Takodje i ljude koje "virtuelno" poznajem s foruma da voze.
Sto se tice mog drustva koji nemaju nikakve veze sa motorima,bez problema im kazem bjezi budalo razvalit ces se
Medjutim postoje i dosta rijetke situacije,ali jako nezgodne,kad me pita za krug neko koga sam od skora upoznao,a nikad nije vozio motor
Tako prije 7-8 g,pita me drug da provoza skuter...
Pitam ga,je li ikad vozio,kaze ne i dodaje,ada nije filozofija samo gas i kocnica
Ok,pokazem mu dje je gas,dje kocnica,on ponavlja pogresno i rucku gasa i kocnice
I krecemo,putem koji je paralelan sa prugom i koji se nakon nekih 200 m,pod uglom od 90 stepeni sijece prugu.
Picimo mi tako ,i sad na nekih 100-nak metara od prelaza pruznog,kazem mu da "preda" volan meni iza,da bi presli prugu jer on nece umjet...
ali covjek nista ne odgovara...
ja ponovo,vuce,daj samo dok predjemo,pa ces ti nastavit...
nema odgovora...
vec smo na nekih 50 m od prelaza...vuk samo cuti,ukocenog gasa i pogleda..
vec smo na nekih 20 tak metara...
vuce!vuce!.....pafaaaaa
Bez ikakvog popustanja gasa,skrenuli smo toliko da nastavimo prugom.Padamo odmah,i on je tu gadno udario koljenom u sinu,a ja sam nekako i uspio da se odgurnem i skocim sa motora..
Danas ne bih dao motor ljudima koji nemaju nikakvog iskustva.Ne zbog stete,sto kaze bandit nekako bi se nadoknadila,nego sto je motor jako opasna stvar i covjek se moze ozbiljno nagrdit
,pa i sa lakocom zivot izgubit!
Jes da njih 99,99 % kaze ada nisi se ni ti rodjen naucio i sl.,ali bolje je i da se naljute nego da ih posjecujes u bolnicu ili....