Podesavanje lanca

Diskusije o opremi, servisima, opravkama...
Post Reply
rade
Stoper
Stoper
Vozim: kawasaki er6-n

Podesavanje lanca

Post by rade »

Pozdrav kolege! Imam jednu nedoumicu,kada postavim motorcikl,marke kawasaki er6-n,na stender. Upalim ga i ubacim u prvu brzinu. Lanac poskakuje! Tocak je u liniji,lanac zategnut po specifikaciji proizvodjaca. Neki kazu da je to normalno,da inercija tocka,koji se vrti u vazduhu,nema otpora,to izaziva. Zanimaju me vasa misljenja. Pozdrav!
advbiker
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: BMW R1200 GS Adventure

Re: Podesavanje lanca

Post by advbiker »

rade wrote:Pozdrav kolege! Imam jednu nedoumicu,kada postavim motorcikl,marke kawasaki er6-n,na stender. Upalim ga i ubacim u prvu brzinu. Lanac poskakuje! Tocak je u liniji,lanac zategnut po specifikaciji proizvodjaca. Neki kazu da je to normalno,da inercija tocka,koji se vrti u vazduhu,nema otpora,to izaziva. Zanimaju me vasa misljenja. Pozdrav!
Provjeri dal je lanac istegnut na kojem dijeli, ili ti je zupčanik tj zubac neki iskrivljen ili oštećen
Tižu
Žutalj
sparco
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: dpv ;)

Post by sparco »

mora da poskakuje kad je namijenjen da bude istegnut na asfaltu , ovako imas slack slobodan hod koji landara , ako ti se isto desava u voznji e onda imas problem da ja znam
risk,is what makes life worth living.
rade
Stoper
Stoper
Vozim: kawasaki er6-n

Post by rade »

Hvala,na brzim odgovorima! Provjerio sam nije istegnut,a lancanici su skoro novi bez ostecenja. Ne poskakuje u voznji,samo kada je na stenderu. Znaci normalno je,ima smisla.
Post Reply