(NE)nošenje kacige, problem?

Uslovi na putu, Vasa iskustva i savjeti za lakse prezivljavanje na 2 tocka...
LuTheDuck
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: uglavnom mene vozaju

Re: (NE)nošenje kacige, problem?

Post by LuTheDuck »

ja ne vozim nista (jos "koji" dan :)) ali je moje misljenje, generalno, da se bez kacige ne ide ni do trafike po vaucer, a ne dje drugo...

0. sto znam, da koga ne nagrdim
1. vjetar
2. numbar
3. ne da sam ljepsi s kacigom, no me tako kontacno nece plavi zaustavljat zbog "ljepote" i oziljaka :)
I was born to be the best, number one and nothing less
wulfy
NLB Moderator
Vozim: Aprilia Pegaso 650 Strada

Post by wulfy »

Hm, kaciga i sve ostalo su tu, prije svega, radi mene samoga, pa tek onda (na poslednjem mjestu) zato što to država traži.

Opet, ajde da banalizujem, država to ne traži radi tvoje sigurnosti, nego zato što joj je tako jeftinije. Naime, svaki saobraćajni udes ne ubija, a poslijedice pada bez kacige su puno skupe u smislu lečenja. Tako, recimo, pojedine američke države zbog tamo neke slobode, odnosno ustavnog prava izbora, dozvoljavaju da se vozi bez kacige, ali u slučaju povrede sve troškove snosi povređeni ili njegova familija, ni centa ne ide od onoga što se uplaćuje redovnim putem (ono, što na kraju krajeva, svi mi plaćamo).

Uostalom kako kaže poruka na drugoj slici u ovom postu: ,,ne želim da nosim kacigu, ona čini da izgledam glupo'' ;)
brum brum brm brm brrrrrrrrrrrrrm.... i kez od uva do uva
bokibd
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: versys 1000

Post by bokibd »

dexbudva wrote:Stvar licnog izbora . nosim je iskljucivo zbog sebe... evo nas kolega NjaNji moze da kaze nesto vise o tome,on ne sjeda na motor bez opreme :roll: :?
Aj ne lazi narod ovuda jer ona crna serpa sto stavis na glavu se ne moze nazvat kacigom. Uz obavezne naocare. :lol:
pokrivanje bazena i terasa, keramicko kompozitni bazeni compasspools.
http://www.alukov.me" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.compasspools.eu" onclick="window.open(this.href);return false;
njanji
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: YAMAHA XT660X BMW R25 1954

Post by njanji »

ja vozim motor bez opreme kacigu stalno nosim da mi nebi palo sta na pamet :mrgreen:
cavlovic
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: KTM 990 SM-T

Post by cavlovic »

Danas vidim lika vozi MT01 bez kacige, bez naočara. Sunce peče, on čkilji što zbog sunca a što zbog vjetra. Vozi čovjek 50km/h a cio se raspada. Greote ga viđet'.
dexbudva
Silovatelj krivina
Silovatelj krivina
Vozim: Žena je luksuz. Motocikl u dobrom stanju je nužda. ©

Post by dexbudva »

cavlovic wrote:Danas vidim lika vozi MT01 bez kacige, bez naočara. Sunce peče, on čkilji što zbog sunca a što zbog vjetra. Vozi čovjek 50km/h a cio se raspada. Greote ga viđet'.
hahahahhahahahha brate on je skupio za mt01 a za naoare se nadao da ce ga castit neko na cestitku ko bude dolazio :D :D :D :lol: 8-)
Mala moja, bi li malo legla,
da te moja konstrukcija pegla?!
caesar
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GSX-R 1000 K6

Post by caesar »

Taj na mt01 je zagoricki momcov btw. :) Ako nosi kacigu to niko ne bi znao. :mrgreen:
AMAT VICTORIA CURAM
Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you.
markobr
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Suzuki V-Strom DL 650
Suzuki DR 350

Post by markobr »

Danas sam htio da slikam grupu dječaka na motorima naravno bez kacige ali mi zašteka telefon :)
Ipak ja mislim da je to nošenje kacige na neki način i stvar saobraćajne kulture. Naravno da je ja nosim radi sebe i radi svoje sigurnosti kao i većina (koji je nose) :)
ice
NLB Moderator
Vozim: BMW S1000XR

Post by ice »

sLowRider wrote:Kacigu nosim jer mi treba, a da se sto pitam, ka sto se ne pitam, stavio bih je kao stvar licnog izbora, tj. ako tebe nije briga za svoju glavu, sto bi mene? Naravno uz propisnu edukaciju uz polaganje vozackog ispita za A kategoriju...
ponekad te volim ne samo jer imaš žuti bemve no jer isto kontamo ;)
i naravno da ameri imaju pravo, fino ako je ne nosiš a neđe zavariš sam da snosiš troškove krpljenja
i još jedna stvar, primijetio sam, a to sam neđe i napisao, da zakon u CG nije svuđe isti, a naravno ni za svakoga nije isti. u PG recimo ako te vide bez kacige ćeraju te, zaustavljaju i kažnjavaju. toga recimo u Baru nema, u Budvi jedva čekaju da te zaustave dok je recimo u Ulcinju isto ka u Baru... nevjerovatno
sLowRider
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: GO!!!!!!!

Post by sLowRider »

ice wrote:
sLowRider wrote:Kacigu nosim jer mi treba, a da se sto pitam, ka sto se ne pitam, stavio bih je kao stvar licnog izbora, tj. ako tebe nije briga za svoju glavu, sto bi mene? Naravno uz propisnu edukaciju uz polaganje vozackog ispita za A kategoriju...
ponekad te volim ne samo jer imaš žuti bemve no jer isto kontamo ;)
i naravno da ameri imaju pravo, fino ako je ne nosiš a neđe zavariš sam da snosiš troškove krpljenja
i još jedna stvar, primijetio sam, a to sam neđe i napisao, da zakon u CG nije svuđe isti, a naravno ni za svakoga nije isti. u PG recimo ako te vide bez kacige ćeraju te, zaustavljaju i kažnjavaju. toga recimo u Baru nema, u Budvi jedva čekaju da te zaustave dok je recimo u Ulcinju isto ka u Baru... nevjerovatno

Nisi moj tip, zao mi je.
Hold your horses, man
Freeride
Post Reply