Sta radite kad vam traže da provozau vaš motor?

Sve i svasta sto vam padne napamet, a ne znate dje cete sa njim
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Re: Sta radite kad vam traže da provozau vaš motor?

Post by VeDzA »

Sto se tice ekipe,hvala bogu niko me ne mora ni pitat za motor.
Takodje i ljude koje "virtuelno" poznajem s foruma da voze.
Sto se tice mog drustva koji nemaju nikakve veze sa motorima,bez problema im kazem bjezi budalo razvalit ces se :D
Medjutim postoje i dosta rijetke situacije,ali jako nezgodne,kad me pita za krug neko koga sam od skora upoznao,a nikad nije vozio motor :D

Tako prije 7-8 g,pita me drug da provoza skuter...
Pitam ga,je li ikad vozio,kaze ne i dodaje,ada nije filozofija samo gas i kocnica
Ok,pokazem mu dje je gas,dje kocnica,on ponavlja pogresno i rucku gasa i kocnice :D i odlucujem da i ja sjedem iza njega ako dje zaskripi...
I krecemo,putem koji je paralelan sa prugom i koji se nakon nekih 200 m,pod uglom od 90 stepeni sijece prugu.
Picimo mi tako ,i sad na nekih 100-nak metara od prelaza pruznog,kazem mu da "preda" volan meni iza,da bi presli prugu jer on nece umjet...
ali covjek nista ne odgovara...
ja ponovo,vuce,daj samo dok predjemo,pa ces ti nastavit...
nema odgovora...
vec smo na nekih 50 m od prelaza...vuk samo cuti,ukocenog gasa i pogleda..
vec smo na nekih 20 tak metara...
vuce!vuce!.....pafaaaaa
:D :D :D
Bez ikakvog popustanja gasa,skrenuli smo toliko da nastavimo prugom.Padamo odmah,i on je tu gadno udario koljenom u sinu,a ja sam nekako i uspio da se odgurnem i skocim sa motora..

Danas ne bih dao motor ljudima koji nemaju nikakvog iskustva.Ne zbog stete,sto kaze bandit nekako bi se nadoknadila,nego sto je motor jako opasna stvar i covjek se moze ozbiljno nagrdit
,pa i sa lakocom zivot izgubit!
Jes da njih 99,99 % kaze ada nisi se ni ti rodjen naucio i sl.,ali bolje je i da se naljute nego da ih posjecujes u bolnicu ili....
DrMracni
NLB Moderator
Vozim: KTM 990 Adventure
KTM 350 Freeride

Post by DrMracni »

a Vedza da neces mozda meni pozajmiti motor za vikend? opracu ga dobro :lol:

ja sam kros pozajmio drugu koji se popeo(ne sa motorom) na 8848mnv pa je slomio palac
eto sve nije opasno :)
Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!
http://www.monteguide.me" onclick="window.open(this.href);return false; - Motorbike Tours Montenegro https://www.facebook.com/monteguide/" onclick="window.open(this.href);return false;
VeDzA
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Yamaha XTZ 750 ST
Honda XR 400 R

Post by VeDzA »

hehe

kad sam vidio kako skakuces sa kamena na kamen,trebali bismo ti svi pozamljivat bar jednom mjesecno,da ih podmladis :lol:
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Što se tiče tog pitanja mali je broj ljudi (kao mračni i gunja) kojima bih povjerio motor...
na pitanje- 'oćeš dat krug?.. obično dam odgovor pitanjem- 'oćeš šestarom ili nečim drugim? :mrgreen:
SlavkoPejovic
Test vozač kaskader
Test vozač kaskader
Vozim: Aprilia Caponord 1200

Post by SlavkoPejovic »

VeDzA wrote:hehe

kad sam vidio kako skakuces sa kamena na kamen,trebali bismo ti svi pozamljivat bar jednom mjesecno,da ih podmladis :lol:
Mracni i Gunja...hm, njima treba zabraniti da voze jer sam cuo da su se divokoze i ostalo zvjerinje pobunilo protiv pomenute dvojice, jer ne mogu nidje odmorit od njih... Zalud se penju po cuka i pentraju po vrhova jer nema dje ovi ne stizu... :!: :geek:
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

E vjeruj mi, kad sam vidio sto Gunja radi sa svojim 125ccm i 15hp motorom, ne bih mu dao da proba moj!:) Druuuuze!
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Mikan
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Afrika Twin

Post by Mikan »

Svaki put kad dam motor mom šuri pezivljavam traume.Imao je motore i zna da vozi ali sa svojih oko 160cm visine to penjanje i rvanje sa Afrikom ja ne mogu vise da gledam :doh: :naughty: :D
Damir'Tattoo
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: sta mi se da.

Post by Damir'Tattoo »

Rvasanin wrote:E vjeruj mi, kad sam vidio sto Gunja radi sa svojim 125ccm i 15hp motorom, ne bih mu dao da proba moj!:) Druuuuze!
Jesi li vidio šta Gunja radi sa fazerom? :lol:
Rvasanin
Grijač guma
Grijač guma
Vozim: Kawasaki Versys 650

Post by Rvasanin »

Damir'Tattoo wrote:
Rvasanin wrote:E vjeruj mi, kad sam vidio sto Gunja radi sa svojim 125ccm i 15hp motorom, ne bih mu dao da proba moj!:) Druuuuze!
Jesi li vidio šta Gunja radi sa fazerom? :lol:
Hahahahahahha to ne zelim da vidim! :)
http://www.youtube.com/watch?v=--V5GIv4dkg" onclick="window.open(this.href);return false;
NikGold
NLB Moderator
Vozim: Uvijek prljavu Hondu xr650r

Post by NikGold »

Nemote mi Gunju častivi, vozio bi on dobro ali prrreeeviše pazi motor :mrgreen: to je jedini čovjek koji ima trakice na točkovima na enduro motoru :shock: a pri tom su kao nove :mrgreen:
+1389+
Post Reply