daju fotografisati, ali za sledeci put obavezno neku kameru.
Vidio sam opremu u kojoj vozite :) vjerovatno tamo nema nista slicno ali pazite nove, bas dobro pazite jer na off-u tu je najveca mogucnost povrede. Ja ovamo ne dam nikom no nema moto cizme
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
navig8
Stoper
Stoper

Post by navig8 »

DrMracni wrote:Super osvjezenje i posebno mi je drago jer se radi o off roadu, pa jos nekom i prvi put :)
Uh mogu misliti kako je bilo dobro :)
Te honde su izdrzljivi motori, a filter je sigurno kao kod ktm-ova odmah ispod sjedista upravo zbog takvih situacija.
I naravno uvijek se najbolje dionice ne daju fotografisati, ali za sledeci put obavezno neku kameru.
Vidio sam opremu u kojoj vozite :) vjerovatno tamo nema nista slicno ali pazite nove, bas dobro pazite jer na off-u tu je najveca mogucnost povrede. Ja ovamo ne dam nikom no nema moto cizme

A znao bih i ja sad sto mi je cinjet. To nas je u dosta sitacija i limitiralo dje bi mozda brze vozio ili puteva sa kojih smo morali da se vratimo jer vidis ako padnes da te bog tu nece sastavit ovako bez opreme. Nekako smo to usput odlucili sama ideja o tajlandu nekako nikoga ne oasocira na off road, tako je i dosao spontano, jer tamo motore svi koriste ustvari za prevozno sredstvo jer su dzaba a mozes ih voziti citave godine sto se tice klime. Sto sam sve vidio, vjeruj mi mi smo jos bili opremljeni kao za Pariz-Dakar :)

Inace ove honde su neunistive cini mi se :) cini mi se nekako idealan odnos snage i tezine za ovakve terene. Da nije nekako usko za tu svrhu odma mi je bilo palo na pamet da nadjem nesto tako ali mora onda covjek imati i drugi motor za put. Ja i ovako nisam doma coesto dosta i jedan motor da mi lezi a ne dva.
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

Ali svakako super iskustvo i za nas sto citamo, obicno smo navikli na nasu prirodu tako da je ovo osvjezenje.
Pretpostavljam kako se ja oprememom zato samo lagano :)
Nista ljepse nego kad krenes nekim putem a ne znas sta te ceka...
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kesha
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Hondu

Post by Kesha »

Grrozno :o
Polako žuri - Festina lente
Veljko
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Yamaha mt-03!!

Post by Veljko »

Ali WIFE 9609km hahahaha. Odlično, stvarno odlično! :clap:
navig8
Stoper
Stoper

Post by navig8 »

Veljko wrote:Ali WIFE 9609km hahahaha. Odlično, stvarno odlično! :clap:

Ha ha zato sam i okacio tu se mi ozenjeni pronalazimo odmah hahah
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

ah kako mi faljiva tajland i kawa 250 tamo ......a mracni to kad ne znas sta te ceka slobono za tebe je to sve mimo opstine nk
risk,is what makes life worth living.
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

Bravo ! Egzotika na pravi nacin!
:clap:
Hold your horses, man
Freeride
poka